Η Ιταλία απαγόρευσε τη χρήση ζώων στο τσίρκο και δίνει το παράδειγμα σε όλους

Advertisement
Η Ιταλία απαγόρευσε τη χρήση ζώων στο τσίρκο και δίνει το παράδειγμα σε όλους
Advertisement

Εγκρίθηκε νομοθεσία για την σταδιακή κατάργηση χρήσης ζώων σε τσίρκα στην Ιταλία από το κοινοβούλιο. Σήμερα υπολογίζεται ότι χρησιμοποιούνται περίπου 100-2.000 ζώα στα τσίρκα της Ιταλίας.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η Ιταλία είναι η 41η χώρα η οποία εγκρίνει μέτρα τα οποία απαγορεύουν τα ζώα σε τσίρκο και το νομοσχέδιο κατατέθηκε από τον Υπουργό Πολιτισμού, Ντάριο Φραντσεσκίνι.

Έρευνα του Πανεπιστημίου Wageningen της Ολλανδίας, έδειξε πως το 71% των ζώων στα τσίρκα αντιμετωπίζουν ιατρικά προβλήματα και το 33% των λιονταριών και των τίγρεων δεν έχουν πρόσβαση σε εξωτερικούς χώρους.

Η Ιταλία απαγόρευσε τη χρήση ζώων στο τσίρκο και δίνει το παράδειγμα σε όλους - Εικόνα 2

Με βάση τη σχετική έρευνα του Πανεπιστημίου Wageningen της Ολλανδίας, το 71% των ζώων στα τσίρκα αντιμετωπίζουν ιατρικά προβλήματα.

Μάλιστα τα λιοντάρια περνούν κατά μέσο όρο το 98% του χρόνου τους εσώκλειστα. Οι ελέφαντες περνούν 17 ώρες την ημέρα αλυσοδεμένοι και οι τίγρεις, μολονότι φοβούνται τη φωτιά, συχνά αναγκάζονταν να πετάνε μέσα από φλόγες.

«Ταξιδεύοντας από τόπο σε τόπο, εβδομάδα μετά την εβδομάδα, χρησιμοποιώντας προσωρινά πτυσσόμενα κλουβιά, τα τσίρκα απλά δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των ζώων. Μέσω των μυστικών ερευνών δείξαμε τη βία και την κακοποίηση που χρησιμοποιούνται προκειμένου να εξαναγκάσουν αυτά τα ζώα να υπακούσουν και να εκτελέσουν κόλπα.

Η Ιταλία απαγόρευσε τη χρήση ζώων στο τσίρκο και δίνει το παράδειγμα σε όλους - Εικόνα 3

Επικροτούμε την Ιταλία και παροτρύνουμε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ να ακολουθήσουν το εν λόγω παράδειγμα και να τερματίσουν αυτή τη σκληρότητα», τόνισε η Τζαν Κρίμερ, πρόεδρος της διεθνούς φιλοζωικής οργάνωσης Animal Defenders International (ADI).

[naftemporiki] [ecowatch]

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα