Κοpιτσάκι 8 ετών διαβάζει για το σχολείο μες τη βροχή επειδή η οικογένεια του έχει μείνει άστεγη

Advertisement
Κοpιτσάκι 8 ετών διαβάζει για το σχολείο μες τη βροχή επειδή η οικογένεια του έχει μείνει άστεγη
Advertisement

Αυτή είναι η συγκινητική στιγμή που μια μικρή μαθήτρια παλεύει μέσα στη βροχή να ολοκληρώσει την εργασία της πριν το σχολείο καθώς η μητέρα της κοιμάται δίπλα της.

Το βίντεο, το οποίο γυρίστηκε την περασμένη Παρασκευή γύρω στις 7 το πρωί, δείχνει την 8χρονη Lorensalie Elaine Dolfo έξω από ένα συγκρότημα διαμερισμάτων στη Μανίλα των Φιλιππίνων.

Η μητέρα της, η 40χρονη Ellen, και η αδελφή της, η 4χρονη Alexandra κοιμόντουσαν δίπλα στο κτίριο του, αφού πρόσφατα η οικογένεια έμεινε άστεγη όταν αρρώστησε ο πατέρας τους και σύζυγος της Ellen, ο 42χρονος Jerry.

Παρά τις ατυχίες της, η Elaine ήταν αποφασισμένη να ολοκληρώσει τη σχολική της εργασία, γι’ αυτό κάλυπτε το γραπτό της με ένα παλτό κατά τη διάρκεια των ισχυρών βροχοπτώσεων και ανέμων.

Η μικρή Elaine φαίνεται να προσπαθεί να συγκρατήσει τις σελίδες του βιβλίου της καθώς ο ισχυρός άνεμος εξακολουθεί να φυσάει πάνω τους.

Καθώς βρέχεται με το νερό της βροχής, η Elaine πλησιάζει πιο κοντά στη σελίδα ενώ γράφει με το μολύβι της συνεχίζοντας να κρατά το παλτό πάνω από το κεφάλι της για να σταματήσει το νερό να καταστρέφει το σχολικό της βιβλίο.

Η Elaine είπε σε έναν περαστικό, τον κο Rolando Villanueva, ότι ήθελε να είναι η καλύτερη μαθήτρια στην τάξη της και ονειρεύεται να βρει μια καλή δουλειά για να βοηθήσει την οικογένειά της.

Είπε στον Rolando: “Θέλω να τελειώσω την εργασία μου και να τα πάω καλά στο σχολείο. Τότε θα μπορώ να έχω μια καλή δουλειά και να φροντίζω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου. Για την ώρα πρέπει να τελειώσω την εργασία για τον δάσκαλο.”

Ο πατέρας της Elaine, Jerry, είναι ένας ταξιτζής με τρίκυκλο αλλά τελευταία αρρώστησε και αδυνατεί να εργαστεί. Η σπιτονοικοκυρά του σπιτιού που ενοικίαζε η οικογένεια τους έκανε έξωση με αποτέλεσμα να μείνουν άνεργοι λίγες μέρες πριν τραβηχτεί το βίντεο.

Κοριτσάκι 8 ετών διαβάζει για το σχολείο μες τη βροχή επειδή η οικογένεια του έχει μείνει άστεγη - Εικόνα 3

Η μικρή Elaine είναι μαθήτρια της 3ης τάξης δημοτικού σχολείου στη Μανίλα.

Ο Rolando είπε ότι το κοpιτσάκι του είναι μια έμπνευση που υπενθυμίζει στους ανθρώπους πόση σημασία έχει το να παίρνουν στα σοβαρά την εκπαίδευσή τους και να μην την παραμελούν.

Είπε: “Αυτό είναι κάτι που θα δείξω στα παιδιά μου, ώστε να θυμούνται πόσο σημαντικό είναι να παίρνουν σοβαρά το σχολείο. Ο καθένας πρέπει να θυμάται πόσο τυχερός είναι που έχει μια καλή εκπαίδευση.”

“Η μικρή Elaine θα πετύχει στη ζωή της. Είμαι σίγουρος. Είναι τόσο αποφασισμένη και πολύ συνεπής. Έχει χάσει το σπίτι της και δεν έχει ανέσεις, αλλά ακόμα κι έτσι η πρώτη της προτεραιότητα ήταν να κάνει την εργασία της. Είμαι πολύ περήφανος για ‘κείνη!”

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα