Βραζιλία: Μάνα έβαψε με καφέ μπογιά το γιο της και τον έντυσε σκλάβο για τις αποκριές

Advertisement
Βραζιλία: Μάνα έβαψε με καφέ μπογιά το γιο της και τον έντυσε σκλάβο για τις αποκριές
Advertisement

Η άσχημη ιδέα της μητέρας να βάψει καφέ το δέρμα του γιου της και να ντύσει το αγόpι σαν σκλάβο για την εκδήλωση του σχολείου του για το  Halloween έχει “ανοίξει πληγές” από το άσχημο παρελθόν της Βραζιλίας.

Η Sabrina Flor ζητά συγνώμη για την κακή ιδέα της και την αναστάτωση που προκάλεσε και έκλεισε το

λογαριασμό της στο Instagram λίγες ώρες μετά την εμφάνιση του γιου της στην εκδήλωση του ιδιωτικού του σχολείου.

Η Flor έχει κατηγορηθεί για ρατσιστική συμπεριφορά, αφού δημοσίευσε τις φωτογραφίες του γιου της, ο οποίος ήταν δεμένος με αλυσίδες και το σώμα του ήταν καλυμμένο με καφέ βαφή από το κεφάλι μέχρι τις πατούσες.

Βραζιλία: Μάνα έβαψε με καφέ μπογιά το γιο της και τον έντυσε σκλάβο για τις αποκριές - Εικόνα 2

Η μητέρα έντυσε το γιο της σκλάβο και ανέβασε πολλές φωτογραφίες στο λογαριασμό της στο Instagram, πριν τον απενεργοποιήσει.

Η Flor έβαλε στο 9χρονο αγόpι ένα περιλαίμιο γύρω από το λαιμό του, ενώ μια μεγάλη πλαστική αλυσίδα συνέδεε την περιοχή του λαιμού και στους δύο καρπούς του, και η μεταμφίεσή του θύμισε το εμπόριο δούλων που έφερε κοντά στα 4 εκατομμύρια σκλάβους από την Αφρική στη Βραζιλία.

Βραζιλία: Μάνα έβαψε με καφέ μπογιά το γιο της και τον έντυσε σκλάβο για τις αποκριές - Εικόνα 3

Η Βραζιλία ήταν η τελευταία χώρα στην Αμερική που απαγόρευσε τη σκλαβιά, το 1888.

Ο μαθητής, που ίσως αγνοεί τη σημασία της στολής του, έσερνε πλαστικές αλυσίδες που ήταν τυλιγμένες γύρω από τον δεξιό αστράγαλό του.

Βραζιλία: Μάνα έβαψε με καφέ μπογιά το γιο της και τον έντυσε σκλάβο για τις αποκριές - Εικόνα 4

Η δημιουργικότητα της Flor έφερε στην επιφάνεια τις μνήμες της ρατσιστικής ιστορικής εποχής του έθνους. Η μητέρα άπλωσε μια ειδική ουσία στο στή8ος και την πλάτη του παιδιού για να δημιουργήσει τεράστιους τραυματισμούς, για να δείχνει ότι το αγόpι είχε χτυπηθεί από το “δουλέμπορό του”.

Την Τρίτη, μετά την αναστάτωση που προκάλεσε, η μητέρα ζήτησε δημόσια συγγνώμη καταγγέλλοντας τον εκφοβισμό που είχε υποστεί.

Βραζιλία: Μάνα έβαψε με καφέ μπογιά το γιο της και τον έντυσε σκλάβο για τις αποκριές - Εικόνα 5

“Ήθελα μόνο να ζητήσω συγγνώμη για το γεγονός! Δεν υπήρξε ποτέ πρόθεση να προσβάλλω κανέναν, λυπάμαι πολύ για όλα όσα συνέβησαν,” δήλωσε η μητέρα.

“Αισθάνομαι πολύ άσχημα με την τροπή που έχει πάρει το θέμα και τις απειλές που μου στέλνουν. Ζητώ συγγνώμη σε όλους, από τα βάθη της καρδιάς μου!”

Βραζιλία: Μάνα έβαψε με καφέ μπογιά το γιο της και τον έντυσε σκλάβο για τις αποκριές - Εικόνα 6

Το σχολείο στο οποίο φοιτά το αγόpι, μίλησε για την κακή επιλογή της μητέρας και είπε ότι εντός του ιδρύματος δεν γίνεται αποδεκτή κάθε πρακτική που προωθεί τη δουλεία.

Βραζιλία: Μάνα έβαψε με καφέ μπογιά το γιο της και τον έντυσε σκλάβο για τις αποκριές - Εικόνα 7

“Δυστυχώς, η στολή για τη συμμετοχή στο Halloween που επέλεξε η οικογένεια του μαθητή, άγγιξε μια ιστορική πληγή της χώρας μας,” ανέφερε σε δήλωσή του το σχολείο.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα