Ένας σπάνιος λευκός τάρανδος εντοπίστηκε στα βουνά της Νορβηγίας

Advertisement
Ένας σπάνιος λευκός τάρανδος εντοπίστηκε στα βουνά της Νορβηγίας
Advertisement

Μπροστά σε μια άκρως εντυπωσιακή εικόνα, βγαλμένη σαν από παραμύθι, βρέθηκε πρόσφατα ο φωτογράφος Mads Nordsveen που εντόπισε στο Όσλο της Νορβηγίας έναν σπάνιο, μικρό, λευκό τάρανδο.

«Περπατούσα στα βουνά ψάχνοντας για όμορφα τοπία για τις ταξιδιωτικές φωτογραφίες μου όταν από το πουθενά είδα αυτό το υπέροχο, μικρό πλάσμα», λέει ο 24χρονος.

Παρόλο που το ζώο σχεδόν χανόταν μέσα στο χειμωνιάτικο σκηνικό, καθώς η περιοχή ήταν σκεπασμένη από χιόνι, ο φωτογράφος λέει πως δεν έκανε καμία προσπάθεια να κρυφτεί, αντιθέτως πλησίασε και «πόζαρε» για μερικές φωτογραφίες.

«Ήρθε πολύ κοντά μου και κοιταχτήκαμε μες στα μάτια. Μετά από λίγα λεπτά βγήκε η μαμά του από τα δέντρα. Εκείνο περπάτησε για λίγο γύρω μου και μετά έτρεξε πίσω στην μητέρα του. Ήταν μια στιγμή μαγική, σαν να είχε βγει από παραμύθι», εξηγεί ο Mads Nordsveen.

Οι λευκοί τάρανδοι έχουν μια ασυνήθιστη γενετική μετάλλαξη που αφαιρεί το χρώμα από το τρίχωμά τους, επιτρέποντάς τους να ενσωματώνονται πλήρως στο χιονισμένο περιβάλλον. Σε αντίθεση με τους αλμπίνο, διατηρούν την σκούρα απόχρωση στα μάτια και τα κέρατα.

Ένας σπάνιος λευκός τάρανδος εντοπίστηκε στα βουνά της Νορβηγίας - Εικόνα 2

Ένας σπάνιος λευκός τάρανδος εντοπίστηκε στα βουνά της Νορβηγίας - Εικόνα 3

Ένας σπάνιος λευκός τάρανδος εντοπίστηκε στα βουνά της Νορβηγίας - Εικόνα 4

Ένας σπάνιος λευκός τάρανδος εντοπίστηκε στα βουνά της Νορβηγίας - Εικόνα 5

Ένας σπάνιος λευκός τάρανδος εντοπίστηκε στα βουνά της Νορβηγίας - Εικόνα 6

Ένας σπάνιος λευκός τάρανδος εντοπίστηκε στα βουνά της Νορβηγίας - Εικόνα 7

[lifo.gr]

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα