ΔΙΑΦΟΡΑ

«Φοβάμαι μανούλα αλλά μην έρθεις» συγκινούν τα λόγια 11χρονου

«Φοβάμαι μανούλα αλλά μην έρθεις» συγκινούν τα λόγια 11χρονου
Advertisement

Η μητέρα της 13χρονης Εβίτας και του 11χρονου Ανδρέα προσπαθεί να βρει το κουράγιο να ξεπεράσει αυτό που της συνέβη. Με μια επιστολή προτρέπει τους γονείς να αγκαλιάζουν τα παιδιά τους κάθε μέρα και τα λόγια της συγκλονίζουν.

Η κόρη της, αθλήτρια της ποδηλασίας έπεσε από ένα γκρεμό 15 μέτρων, έχοντας εγκλωβιστεί από την πυρκαγιά στο Μάτι, ενώ ο άνδρας της με τον μικρότερο γιο της Ανδρέα βρέθηκαν απανθρακωμένοι δίπλα στο αυτοκίνητο τους. Ήταν τρία από τα θύματα που βρέθηκαν στο οικόπεδο στο Κόκκινο Λιμανάκι το πρωί της Τρίτης.

Ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαπαναγιώτου, προσωπικός φίλος της οικογένειας, διάβασε ένα απόσπασμα της επιστολή στην τηλεοπτική εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ.

«Προσπαθώ να μοιάσω στην κορούλα μου, που ήταν πάντα μαχήτρια και κατάφερνε να το αποδεικνύει με κάθε τρόπο. Ξέρω ότι ο Γρηγόρης θα έκανε ό,τι καλύτερο για να σωθούν. Το ότι δεν τα κατάφερε ήταν απλά θέληση του Κυρίου. Ακούω στα αφτιά μου την γλυκά τρεμάμενη φωνούλα του Ανδρέα: «Φοβάμαι μανούλα, ανησυχώ πολύ, θα φανώ δυνατός, αλλά εσύ μην έρθεις μαμά. Θέλω να μην έρθεις, είναι όλα κλειστά, δεν θα τα καταφέρεις». Προσπάθησα να φτάσω κοντά τους, τέσσερις ώρες προσπαθούσα με κάθε τρόπο να πλησιάσω. Όταν εγκατέλειψα την προσπάθεια, σκεπτόμενη ότι θα ήταν καλύτερα να μην κινδυνεύσω κι εγώ, ώστε να μπορώ να βοηθήσω αν χρειαστεί. Δεν έχω λόγια. Όταν θα καταφέρω να αναγνωρίσω και τα αγόρια μου -γιατί ο κρατικός μηχανισμός και σε αυτό έχει χάσει τον μπούσουλα- θα σας πω με βεβαιότητα ότι έχασα τα πάντα. Να αγκαλιάζετε τα παιδιά σας κάθε μέρα».

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement