Ο Γιώργος Μαυρίδης στο τέλος κάθε εκπομπής του δωρίζει τα λεφτά που κέρδισαν οι παίχτες σε 8 οργανισμούς που έχουν ανάγκη

Advertisement
Ο Γιώργος Μαυρίδης στο τέλος κάθε εκπομπής του δωρίζει τα λεφτά που κέρδισαν οι παίχτες σε 8 οργανισμούς που έχουν ανάγκη
Advertisement

Η νέα εκπομπή του Γιώργου στον ΑΝΤ1 (το Beat Buzzer, που προβάλλεται κάθε Τρίτη στις 22:45) είναι ένα σπιντάτο μουσικό τηλεπαιχνίδι που διαδραματίζεται μέσα σ’ ένα αυτοκίνητο που οδηγά ο παρουσιαστής.

Σε κάθε επεισόδιο η παρέα αλλάζει, και οι συνεπιβάτες του Μαυρίδη πρέπει να αναγνωρίσουν τον καλλιτέχνη

που ακούγεται απ’ τα ηχεία του αυτοκινήτου, με κωμικοτραγικά, απολαυστικά αποτελέσματα (ας πούμε στο πρώτο επεισόδιο οι παίκτες του πιο πρόσφατου MasterChef βρήκαν σ’ ένα δευτερόλεπτο την Cardi B. αλλά δεν αναγνώρισαν τους Queen και τον Μάικλ Τζάκσον).

Αυτό όμως που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση είναι αυτό που γίνεται στο τέλος κάθε εκπομπής.

Ιδού:

Μοιάζει απλό αλλά είναι πρωτοφανές για την ελληνική τηλεόραση. Αυτόματη μεταφορά επάθλου για καλό σκοπό -χωρίς κρυφούς φόρους και πολύμηνες καθυστερήσεις- με ένα μόνο κλικ. Κι ενώ μπορείς να μεταφέρεις λεφτά παντού μέσω των apps των τραπεζών, κανείς δεν είχε αποφασίσει να το χρησιμοποιήσει έτσι, με τόσο άμεσο και διαφανή τρόπο στην TV.

«Άκου πώς μου ήρθε», μου λέει ο Μαυρίδης καθώς καθόμαστε για καφέ κάπου στην παραλιακή της Αρετσούς. «Έχοντας αποφασίσει πως αντί να πηγαίνει το χρηματικό έπαθλο στους παίκτες θα δίνεται σε ένα απ’ τα 8 ιδρύματα που επέλεξα, ήθελα αυτό να γίνεται όσο το δυνατόν πιο εύκολα και με απόλυτη διαφάνεια. Και φυσικά με ταχύτητα. Όχι σε ένα χρόνο, όχι την άλλη εβδομάδα. Εδώ και τώρα.»

Γενικά, είναι σοκαριστικό το πόσο πολύ καθυστερούν οι δωρεές να φτάσουν στο στόχο τους. Είναι -ανέκαθεν ήταν- πάγια τακτική των καναλιών να δίνουν τα ποσά μετά από 6 μήνες ή και περισσότερο (έχω ακούσει ακόμα και για ένα χρόνο καθυστέρησης!) με αποτέλεσμα τα ιδρύματα θεωρητικά να υπολογίζουν αυτά τα χρήματα και να βασίζονται σ’ αυτά, πρακτικά όμως να περνούν πολλοί μήνες αναμονής μέχρι να τα δουν, αν τα δουν ποτέ πραγματικά.

Ο Γιώργος Μαυρίδης στο τέλος κάθε εκπομπής του δωρίζει τα λεφτά που κέρδισαν οι παίχτες σε 8 οργανισμούς που έχουν ανάγκη - Εικόνα 2

«Θέλω να αλλάξω αυτή τη συνήθεια των καναλιών και των εκπομπών, προτείνοντας έναν γρήγορο κι αποτελεσματικό τρόπο», λέει ο Μαυρίδης. Η κίνησή του μοιάζει να χαλάει την πιάτσα και, δείχνοντας πόσο εύκολα γίνεται, πετάει το μπαλάκι στους υπόλοιπους. Θα ακολουθήσουν αυτήν την τακτική άμεσης καταβολής των χρημάτων; (Σκέφτομαι πως όποιος δεν ακολουθήσει, θα στιγματιστεί, δικαίως, και στα μάτια των τηλεθεατών αλλά και των οργανώσεων.) Προς το παρόν, ενώ το τέλος της εκπομπής σχολιάστηκε πολύ θετικά από τηλεθεατές στα social media, διάφοροι πανελίστες έβγαλαν πάλι χολή με τις πιο άσχετες και αδιάφορες αφορμές. Ο Μαυρίδης δεν το σχολιάζει αυτό όταν του το αναφέρω. Τίποτα δεν μπορεί να μειώσει την αποφασιστικότητα και τον ενθουσιασμό του.

Οι 8 οργανισμοί στους οποίους θα μπορούν να δωρίσουν τα λεφτά που κέρδισαν οι παίκτες στο τέλος κάθε επεισοδίου είναι οι:

Χαμόγελο του Παιδιού / ΑΡΣΙΣ / Γιατροί Χωρίς Σύνορα / Σχεδία / ΕΛΕΠΑΠ / Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης / Lalibela – Σύλλογος Βοήθειας Παιδιών Αιθιοπίας / Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών.

Και πώς τελικά επέλεξε αυτές τις συγκεκριμένες 8 οργανώσεις; «Πρόκειται για οργανώσεις στις οποίες είμαι εθελοντής και έτσι ξέρω τα προβλήματά τους από μέσα. Μου φάνηκε λογικό να τις επιλέξω» μου λέει. Απ’ ό,τι θυμάμαι, έχει βγει κι έχει πουλήσει Σχεδίες με το ειδικό γιλέκο, έχει συγκεντρώσει χρήματα για το Χαμόγελο του Παιδιού, έχει συμμετάσχει σε σποτ της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης, ταξίδεψε στην Αφρική με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και πάει λέγοντας. «Έβαλα οργανώσεις στις οποίες πιστεύω πολύ, και θέλω να ενισχυθούν και μέσω του Beat Buzzer», προσθέτει.

Ο Γιώργος Μαυρίδης στο τέλος κάθε εκπομπής του δωρίζει τα λεφτά που κέρδισαν οι παίχτες σε 8 οργανισμούς που έχουν ανάγκη - Εικόνα 3

Η παραγωγή είναι εξωτερική, της Queen Molly Productions (δηλαδή δική του και της Μόλυς, της περίφημης σκυλίτσας του), οπότε τα λεφτά στις οργανώσεις τα δίνει ουσιαστικά από την τσέπη του, και φορολογείται κιόλας γι’ αυτά. Το κάνει φυσικά απ’ την καρδιά του, -και μακάρι να ακολουθήσουν και άλλοι τηλεαστέρες που θα τα δίνουν απ’ την τσέπη τους- αλλά φαντάζομαι ότι θα υπάρξουν και τηλεθεατές που θα ακολουθήσουν το καλό παράδειγμα των παικτών και ίσως ψάξουν τρόπους για να προσφέρουν κάτι στις οργανώσεις αυτές.

«Μακάρι να τους περισσεύει κάτι και να το κάνουν» μου λέει. «Αλλά μάλλον δεν κατάλαβες. Δεν χρειάζεται να ψάξουν τρόπους. Αυτό που βλέπεις στην εκπομπή, η δυνατότητα άμεσης δωρεάς μέσω του app, δεν λειτουργεί μόνο στο δικό μου κινητό. Κανονίσαμε και πλέον υπάρχει ειδικό πεδίο για όλους, ώστε αν θέλουν να δίνουν απευθείας στις οργανώσεις.»

Βγάζω το κινητό μου και ψάχνω αυτή τη δυνατότητα στο δικό μου app της eurobank. Δεν υπάρχει. Ακολουθεί λίγη παγωμάρα και καναδυό τηλεφωνήματα, και ο Γιώργος μου λέει ανακουφισμένος: «Πρέπει να το κάνεις update πρώτα». Το κάνω και όντως βλέπω πως, πλέον, στο μενού υπάρχει η κατηγορία δωρεά, και οι καλές οργανώσεις που επέλεξε ο Γιώργος (η λίστα είναι μάλιστα εμπλουτισμένη με μερικές ακόμη).

Βλέποντας την εκπομπή υπέθεσα ότι ήταν απλώς ένας ωραίος τρόπος για να υπάρχει διαφάνεια στο τέλος κάθε εκπομπής του, όμως γυρνώντας σπίτι (κι αφού έκανα καναδυό δωρεές) συνειδητοποίησα πως με αφορμή το Beat Buzzer μόλις έγινε πολύ πιο εύκολη και προσβάσιμη η διαδικασία των δωρεών γενικά. Και μπορεί ο κόσμος να βλέπει το παιχνίδι γιατί έχει πλάκα και να το παίζει ταυτόχρονα απ’ το σπίτι του, αλλά κι αυτό που γίνεται στο τέλος δεν είναι καθόλου λίγο.

*Το Beat Buzzer προβάλλεται κάθε Τρίτη στις 22:45 στον ΑΝΤ1.

[mikropragmata.lifo.gr]

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα