Γερμανία: Υποχρεωτικά από σήμερα ο Σταυρός σε όλα τα δημόσια κτήρια της Βαυαρίας

Advertisement
Γερμανία: Υποχρεωτικά από σήμερα ο Σταυρός σε όλα τα δημόσια κτήρια της Βαυαρίας
Advertisement

Υποχρεωτική είναι από σήμερα η παρουσία σταυρών στις εισόδους όλων των δημοσίων κτηρίων στη Βαυαρία καθώς τίθεται σε εφαρμογή ο νόμος Kreuzpflicht (υποχρεωτικός ο σταυρός).

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του γερμανικού κρατιδίου Μάρκους Σόντερ ο νόμος αυτός έχει στόχο την ενίσχυση της βαυαρικής ταυτότητας μετά την αύξηση του αριθμού των Μουσουλμάνων στην περιοχή.

Γερμανία: Υποχρεωτικά από σήμερα ο Σταυρός σε όλα τα δημόσια κτήρια της Βαυαρίας - Εικόνα 2

Η Βαυαρία βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης του 2015 όταν ένα τεράστιο ποσοστό του 1 εκατομμυρίου προσφύγων και μεταναστών οι οποίοι κατέφτασαν στη Γερμανία μπήκαν στη χώρα από το εν λόγω κρατίδιο, με την συγκεκριμένη εξέλιξη να ενισχύει το ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD).

O ίδιος ο Σόντερ που έχει έναν σταυρό πάνω από το γραφείο του τόνισε πως «θέλουμε να στείλουμε ένα καθαρό σήμα ότι οι πολίτες θα πρέπει να θέλουν να τονίζουν την ταυτότητά τους».

Με βάση την τελευταία δημοσκόπηση από την εταιρεία Infratest το 56% των Βαυαρών τάσσεται υπέρ του εν λόγω νόμου ενώ αντίθετο δηλώνει το 38%.

Γερμανία: Υποχρεωτικά από σήμερα ο Σταυρός σε όλα τα δημόσια κτήρια της Βαυαρίας - Εικόνα 3

Οι πιο πολλές θετικές απαντήσεις δόθηκαν από οπαδούς του AfD (77%) και του CSU (71%), του κόμματος που υπέστη τις μεγαλύτερες εκλογικές απώλειες από την άνοδο των ακροδεξιών.

Στον αντίποδα, διχασμένοι εμφανίζονται οι Σοσιαλδημοκράτες με 52% να δηλώνουν υπέρ και 46% κατά ενώ οι πιο πολλές αρνητικές απαντήσεις δόθηκαν από οπαδούς των Πρασίνων 74%.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα