Γιατροί στον Καναδά αρνούνται τις αυξήσεις στους μισθούς τους και προτιμούν τα χρήματα να πάνε σε πιο καλό σκοπό

Advertisement
Γιατροί στον Καναδά αρνούνται τις αυξήσεις στους μισθούς τους και προτιμούν τα χρήματα να πάνε σε πιο καλό σκοπό
Advertisement

Τι θα κάνατε αν εσείς και οι συνάδερφοί σας επρόκειτο να πάρετε αυξήσεις που φτάνουν τα 700 εκατομμύρια δολάρια; Εάν είστε μια ομάδα γιατρών στον Καναδά, θα αντιδρούσατε.

Κάποιοι γιατροί στο Κεμπέκ του Καναδά συγκέντρωσαν υπογραφές ζητώντας να μην πάρουν τα εκατοντάδες

χιλιάδες δολάρια σε αυξήσεις που τους υποσχέθηκε η επαρχιακή κυβέρνηση τον περασμένο μήνα.

Αντίθετα, λένε πως τα χρήματα αυτά πρέπει να ανακατανεμηθούν, με την πρόσληψη περισσότερων νοσοκόμων και άλλων επαγγελματιών στον κλάδο της υγείας για να γίνει η φροντίδα πιο προσιτή για τους ασθενείς τους. «Αυτές οι αυξήσεις είναι πιο σοκαριστικές, επειδή οι νοσηλευτές μας, οι υπάλληλοί μας και οι άλλοι επαγγελματίες αντιμετωπίζουν πολύ δύσκολες συνθήκες εργασίας, ενώ η ασθενείς μας ζουν με την έλλειψη πρόσβασης στις απαιτούμενες υπηρεσίες λόγω των δραστικών περικοπών τα τελευταία χρόνια» αναφέρει η έκκληση της ομάδας Médecins Québécois pour la Régime Public.

Γιατροί στον Καναδά αρνούνται τις αυξήσεις στους μισθούς τους και προτιμούν τα χρήματα να πάνε σε πιο καλό σκοπό - Εικόνα 1

Μέχρι σήμερα πάνω από 700 γιατροί, γενικοί ιατροί και φοιτητές ιατρικής έχουν υπογράψει το έγγραφο, το οποίο κυκλοφόρησε στις 25 Φεβρουαρίου.

Η συμφωνία που επετεύχθη με την κυβέρνηση θα έδινε στους 10.000 γιατρούς του Κεμπέκ, 1,4% αύξηση στους μισθούς τους, λαμβάνοντας συνολικά ετήσιους μισθούς από 4,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε 5,4 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με το δίκτυο CBC.

Γιατροί στον Καναδά αρνούνται τις αυξήσεις στους μισθούς τους και προτιμούν τα χρήματα να πάνε σε πιο καλό σκοπό - Εικόνα 2

Ένας γιατρός στον Καναδά πληρώνεται, κατά μέσο όρο, 260.000 δολάρια από το υπουργείο Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας του Κεμπέκ δήλωσε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα να δεχτεί το αίτημα των γιατρών. «Αυτό είναι κάτι που μπορώ να δεχτώ, αν αυτό θέλουν» δήλωσε ο Γκετάν Μπαρέτ στο CNN. «Αλλά οι γιατροί που βρίσκονται σε αυτή τη θέση, εξακολουθούν να είναι η μειοψηφία».

Γιατροί στον Καναδά αρνούνται τις αυξήσεις στους μισθούς τους και προτιμούν τα χρήματα να πάνε σε πιο καλό σκοπό - Εικόνα 3

Ο Μπάρετ πρόσθεσε όμως, πως το υπουργείο δεν μπορεί να ακυρώσει τις αυξήσεις εάν η πλειοψηφία των γιατρών δεν ψηφίσει για να συμβεί αυτό.

[iefimerida.gr]

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα