Έλληνας πήγε στην Αλάσκα και έμαθε τους Εσκιμώους να τρώνε σουβλάκια

Advertisement
Έλληνας πήγε στην Αλάσκα και έμαθε τους Εσκιμώους να τρώνε σουβλάκια
Advertisement

Άρχισε πριν πολλά χρόνια από τον Έβρο και βρέθηκε στην μακρινή Αλάσκα. Εκεί άνοιξε ελληνικό εστιατόριο και έμαθε στους… Εσκιμώους να τρώνε σουβλάκι, χωριάτικη σαλάτα και γύρο.

Πρόκειται για τον Βαγγέλη Λαμπερνάκη, τον ιδιοκτήτη του «Evangelo’s Restaurant», που μπορεί να βρίσκεται στην άλλη άκρη του κόσμου, αλλά φροντίζει να προσφέρει…γεύση από Ελλάδα στους πελάτες του.

Ο Βαγγέλης Λαμπερνάκης γεννήθηκε στο Σοφικό Διδυμοτείχου. Αποφάσισε μια μέρα να φύγει στο εξωτερικό και βρέθηκε στις ΗΠΑ. Ο δρόμος τελικά τον έβγαλε στην παγωμένη Αλάσκα. Με το ελληνικό δαιμόνιο όχι απλώς κατόρθωσε να επιβιώσει, αλλά και να διαθέτει ένα από τα πιο αξιόλογα εστιατόρια στην  Wasilla.

Έλληνας πήγε στην Αλάσκα και έμαθε τους Εσκιμώους να τρώνε σουβλάκια - Εικόνα 2

Σε αυτό φρόντισε να μάθει στους ντόπιους Εσκιμώους να τρώνε ελληνική χωριάτικη σαλάτα, με ελιές τις οποίες φέρνει από την πατρίδα, τουρσί πιπεριές, ενώ έχει λανσάρει και μια επιπλέον σαλάτα με ελαιόλαδο Καλαμάτας, με την ονομασία Spartan salad. Την προβάλλει μάλιστα ως μεσογειακή διατροφή, η οποία αρέσει πολύ στους ξένους και την προτιμούν.

Έλληνας πήγε στην Αλάσκα και έμαθε τους Εσκιμώους να τρώνε σουβλάκια - Εικόνα 3

Εντούτοις, υπάρχουν και τα σουβλάκια με μοσχαρίσιο κρέας και ο γύρος, με τζατζίκι και τον αυθεντικό ελληνικό τρόπο σερβιρίσματος, που ξετρελαίνουν τους ντόπιους κατοίκους της Αλάσκα. Ταυτόχρονα οργανώνει και ελληνικές βραδιές, με δημοφιλή λαϊκά τραγούδια, τα οποία επίσης γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία και εκτός συνόρων.

Έλληνας πήγε στην Αλάσκα και έμαθε τους Εσκιμώους να τρώνε σουβλάκια - Εικόνα 4

Εδώ και 3 χρόνια πήγε στην Αλάσκα και δουλεύει μαζί του και ο μικρότερος αδερφός του Σταύρος, που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης η οποία μαστίζει την Ελλάδα, έκλεισε την πιτσαρία και το ψητοπωλείο, το οποίο διατηρούσε στην Ορεστιάδα και έφυγε μετανάστης. Ο τρίτος αδερφός τους, ο Χρήστος, μένει στην Ορεστιάδα και είναι ιδιοκτήτης των γνωστών «ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΛΑΜΠΕΡΝΑΚΗ».

Έλληνας πήγε στην Αλάσκα και έμαθε τους Εσκιμώους να τρώνε σουβλάκια - Εικόνα 5

Έλληνας πήγε στην Αλάσκα και έμαθε τους Εσκιμώους να τρώνε σουβλάκια - Εικόνα 6

Έλληνας πήγε στην Αλάσκα και έμαθε τους Εσκιμώους να τρώνε σουβλάκια - Εικόνα 7

[evros-news] ][Evangelos-Restaurant]

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Σχετικά άρθρα