Αυτός είναι ο Έλληνας που νίκησε το σύνδρομο Down και έγραψε δικό του βιβλίο

Advertisement
Αυτός είναι ο Έλληνας που νίκησε το σύνδρομο Down και έγραψε δικό του βιβλίο
Advertisement

Πόσο συχνά συναντάμε παιδί με σύνδρομο Down να γνωρίζει άπταιστα 4 γλώσσες, να παίζει 3 μουσικά όργανα και να θέλει να γίνει επιστήμονας;

Καθόλου συχνά θα πει κανείς κυρίως στην Ελλάδα όπου δεν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή ώστε να βοηθηθούν παιδιά που έχουν μία διαφορετικότητα όπως είναι το σύνδρομο Down.

Αυτός είναι ο Έλληνας που νίκησε το σύνδρομο Down και έγραψε δικό του βιβλίο - Εικόνα 2

Η κυρία Κατερίνα Φροσύνη γέννησε πριν από 22 χρόνια το τέταρτο παιδί της το οποίο ήξερε πως είχε σύνδρομο Down, όμως με τον άντρα της αποφάσισαν να το κρατήσουν και να το μεγαλώσουν μαζί με τους άλλους τρεις αδελφούς του.

Αυτός είναι ο Έλληνας που νίκησε το σύνδρομο Down και έγραψε δικό του βιβλίο - Εικόνα 3

Μέχρι τα 4 του χρόνια, ο Ιωακείμ σερνόταν κάτω και όχι μόνο δεν μιλούσε αλλά δεν μπορούσε να σταθεί και όρθιος. Μέχρι που κάποιος μίλησε στους γονείς του για το πρόγραμμα του ινστιτούτου «Glen Doman» στην Αμερική.

Αυτός είναι ο Έλληνας που νίκησε το σύνδρομο Down και έγραψε δικό του βιβλίο - Εικόνα 4

Οι γονείς του πήγαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και έμαθαν τα πάντα για αυτό το πρόγραμμα που τελικά χάρισε στον μικρό γιο τους μία νέα ζωή. Ο 22χρονος Ιωακείμ μπορεί να μην ολοκλήρωσε τις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου όμως ήδη εργάζεται στο λογιστικό γραφείο του πατέρα του και έχει μία φυσιολογική ζωή.

Αυτός είναι ο Έλληνας που νίκησε το σύνδρομο Down και έγραψε δικό του βιβλίο - Εικόνα 5

Μάλιστα, μαζί με τη μητέρα του έγραψαν βιβλίο με τίτλο «Είμαι ο Ιωακείμ… Μάθετε πώς ξεπέρασα το σύνδρομο Down» με το οποίο έχουν ήδη βοηθήσει χιλιάδες οικογένειες να αντιμετωπίσουν σωστά την κατάσταση ώστε παιδιά που πάσχουν από το σύνδρομο να αποκτήσουν μία φυσιολογική ζωή όπως όλα τα άλλα.

Αυτός είναι ο Έλληνας που νίκησε το σύνδρομο Down και έγραψε δικό του βιβλίο - Εικόνα 6

Πηγή: newsitamea.gr

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Σχετικά άρθρα