Άντρας μάζεψε 600 κιλά πλαστικά καπάκια για τα άτομα με αναπηρία και είναι παράδειγμα για όλους

Advertisement
Άντρας μάζεψε 600 κιλά πλαστικά καπάκια για τα άτομα με αναπηρία και είναι παράδειγμα για όλους
Advertisement

Έστησε τους δικούς του «κάδους» για τα πλαστικά καπάκια από τα μπουκάλια και τις χάρτινες συσκευασίες ο Νίκος Ψώρας αναλαμβάνοντας ο ίδιος τη συλλογή τους· και καταφέρνοντας να συγκεντρώσει 600 κιλά! Που σημαίνει κάπου 500.000 καπάκια και μάλιστα μόνος του.

Για χρόνια ενεργό μέλος της εθελοντικής ομάδας ΟΜΙΚΡΟΝ ο Νίκος ξέρει πολύ καλά από την προσφορά στο συνάνθρωπο και στο περιβάλλον. Άρχισε έτσι με «ιδιωτική πρωτοβουλία» όπως μας λέει να στήσει το μηχανισμό του καταρχήν στο Φαφάλιειο Στάδιο στο Βροντάδο, ώστε από τα δεκάδες παιδιά που γυμνάζονται καθημερινά να μην πετάγονται τα πλαστικά καπάκια από τα νεράκια που καταναλώνουν σε κάδους, και ακόμα χειρότερο μέσα στο στάδιο.

Άντρας μάζεψε 600 κιλά πλαστικά καπάκια για τα άτομα με αναπηρία και είναι παράδειγμα για όλους - Εικόνα 2

Πέρα, ωστόσο, από το Φαφάλιειο έβαλε μεγάλες μπουκάλες νερού στο Θολοποτάμι σε συνεργασία με τους εκεί συλλόγους, στην ΠΕΚΕΒ, αλλά και στις εγκαταστάσεις της ομάδας ΟΜΙΚΡΟΝ.

«Κάθε τόσο περνώ ή μου τηλεφωνούν και αντικαθιστώ τις μπουκάλες. Το ίδιο κάνουν και από το γυμνάσιο του Βροντάδου» σημειώνει ο Νίκος Ψώρας· που την Τρίτη το πρωί παρέδωσε στον Παγχιακό Σύλλογο ΑμεΑ τις σακούλες με τα καπάκια.

Με τη βοήθεια του μέλους του ΔΣ του Παγχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Νίκου Ζαννίκου γέμισαν το λεωφορειάκι του συλλόγου!

«Είναι μια μικρή προσφορά 600 κιλών πλαστικών καπακιών προς τον Παγχιακό Σύλλογο ΑμεΑ Χίου, για να βοηθήσουμε τα παιδιά που το έχουν πραγματικά ανάγκη», σημειώνει ο Ν. Ψώρας και με στόχο τα έσοδα από την πώλησή τους να βοηθήσουν ώστε να αγοραστεί ένα αναπηρικό αμαξίδιο σε κάποιο παιδί που το έχει ανάγκη.

Και το σημαντικό δεν σταματά, συνεχίζει την προσπάθεια, και ελπίζουμε να βρει μιμητές η πράξη του.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα