Ο Άστον Κούτσερ έσωσε μέσα σε έναν χρόνο 6.000 παιδιά από trafficking για σeξουαλική εκμετάλλευση

Advertisement
Ο Άστον Κούτσερ έσωσε μέσα σε έναν χρόνο 6.000 παιδιά από trafficking για σeξουαλική εκμετάλλευση
Advertisement

Πέρα από πετυχημένος ηθοποιός και επιχειρηματίας, ο 40χρονος είναι και ένας αξιοθαύμαστος άνθρωπος

Ο Άστον Κούτσερ είναι εδώ και πολύ καιρό παρών στο Χόλιγουντ. Για χρόνια διασκεδάζει το κοινό με ρόλους σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές όπως Dude, Where’s the Car, το The Butterfly Effect και Two and a Half Men.

Ωστόσο, δεν κάνει βήματα μόνο στην μεγάλη οθόνη. Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι ο 40χρονος είναι ένας επιχειρηματίας και επενδυτής που χαίρει εκτίμησης. Στην πραγματικότητα, η επιρροή του Κούτσερ είναι τέτοια που του πιστώνουν ότι βοήθησε στην οικοδόμηση της επιτυχίας μεγάλων εταιρειών όπως η Airbnb, η Spotify και η Uber.

Εντούτοις, η συνεισφορά του στον τομέα της καταπολέμησης της παράνομης εμπορίας ανθρώπων (trafficking), μάλλον αξίζει τον μεγαλύτερο έπαινο.

H οργάνωση Thorn, την οποία ίδρυσε μαζί με την πρώην σύζυγό του, Ντέμι Μουρ το 2008, είναι υπεύθυνη για τη διάσωση 6.000 θυμάτων εμπορίας ανθρώπων σε μόλις 1 χρόνο και πιθανότατα αυτό δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό.

Μιλώντας αναφορικά με το εν λόγω ζήτημα, το 2016, ο Κούτσερ είπε χαρακτηριστικά: «Βασικά, η αγορά και το εμπόριο για την εμπορία ανθρώπων συμβαίνει στο διαδίκτυο, όπως όλα τα άλλα τώρα και έτσι δημιουργούμε ψηφιακά εργαλεία για να πολεμήσουμε εναντίον της».

Οι προσπάθειες της οργάνωσης επικεντρώνονται στην τεχνολογία του διαδικτύου και στον ρόλο τον οποίον διαδραματίζει στη διευκόλυνση της παιδικής ποpνογραφίας και της σε*ουαλικής δουλείας των παιδιών σε παγκόσμια κλίμακα.

Με βάση τα στοιχεία που παρατίθενται στην ιστοσελίδα της οργάνωσης χάρη στις προσπάθειες και τα διαδικτυακά εργαλεία από τον Σεπτέμβριο του 2016 ταυτοποιήθηκαν 18.119 θύματα, 5.791 παιδιά και 6.553 διακινητές.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα