ΔΙΑΦΟΡΑ

Στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας θα στηθεί το άγαλμα του μεγάλο λαϊκού βάρδου Στέλιου Καζαντζίδη

Στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας θα στηθεί το άγαλμα του μεγάλο λαϊκού βάρδου Στέλιου Καζαντζίδη
Advertisement

Ο Στέλιος Καζαντζίδης αγαπήθηκε από τους θαυμαστές του όσο κανείς άλλος Έλληνας καλλιτέχνης.

Η φωνή του μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή ακούστηκε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, όπου υπάρχει ελληνισμός.

Οι θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο… εκατομμύρια, με πολλούς εξ αυτών να τον λατρεύουν σαν Θεό.

Ο Στέλιος, ο Στελάρας, το «αηδόνι του Πόντου» που λατρεύτηκε από το κοινό, ήταν ένας απλός άνθρωπος. Δεν του άρεσε η χλιδή και εκείνο το οποίο συχνά λέμε «μεγάλη ζωή». Μια ταβερνούλα, κρασάκι, λίγοι και καλοί φίλοι και φυσικά η κιθάρα του, έφταναν ώστε τον κάνουν χαρούμενο.

Στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας ήταν το ησυχαστήριό του. Εκεί ήταν το λιμανάκι της ζωής του, ο τόπος που αγαλλίαζε η ψυχή του μακριά από τα πολλά φώτα και από τους τοξικούς ανθρώπους.

Μπορεί Σύλλογοι Φίλων του «Στέλιου Καζαντζίδη» να υπάρχουν σήμερα σε όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας, τονίζοντας το μέγεθος της αξίας του για πάνω από μισό αιώνα στο λαϊκό τραγούδι, εντούτοις, η δουλειά που κάνουν «οι φίλοι του Στέλιου» στον Άγιο Κωνσταντίνο, προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη του, είναι ιδιαίτερη.

Στον συγκεκριμένο τόπο, θα στηθεί και το άγαλμα προς τιμήν του μεγάλου λαϊκού βάρδου.

O τραγουδιστής Ματθαίος Γιαννούλης στις 17 Αυγούστου 2018 τραγούδησε στην καθιερωμένη γιορτή σαρδέλας στον Άγιο Κωνσταντίνο, ένα τόπο τον οποίο λατρεύει εξαιτίας της γνωστής αγάπης και λατρείας που έχει στον μεγαλύτερο και αναντικατάστατο τραγουδιστή, το Στέλιο Καζαντζιδη.

Χιλιάδες κόσμου έδωσαν το παρών στην εκδήλωση και όπως ο ίδιος ο πρόεδρος ανέφερε χαρακτηριστικά… ήταν η πιο πετυχημένη εκδήλωση που έλαβε χώρα στα 11 χρόνια.

Μεταξύ αυτών ήταν ο δήμαρχος Αγίου Κωνσταντίνου, ένας πολύ αξιόλογος, απλός και κοντά στον κόσμο του άνθρωπος. Αφότου γνωρίστηκε με τον Ματθαίο Γιαννούλη, ο τραγουδιστής τον κάλεσε στην πίστα.

Όχι ωστόσο για να μιλήσει σχετικά με την εκδήλωση αλλά για να δεσμευτεί δημόσια ότι θα διοργανώσει μια συναυλία με τον Ματθαίο Γιαννούλη (αντιπρόεδρο του συλλόγου ΦΙΛΟΙ ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ ΠΕΙΡΑΙΑ) και όλα τα έσοδα θα πάνε προκειμένου να στηθεί μια προτομή του Στελάρα μας στον τόπο που αγάπησε τόσο πολύ.

Ο δήμαρχος, γνωστός Καζαντζιδικός, αμέσως αποκρίθηκε με «ΝΑΙ» και το δέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά.

Η συναυλία θα διεξαχθεί τους προσεχείς μήνες και η προτομή του «Στέλιου όλων των Ελλήνων» θα κοσμεί τον κεντρικό δρόμο του Αγίου Κωνσταντίνου.

 

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement