Σοφία Χατζηπαντελή: Το μοντέλο που έγινε παγκοσμίως γνωστό χάρη στα πυκνά του φρύδια

Advertisement
Σοφία Χατζηπαντελή: Το μοντέλο που έγινε παγκοσμίως γνωστό χάρη στα πυκνά του φρύδια
Advertisement

Μια ελληνοκύπρια φοιτήτρια και μοντέλο δείχνει περήφανα τα ενωμένα φρύδια με τα οποία την προίκισε η φύση και δε την απασχολεί καθόλου τι σκέφτονται οι άλλοι γι’ αυτά.

Τη λένε Σοφία Χατζηπαντελή, σπουδάζει μάρκετινγκ και με την εμφάνιση της σηκώνει το δικό της λάβαρο στην επανάσταση κατά των παγιωμένων και άκαμπτων προτύπτων της τέλειας ομορφιάς.

Σοφία Χατζηπαντελή: Το μοντέλο που έγινε παγκοσμίως γνωστό χάρη στα πυκνά του φρύδια - Εικόνα 2

Με σήμα κατατεθέν της τα πυκνά και ενωμένα, μαύρα της φρύδια ξεκίνησε το #UnibrowMovement, ένα νέο body positive «κίνημα».

Αν και στόχος της δεν είναι να επιβάλλει κάποια τάση, λαμβάνοντας υπόψιν το τελευταίο κίνημα υπέρ της τριχοφυίας που έχουμε δει να στηρίζουν διάσημες όπως η Πάρις Τζάκσον, η Λόλα Κερκ, η Λίνα Ντάναμ κ.α, το έδαφος για να (ανα)δείξει τα φρύδια της είναι πιο γόνιμο από ποτέ.

View this post on Instagram

I fell asleep

A post shared by Sophia Hadjipanteli ☠️ (@sophiahadjipanteli) on

Σοφία Χατζηπαντελή: Το μοντέλο που έγινε παγκοσμίως γνωστό χάρη στα πυκνά του φρύδια - Εικόνα 3

Η Σοφία, με περισσότερους από 46.000 followers στο Instagram, προωθεί (ή απλώς είναι ο εαυτός της) ένα είδος ομορφιάς μακριά από κάθε στερεοτυπική αντίληψη για το πως «πρέπει» να είναι τα όμορφα πρόσωπα και τα όμορφα φρύδια το οποίο έχει υποστηρικτές και, όπως είναι αναπόφευκτο, και μερικούς haters.

Σοφία Χατζηπαντελή: Το μοντέλο που έγινε παγκοσμίως γνωστό χάρη στα πυκνά του φρύδια - Εικόνα 4

«Δεν το κάνω όλο αυτό για να πείσω τον κόσμο να συμπαθήσει τα φρύδια μου. Περισσότερο το κάνω για να δείξω ότι κάθε άνθρωπος μπορεί να συνεχίσει τη ζωή του έχοντας μια προτίμηση.

Σοφία Χατζηπαντελή: Το μοντέλο που έγινε παγκοσμίως γνωστό χάρη στα πυκνά του φρύδια - Εικόνα 5

Προσωπικά, πιστεύω ότι φαίνομαι πιο ωραία έτσι. Υπάρχουν άνθρωποι που διαφωνούν, αλλά είμαι απόλυτα κουλ με αυτό», δηλώνει η Χατζηπαντελή σε ένα πρόσφατο άρθρο-αφιέρωμα που έκανε για εκέινη το αμερικανικό Harpeer’s Bazaar.

Σοφία Χατζηπαντελή: Το μοντέλο που έγινε παγκοσμίως γνωστό χάρη στα πυκνά του φρύδια - Εικόνα 6

Όπως εξηγεί, τα εντυπωσιακά μεγάλα και πυκνά της φρύδια τα κληρονόμησε από τη μητέρα της η οποία την ενέπνευσε να τα φροντίζει και να νιώθει περήφανη γι’ αυτά από τότε που ήταν μικρή.

View this post on Instagram

Thanks @paigehammy @bleachlondon for that NEW NEW

A post shared by Sophia Hadjipanteli ☠️ (@sophiahadjipanteli) on

Σοφία Χατζηπαντελή: Το μοντέλο που έγινε παγκοσμίως γνωστό χάρη στα πυκνά του φρύδια - Εικόνα 7

Ωστόσο δεν ένιωθε πάντα την ίδια αυτοπεποίθηση που νιώθει σήμερα γι’ αυτά. «Όταν είσαι σε μια οικογένεια που ο πατέρας και ο αδερφός σου έχουν πραγματικά ωραία φρύδια, δεν είναι τόσο εύκολο να εκτιμήσεις τα πυκνά σου φρύδια».

Σοφία Χατζηπαντελή: Το μοντέλο που έγινε παγκοσμίως γνωστό χάρη στα πυκνά του φρύδια - Εικόνα 8

Ως φυσική ξανθιά, τα φρύδια της, αρχικά, ήταν ανοιχτόχρωμα. «ΜΙα μέρα, θυμάμαι, είχα δει ένα βίντεο στο Youtube όπου κάποια κοπέλα χρωμάτιζε τα φρύδια της. Προσπάθησα να κάνω το ίδιο, αλλά κάτι πήγε στραβά και κατά λάθος μου προέκυψαν μαύρα. Ο αδερφός μου μού είπε ότι του άρεσε το αποτέλεσμα, οπότε τα κράτησα».

Σοφία Χατζηπαντελή: Το μοντέλο που έγινε παγκοσμίως γνωστό χάρη στα πυκνά του φρύδια - Εικόνα 9

Πλέον, έχοντας αποφασίσει να τα τονίσει ακόμα περισσότερο με αυτό τον τρόπο, τα βάφει κανονικά κάθε φορά που ξαναβγαίνουν οι ξανθές τους τρίχες ενώ τα περιποιείται απλώνοντας σε όλο το μήκος τους καστορέλαιο. «Όντως βοηθάει, δεν είναι μύθος», προσθέτει.

Σοφία Χατζηπαντελή: Το μοντέλο που έγινε παγκοσμίως γνωστό χάρη στα πυκνά του φρύδια - Εικόνα 10

Πώς είναι όμως να έχεις κατάμαυρα, πυκνά και ενωμένα φρύδια την εποχή που τα social media κατακλύζονται από φωτογραφίες από κοπέλες με άψογα, περιποιημένα και καλοσχηματισμένα φρύδια;

Σοφία Χατζηπαντελή: Το μοντέλο που έγινε παγκοσμίως γνωστό χάρη στα πυκνά του φρύδια - Εικόνα 11

«Νομίζω ότι είναι κάπως περίεργο οι γυναίκες να γεμίζουν τα φρύδια τους. Δεν το κατακρίνω, αλλά είναι σαν να «ενοχλούνται» που εγώ δε γεμίζω τα δικά μου και τα αφήνω ως έχουν. Και οι δύο προσπαθούμε να υποστηρίξουμε την ίδια τάση νομίζω, απλώς με διαφορετικό τρόπο», λέει η Σοφία Χατζηπαντελή.

Σοφία Χατζηπαντελή: Το μοντέλο που έγινε παγκοσμίως γνωστό χάρη στα πυκνά του φρύδια - Εικόνα 12

Οι αντιδράσεις που δέχεται για την εμφάνιση της ξεκινούν από «Είσαι όμορφη και πηγή έμπνευσης» μέχρι «Θα ήσουν πολύ πιο όμορφη χωρίς αυτά τα φρύδια», αλλά και μερικά πολύ πιο κακόβουλα και άκομψα σχόλια.

Σοφία Χατζηπαντελή: Το μοντέλο που έγινε παγκοσμίως γνωστό χάρη στα πυκνά του φρύδια - Εικόνα 13

Η ίδια αρνείται να μπει σε καλούπια και συνεχίζει να κάνει αυτό που πιστεύει και υποστηρίζει, ανεπηρέαστη από τη γνώμη των άλλων. Μάλιστα, πολύ συχνά επιλέγει να φοράει και έντονο μακιγιάζ που τονίζει ακόμα περισσότερο το χαρακτηριστικό της.

View this post on Instagram

by my @zac_apostolou

A post shared by Sophia Hadjipanteli ☠️ (@sophiahadjipanteli) on

Σοφία Χατζηπαντελή: Το μοντέλο που έγινε παγκοσμίως γνωστό χάρη στα πυκνά του φρύδια - Εικόνα 14

«Βάφομαι γιατί είναι διασκεδαστικό. Έχω ενωμένα φρύδια από επιλογή. Είναι ο τρόπος που μου αρέσει να είμαι. Μην προσπαθείς να με βάλεις μέσα σε μια φούσκα. Το ότι μπορώ και «αγκαλιάζω» ένα σημείο του σώματός μου δε σημαίνει ότι δε θέλω να βελτιώσω αλλά σημεία του εαυτού μου», γράφει στη λεζάντα αυτής της φωτογραφίας.

Σοφία Χατζηπαντελή: Το μοντέλο που έγινε παγκοσμίως γνωστό χάρη στα πυκνά του φρύδια - Εικόνα 15

Η ελληνοκύπρια πρόσφατα ανέβασε μια φωτογραφία όπου το λουκ της είναι ξεκάθαρα εμπνευσμένο από τη Φρίντα Κάλο, αφού έλαβε αμέτρητα ρικουέστ να το κάνει.

«Πάντα τη λάτρευα και πίστευα ότι είναι όμορφη. Θυμάμαι, όταν πήγαινα σχολείο, έκανα μια εργασία για εκείνη πριν ακόμα αρχίσω να έχω τα σημερινά μου φρύδια. Το να μάθω την ιστορία της αδιαμφισβήτητης βασίλισσας των ενωμένων φρυδιών μου έδωσε πολλή αυτοπεποίθηση».

Σοφία Χατζηπαντελή: Το μοντέλο που έγινε παγκοσμίως γνωστό χάρη στα πυκνά του φρύδια - Εικόνα 16

«Μετά από αυτό, νιώθω ότι ορίζω τον εαυτό μου σαν κάποια που πιστεύει ότι το να είναι κανείς ο εαυτός του δε σημαίνει απαραίτητα να είναι όσο πιο φυσικός γίνεται, αλλά να κάνει ο,τι θέλει ώστε να μοιάζει όπως θέλει», δηλώνει η Σοφία Χατζηπαντελή, μια γυναίκα που αφήνει το χαράζει το δικό της δρόμο προς την αποδοχή της διαφορετικότητας.

View this post on Instagram

What’s your biggest pet peeve

A post shared by Sophia Hadjipanteli ☠️ (@sophiahadjipanteli) on

«Μπορεί σε 5 χρόνια να κοιτάω φωτογραφίες μου και να σκέφτομαι ότι ήταν απλώς μια κουλ φάση. Μέχρι όμως ο κόσμος να αρχίσει να αποδέχεται τον διπλανό του για τα φυσικά του χαρακτηριστικά ή τον τρόπο που επιλέγει να δείχνει, δεν πρόκεται να το αποχωριστώ», καταλήγει.

Σοφία Χατζηπαντελή: Το μοντέλο που έγινε παγκοσμίως γνωστό χάρη στα πυκνά του φρύδια - Εικόνα 17

View this post on Instagram

what’s your favorite food

A post shared by Sophia Hadjipanteli ☠️ (@sophiahadjipanteli) on

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα