10 κανόνες που μπορούν να σας κάνουν να μοιάζετε με μια πριγκίπισσα

Advertisement
10 κανόνες που μπορούν να σας κάνουν να μοιάζετε με μια πριγκίπισσα
Advertisement

Οι σύζυγοι των κληρονόμων του βρετανικού θρόνου, η Catherine και η Meghan, αιχμαλωτίζουν ολόκληρο τον κόσμο με τη γοητεία τους. Και δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι έγιναν πολλά μαθήματα βασιλικής εθιμοτυπίας, διδάσκοντας τους συμμετέχοντες πώς να κάθονται σωστά, να συμπεριφέρονται στο κοινό, να

δέχονται επισκέπτες και να χρησιμοποιούν τα μαχαιροπίρουνα ακριβώς όπως μια δούκισσα. Η Myka Meier, ειδικός της βρετανικής εθιμοτυπίας που συνεργάζεται με τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, εξηγεί τι κανόνες πρέπει να ακολουθήσετε για να μοιάζετε με μια πραγματική κυρία.

1. Ο σωστός τρόπος να κάθεσαι είναι μια τέχνη.

10 κανόνες που μπορούν να σας κάνουν να μοιάζετε με μια πριγκίπισσα++=Π - Εικόνα 2

Μια γνήσια πριγκίπισσα, όπως μια αυθεντική δούκισσα, μπορεί να διακριθεί από τον τρόπο που κάθεται. Είναι απαγορευμένο για τις γυναίκες της βασιλικής οικογένειας να καθίσουν τοποθετώντας το ένα πόδι πάνω στο άλλο.

Παρ ‘όλα αυτά, αυτή η στάση χρησιμοποιείται μερικές φορές σε ανεπίσημα γεγονότα όπου η βασίλισσα Ελίζαμπεθ Β απουσιάζει. Το κύριο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι το πάνω πόδι δεν πρέπει να κρέμεται ελεύθερα στον αέρα αλλά αντ ‘αυτού, να συνδέεται σφιχτά με το άλλο πόδι.

10 κανόνες που μπορούν να σας κάνουν να μοιάζετε με μια πριγκίπισσα++=Π - Εικόνα 3

Η Myka Meier είναι πεπεισμένη ότι δεν είναι μόνο οι δούκισσες και οι πριγκίπισσες που πρέπει να μάθουν να κάθονται σωστά, αλλά και οποιαδήποτε γυναίκα με καλούς τρόπους. Υπάρχουν 2 κύριες πόζες: η «Duchess Slant» και η «Cambridge Cross».

Στην πρώτη περίπτωση, είναι απαραίτητο να κάθεστε ευθεία και να μην ακουμπάτε στο πίσω μέρος της καρέκλας, το πηγούνι να είναι παράλληλο με το πάτωμα, τα πόδια να κάμπτονται προς τη μία πλευρά και τα γόνατα και οι αστράγαλοι να παραμένουν μαζί. Για να καθίσετε στη θέση «Cambridge Cross», είναι απαραίτητο να σταυρώσετε τα πόδια τοποθετώντας το ένα πόδι πίσω από το άλλο και ελαφρώς να λυγίσετε τα γόνατα. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα και των δύο είναι ότι οπτικά επιμηκύνουν τα πόδια.

2. Κρατήστε την τσάντα με τα δύο χέρια.

10 κανόνες που μπορούν να σας κάνουν να μοιάζετε με μια πριγκίπισσα++=Π - Εικόνα 4

3. Ετοιμαστείτε να συναντήσετε τους καλεσμένους σας εκ των προτέρων.

Εάν έχετε προγραμματίσει ένα πάρτι, μην κάνετε τους καλεσμένους σας να περιμένουν. Διακοσμήστε το τραπέζι μία ημέρα πριν από την εκδήλωση και προσπαθήστε να μαγειρέψετε όλα τα πιάτα που είναι δυνατόν να μαγειρευτούν από την προηγούμενη.

4. Ενημερώστε πότε θα τελειώσει το πάρτι σας.

10 κανόνες που μπορούν να σας κάνουν να μοιάζετε με μια πριγκίπισσα++=Π - Εικόνα 5

Εάν θέλετε να κάνετε ένα πάρτι σαν δούκισσα, είναι απαραίτητο να στείλετε προσκλήσεις εκ των προτέρων. Μπορεί να γίνει και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η Myka Meier είπε ότι η Kate Middleton χρησιμοποιεί μια ιστοσελίδα όπου στέλνει στους επισκέπτες της κομψές online προσκλήσεις και καρτ-ποστάλ. Μια άλλη σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι οι προσκλήσεις της δείχνουν πάντα την ώρα κατά την οποία θα ολοκληρωθεί η εκδήλωση. Αυτό πρέπει να γίνει για να αποτρέψετε τους επισκέπτες από υπερβολική χρήση της φιλοξενίας και να τους βοηθήσετε να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είστε διατεθειμένοι να έχετε ένα overnight πάρτι.

5. Χαιρετήστε τους καλεσμένους σας με ένα φιλί ή μια χειραψία.

10 κανόνες που μπορούν να σας κάνουν να μοιάζετε με μια πριγκίπισσα++=Π - Εικόνα 6

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας χαιρετούν τους φίλους και τους γνωστούς τους με ένα φιλί στο μάγουλο αγγίζοντας πρώτα το δεξί μάγουλο και μετά το αριστερό μάγουλο. Σε επίσημες εκδηλώσεις και με ανθρώπους που δεν γνωρίζουν, οι δούκισσες χρησιμοποιούν μια σίγουρη χειραψία. Όταν επισκέπτονται άλλες χώρες, οι δούκισσες ακολουθούν τις τοπικές παραδόσεις.

6. Κάνετε τις εισαγωγές μεταξύ των επισκεπτών όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

10 κανόνες που μπορούν να σας κάνουν να μοιάζετε με μια πριγκίπισσα++=Π - Εικόνα 7

Ο στόχος σας ως οικοδεσπότης είναι να μιλήσετε σε καθέναν από τους καλεσμένους σας και να βεβαιωθείτε ότι αισθάνονται άνετα. Βοηθήστε τους επισκέπτες σας να βρουν κοινά ενδιαφέροντα. Όλες οι εισαγωγές πρέπει να γίνουν πριν από την έναρξη ενός γεύματος.

7. Πάρτε 3 πιρουνιές και σταματήστε.

10 κανόνες που μπορούν να σας κάνουν να μοιάζετε με μια πριγκίπισσα++=Π - Εικόνα 8

Οι δούκισσες πάντα αφήνουν τα μαχαιροπίρουνα αφού έχουν φάει από ένα πιάτο 3 ή 4 φορές συνεχόμενες. Επίσης, απαγορεύεται σε όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας να αρχίσουν να τρώνε μπροστά στη βασίλισσα. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να παρακολουθήσετε τον ρυθμό με τον οποίο η βασίλισσα τρώει επειδή μόλις τελειώσει το φαγητό, όλοι οι άλλοι στο τραπέζι θα πρέπει να σταματήσουν να τρώνε επίσης. Αυτός ο κανόνας λειτουργεί τόσο σε κρατικά συμπόσια όσο και κατά τις ιδιωτικές τελετές τσαγιού.

8. Κρατήστε σωστά τα φλιτζάνια τσάι και καφέ.

Οι κανόνες της εθιμοτυπίας λένε ότι τα φλιτζάνια με τσάι και καφέ πρέπει να κρατούνται διαφορετικά. Ένα φλιτζάνι με τσάι θα πρέπει να κρατιέται με τον αντίχειρα και τον δείκτη από τη λαβή, ενώ το μεσαίο δάκτυλο πρέπει να τοποθετηθεί κάτω από τη λαβή που στηρίζει το φλιτζάνι (όπως στη φωτογραφία).

9. Κρατήστε την τουαλέτα απόλυτα καθαρή.

Μην το πείτε δυνατά εάν πρέπει να πάτε στην τουαλέτα. Απλώς ζητήστε συγνώμη όταν σηκωθείτε από το τραπέζι και βάλτε τη πετσέτα κοντά στο πιάτο σας.

Κρατήστε την τουαλέτα απόλυτα καθαρή – και θυμηθείτε ότι ένα ρολό χαρτιού τουαλέτας θα πρέπει να τοποθετηθεί στη θήκη, έτσι ώστε το άκρο του χαρτιού να είναι πάνω από το ρολό, όχι κάτω από αυτό.

10. Να είστε ευγενικοί με το περιβάλλον σας.

10 κανόνες που μπορούν να σας κάνουν να μοιάζετε με μια πριγκίπισσα++=Π - Εικόνα 9

Οι κανόνες εθιμοτυπίας θέλουν την δούκισσα να είναι ευγενής, να φροντίζει, να σέβεται και να είναι καλή με τους παρευρισκόμενους. «Σκεφτείτε πρώτα τους άλλους και μοιράστε την καλοσύνη σαν κομφετί», λέει η Myka Meier.

Μπόνους: Πώς να μάθετε να κάνετε μια κομψή υπόκλιση στη βασίλισσα

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα