
Τελικά όσο ελπίζεις, ξενερώνεις. Γιατί ο ενθουσιασμός, ο έpωτας κι η αγάπη απαιτούν και χρειάζονται ανταπόκριση. Κι όταν δεν υπάρχει ανταπόκριση, σιγά-σιγά χάνεται και η δική σου επιθυμία. Κατεβαίνεις απ’ το ροζ συννεφάκι σου κι επανέρχεσαι στην πραγματικότητα. Η πραγματικότητα φυσικά σου φωνάζει να ξεκολλήσεις από μια τελειωμένη κατάσταση και να συνέλθεις. Και φυσικά έρχεται η ώρα που αυτό γίνεται.
Ο έpωτας δε βρίσκει ανταπόκριση, η καψούρα μας πονάει και καταλήγουμε να ελπίζουμε μάταια. Ελπίζουμε πως θ’ αλλάξει η κατάσταση, θα βελτιωθούν οι συνθήκες, πως θα μας ερωτευτεί ο άνθρωπος αυτός που ποθούμε. Νομίζουμε πως όσο περιμένουμε κι όσο προσπαθούμε, όλα θα βελτιωθούν και τελικά θα βρεθούμε στην αγκαλιά του.
Αυτό αποτελεί και το πρώτο στάδιο. Το στάδιο της άρνησης. Χάνουμε πολύτιμο χρόνο να ελπίζουμε πως θα έρθει η στιγμή που θα είμαστε μαζί. Ελπίζουμε πως περνάμε μία δύσκολη φάση και πως όλα θα φτιάξουν. Όλα θα γίνουν ακριβώς, όπως τα θέλουμε εμείς. Μόνο που όσο περνάει ο καιρός, διανύουμε και το δεύτερο στάδιο.
Αρχίζουμε να ξενερώνουμε. Δε βλέπουμε την ανταπόκριση που περιμένουμε κι η ελπίδα παραμένει, αλλά παράλληλα έρχεται η ξενέρα. Πόσο να περιμένουμε για να μας δώσει κάποιος λίγη σημασία; Πόση υπομονή να κάνουμε, πόσα ξενύχτια, πόσα κλάματα, πόσα όνειρα και πόσες φρούδες ελπίδες;
Και κάπως έτσι περνάει ο έpωτας, φεύγει λίγο-λίγο με τον καιρό, ο ενθουσιασμός έχει ξεθωριάσει και τη θέση του καταλαμβάνει το κενό. Τα συναισθήματα διαγράφονται και ερχόμαστε στο τρίτο στάδιο. Το τρίτο στάδιο είναι το καλύτερο γιατί επιτέλους απελευθερώνεσαι. Αποδέχεσαι την κατάσταση, είσαι πιο δυνατός και λιγότερο ευάλωτος. Ξεχνάς κάθε συναίσθημα, θετικό ή αρνητικό, κι απλώς ξενερώνεις.
Ήλπιζες, περίμενες, έκανες υπομονή και τόσο καιρό απλώς σπαταλούσες το χρόνο σου. Συνειδητοποιείς πόσο έξω έπεσες γι’ αυτόν τον άνθρωπο, πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να είσαι μαζί του και πλέον ούτε εσύ ο ίδιος δεν επιθυμείς να είσαι κιόλας. Όσο ελπίζουμε, κουράζουμε και ταπεινώνουμε τον εαυτό μας για κάτι που τελικά αποδεικνύεται ασήμαντο και πολύ λίγο για εμάς.
Όταν επιτέλους έρθει αυτή η στιγμή που έχεις εξαντλήσει κάθε περιθώριο ελπίδας, σου περνάει. Έτσι απλά. Βαριέσαι, ξενερώνεις, επιλέγεις τον εαυτό σου και τη μοναξιά σου ή κάποιον άλλον άνθρωπο. Πάντως όχι αυτόν, που μέχρι πρότινος αναζητούσες. Σε κάθε περίπτωση, δε φεύγουν μαγικά οι ελπίδες, ούτε ξενερώνεις μέσα σε μία στιγμή. Ο χρόνος βοηθάει, η μη ανταπόκριση κι η δική του αδιάφορη συμπεριφορά. Κι όσο εσύ ελπίζεις πως θ’ αλλάξει το σενάριο κι όσο απογοητεύεσαι και πληγώνεσαι, τόσο αρχίζει να σου περνάει, να βαριέσαι, να κουράζεσαι και τελικά να ξενερώνεις.
Κι έρχεται η στιγμή που δεν νιώθεις τίποτα πια γι’ αυτόν. Κι αναρωτιέσαι ακόμη μόνος σου τι απέγινε τόσος έpωτας και πώς έτσι μαγικά τη θέση του έχει καταλάβει η αδιαφορία. Απλά μαθηματικά είναι όλα. Ωραίο το φτύσιμο, καλό κόλπο, ωραία η αναμονή, καλές κι οι ελπίδες. Αλλά όταν διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση και δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση, έρχεται η στιγμής της απόλυτης ξενέρας. Τελικά, όσο ελπίζεις, ξενερώνεις.
Επιμέλεια κειμένου: Αναστασία Νάννου
-
LIFESTYLE
Δεκάδες σχόλια κάτω από την ανάρτηση της Μαρίας Βοσκοπούλου: Ποζάρει με μαύρο μπικίνι μέσα στην πισίνα
-
LIFESTYLE
Κοραλία Τσόγκα: «Δεν μου έχουν δοθεί ευκαιρίες χαριστικά, μόνο και μόνο επειδή οι γονείς μου είναι στο χώρο»
-
LIFESTYLE
Πανύψηλη, μπασκετμπολίστρια, με ομορφιά μοντέλου: Αuτή είναι η 24χρονη κόρη του Παναγιώτη Φασούλα, Μαριέλλα
-
ΕΛΛΑΔΑ
Θεσσαλονίκη: Τράπερ ο 27χρονος που συνελήφθη για τον βιασμό 16χρονης
-
LIFESTYLE
Ο δύσκολος χωρισμός της Αλίκης με τον Μπονάτσο και η μέρα που έφυγε από το σπίτι
-
ΕΛΛΑΔΑ
Πανελλαδικές 2022: Μαθήτρια από τη Ρόδο έσπασε τα κοντέρ της βαθμολογίας με 19.625 μόρια
-
LIFESTYLE
Άλλαξε η Στέλλα Μπεζαντάκου, 20 χρόνια μετά το Bar
-
ΕΛΛΑΔΑ
«Έγραψα 20 Μαθηματικά, 20 Φυσική, 19,5 Χημεία. Τρελάθηκα!»: Ο Ιρανός πρόσφυγας που αρίστευσε στις Πανελλήνιες
-
LIFESTYLE
Στάθης Παναγιωτόπουλος: Άνοιξε το μπαρ του αλλά οι ντόπιοι του γύρισαν την πλάτη στην Αλόννησο
-
ΕΛΛΑΔΑ
ΟΑΕΔ: Νέο έκτακτο επίδομα καλοκαιριού έως 1.000 ευρώ σε χιλιάδες ανέργους με μόνο 3 προϋποθέσεις
-
ΕΛΛΑΔΑ
Ιστορική απάντηση του προέδρου των Πομάκων στον Ερντογάν!
-
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Ρε σεις, μην τις σκοτωνετε…Αυτες γεννησαν τα παιδια σας…
-
ΔΙΑΦΟΡΑ
«Θέλω να δραπετεύσω» – Bίντεο για την αιχμαλωσία των ζώων
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Σάρωσε ο Μίλτος Τεντόγλου: Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 8.32μ.
-
LIFESTYLE
«Ελεύθερος» ο τραγουδιστής Κωνσταντίνος Αργυρός: Χώρισε με την Αλεξάνδρα Φωτοπούλου μετά από τρία χρόνια σχέσης
-
LIFESTYLE
Θεοδώρα Μαρτίκα: “Μου εύχονται ο Σπύρος να πάρει όλα τα φάρμακα του φαρμακείου και να πάθει καρκίνο”
-
LIFESTYLE
Άλλαξε μύτη και δόντια, διόρθωσε το μακιγιάζ: Τη Ζυγούλη, 25 χρόνια πριν, δε θα την αναγνώριζε ούτε ο Ρουβάς
-
LIFESTYLE
Ρούλα Κορομηλά για βραβεία Mad: «Δεν έχω ξαναδεί καλλιτέχνες να κυκλοφορούν με 15 μπράβους»
-
ΕΛΛΑΔΑ
Δολοφονία στο Κουκάκι: «Σκότωσα τη μητέρα σου!», είπε στον γιο του ο 55χρονος που μαχαίρωσε τη σύζυγό του
-
LIFESTYLE
Αγαπητό MAD, τι περιμένεις όταν αποθεώνεις τα σκουπίδια;
-
LIFESTYLE
Γιώργος Κωνσταντίνου: «Μέχρι τα 18, έζησα βασανιστικά χρόνια με τη γιαγιά μου, είχαμε σκοτωμούς στο σπίτι»
-
LIFESTYLE
Τέλος από την τηλεόραση οι τράπερ, οι Light, Snik, Trannos μετά το ξύλο στα βραβεία
-
LIFESTYLE
MAD: Σοκάpουν οι μάρτυρες – «Είδα oπλo, είδα την Παπαρίζου να γρoνθoκοπείται, κατέβασα κάτω την Τάμτα»
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Συγκλονιστικές εικόνες από τη διάσωση διαγωνιζόμενης που λιποθύμησε στο νερό
-
ΕΛΛΑΔΑ
Κλειδωμένη 42 χρόνια σε ένα δωμάτιο: Νέο Κωσταλέξι στη Λάρισα, μητέρα κρατούσε φυλακισμένη την κόρη της (video)
-
PEOPLE
Το χρυσό μετάλλιο στο PowerPoint στη χώρα μας κατέκτησε 16χρονος και πάει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα
-
LIFESTYLE
Πέτρος Φιλιππίδης: «Η Ελπίδα Νίνου έμαθε ότι είχε παράλληλη σχέση – Κόντεψε να μας σκοτώσει»
-
LIFESTYLE
Το ‘πε και το ‘κανε: Η Δανάη Μπάρκα χτύπησε, on air, τατουάζ στο μπούτι και το σχέδιο τα… λέει όλα
-
LIFESTYLE
Τέλος τα φίλτρα που την έκαναν 25αρα: Έτσι εivαι η Νατάσα Θεοδωρίδου χωρίς ρετούς
-
LIFESTYLE
Κόνι Μεταξά: «Με τον Μάριο Καπότση δεν έχουμε κανένα κοινό, στο πρόσωπό του βλέπω τον καλύτερό μου φίλο»