12 αγαπημένες παιδικές σειρές, που όλοι μας λατρεύαμε όταν ήμασταν παιδιά.

Advertisement
12 αγαπημένες παιδικές σειρές, που όλοι μας λατρεύαμε όταν ήμασταν παιδιά.
Advertisement

Ξεχνιέται η Κάντυ-Κάντυ;

Η νοσταλγία των παιδικών χρόνων ξυπνά αναμνήσεις από μια εποχή που η ιδιωτική τηλεόραση δεν υπήρχε και οι παιδικές σειρές που προβάλλονταν στα δύο κρατικά κανάλια κυριολεκτικά μας καθήλωναν. Ένα ταξίδι στον χρόνο ξεκινά με τις παιδικές σειρές που λατρέψαμε και μεγαλώσαμε μαζί τους.

Χάιντι

12 αγαπημένες παιδικές σειρές, που όλοι μας λατρεύαμε όταν ήμασταν παιδιά. - Εικόνα 1

Η Χάιντι ήταν ένα μικρό ορφανό κοpίτσι που μεγάλωνε με τον κτηνοτρόφο παππού του στις Ελβετικές Άλπεις. Με την αθωότητα και τον πρόσχαρο χαρακτήρα της κέρδισε τη συμπάθεια και την αγάπη όλων των ηρώων της σειράς, με μοναδική εξαίρεση τη δεσποινίδα Ροτενμάιερ, γκουβερνάντα της Κλάρας, του κοpιτσιού που ήταν καθηλωμένο σε αναπηρικό καροτσάκι και που η Χάιντι του κρατούσε συντροφιά.

Του Κουτιού τα Παραμύθια

Ποιος δεν έχει τραγουδήσει ως παιδί το τραγούδι με το οποίο ξεκινούσε αυτή η σειρά! «Φα δίεση ο Φιόγκος και ο Ρούχλας είναι Λα, ο Σεβαστιανός διηγείται στη γραμμή του Σι και στο Μι τραγουδάει παραμύθια η Μελιά». Και ποιος δεν έχει ταξιδέψει στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών μαζί με την μικρή Παρασκευούλα, η οποία κάτω από το κρεβάτι της είχε κρυμμένο ένα μεγάλο κουτί που μέσα του υπήρχε κρυμμένος ένα ολόκληρος κόσμος γεμάτος παραμύθια, από κάθε γωνιά της Γης.

Κάντυ-Κάντυ

12 αγαπημένες παιδικές σειρές, που όλοι μας λατρεύαμε όταν ήμασταν παιδιά. - Εικόνα 2

Πόσα κοpίτσια δεν συγκινήθηκαμε με την ιστορία της όμορφης ξανθιάς κοπέλας με τις φακίδες στη μύτη, που μεγάλωσε σε ένα ορφανοτροφείο, το σπίτι Πόνυ, κοντά στη λίμνη Μίσιγκαν των ΗΠΑ. Η Κάντυ ερωτεύτηκε τον Άντονυ αλλά η σχέση τους διακόπηκε απότομα καθώς εκείνος έχασε τη ζωή του σε ένα ατύχημα με το άλογο στο κυνήγι αλεπούς.

Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον

12 αγαπημένες παιδικές σειρές, που όλοι μας λατρεύαμε όταν ήμασταν παιδιά. - Εικόνα 3

Ένα από τα παιδικά προγράμματα που θυμόμαστε με νοσταλγία. Το παραμύθι αναφερόταν στις περιπέτειες ενός τεμπέλικου αγοpιού, του Νιλς Χόλγκερσον, που του άρεσε να ταλαιπωρεί τα ζώα και τους ανθρώπους. Μια μέρα όμως το παράκανε παίζοντας ένα άσχημο παιχνίδι σε έναν νάνο. Εκείνος για να τον τιμωρήσει τον μεταμόρφωσε σε ένα μικροσκοπικό ανθρωπάκι κι έτσι ο Νιλς βρέθηκε να ταξιδεύει με ένα κοπάδι αγριόχηνες σε όλο τον κόσμο και εμείς να παρακολουθούμε ανελλιπώς τις περιπέτειες του.

Thundercats

12 αγαπημένες παιδικές σειρές, που όλοι μας λατρεύαμε όταν ήμασταν παιδιά. - Εικόνα 4

Θάντερ, Θάντερ… Θάντερκατς! Η αγαπημένη ομάδα ανθρωποειδών από τον πλανήτη της Θαντέρα, ο Τζάγκα που ήταν ο μεγαλύτερος όλων, και οι Πάνθρο, Τσιτάρα, Τάιγκρα, Γουάιλικατ, Γουάλικιτ, Σναρφ, Λαιόνο, και φυσικά ο κακός της ιστορίας, ο δαιμονικός Μάμρα, μας έκαναν να μην ξεκολλάμε από την οθόνη.

Αστυνόμος Σαΐνης

12 αγαπημένες παιδικές σειρές, που όλοι μας λατρεύαμε όταν ήμασταν παιδιά. - Εικόνα 5

Με τη φράση «Εμπρός, καλό μου χέρι!» ξεκινούσαν όλα! Ο πάντα αδέξιος και κάπως ανόητος ντεντέκτιβ αστυνόμος Σαΐνης μας κρατούσε καθηλωμένους με τις περιπέτειές του. Με μόνη βοήθεια τα βιονικά εξαρτήματα που είχε ενσωματωμένα στο σώμα του και την ανηψιά του, που ήταν ιδιοφυία της τεχνολογίας, κατάφερνε πάντα να βγει νικητής από τις παγίδες που του έστηνε ο κακός Δρ. Κλάου, το πρόσωπο του οποίου δεν είδαμε ποτέ.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα