Οι επιστήμονες το επιβεβαίωσαν: Τελικά οι αριστερόχειρες έχουν το χάρισμα

Advertisement
Οι επιστήμονες το επιβεβαίωσαν: Τελικά οι αριστερόχειρες έχουν το χάρισμα
Advertisement

Για πολύ καιρό, οι αριστερόχειρες θεωρούνταν παράξενοι επειδή «όλοι» ήταν δεξιόχειρες. Οι αριστερόχειρες αποτελούν σχεδόν το 10% του πληθυσμού.

Εντούτοις, εάν είστε αριστερόχειρας, αυτό θα μπορούσε να είναι πολύ καλό αφού έρευνες δείχνουν πως οι αριστερόχειρες είναι πιο πιθανό να γίνουν ιδιοφυΐες.

Οι επιστήμονες το επιβεβαίωσαν: Τελικά οι αριστερόχειρες έχουν το χάρισμα - Εικόνα 2

Πολλά δημοφιλή πρόσωπα είναι αριστερόχειρες όπως ο Barack Obama και ο Bill Gates.

Για να το ξεκαθαρίσουμε, αριστερόχειρας δεν είναι εκείνος που απλά γράφει μόνο με το αριστερό, αλλά που κάνει και τις καθημερινές δουλειές με αυτό το χέρι. Ακόμα και τα απλά πράγματα, όπως το να πιάνει μία μπάλα.

Οι επιστήμονες το επιβεβαίωσαν: Τελικά οι αριστερόχειρες έχουν το χάρισμα - Εικόνα 3

Με βάση το IFL Science, όσοι έχουν προτίμηση στο αριστερό χέρι έχουν πιο εξελιγμένο το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου τους. Αυτό τους βοηθάει να καταλαβαίνουν και να επεξεργάζονται τον χώρο και τις διανοητικές αναπαραστάσεις.

Επιπρόσθετα, οι αριστερόχειρες έχουν πιο μεγάλο μεσολόβιο, το οποίο σημαίνει ότι έχουν πιο καλή σύνδεση ανάμεσα στα δύο κρανιακά ημισφαίρια και μπορούν να επεξεργάζονται καλύτερα τις πληροφορίες.

Οι επιστήμονες το επιβεβαίωσαν: Τελικά οι αριστερόχειρες έχουν το χάρισμα - Εικόνα 4

Η θεωρία καταλήγει ότι το εν λόγω συμπέρασμα οφείλεται στο γεγονός πως οι αριστερόχειρες είναι αναγκασμένοι να ζουν σε έναν κόσμο που είναι σχεδιασμένος για δεξιόχειρες, οπότε αναγκάζονται να μάθουν να χρησιμοποιούν και τα 2 τους χέρια.

Η έρευνα διεξήχθη σε 2,300 άτομα όλων των ηλικιών και τους έβαλαν διάφορα μαθηματικά προβλήματα. Στα βασικά μαθηματικά προβλήματα οι διαφορές ήταν μικρές. Ωστόσο, στα πιο απαιτητικά προβλήματα, οι αριστερόχειρες υπερείχαν ξεκάθαρα.

Οι επιστήμονες το επιβεβαίωσαν: Τελικά οι αριστερόχειρες έχουν το χάρισμα - Εικόνα 5

Επιπλέον, έδειξαν ότι οι δεξιόχειρες ήταν χειρότεροι σε όλους τους υπόλοιπους τομείς της αξιολόγησης από τους αριστερόχειρες.

Οι επιστήμονες το επιβεβαίωσαν: Τελικά οι αριστερόχειρες έχουν το χάρισμα - Εικόνα 6

[true] [doyouremember]

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα