Μήπως θα πρέπει να αρχίσουμε να παραδειγματιζόμαστε από την Ολλανδία;

Advertisement
Μήπως θα πρέπει να αρχίσουμε να παραδειγματιζόμαστε από την Ολλανδία;
Advertisement

Παρ’ ότι σχετικά μικρή χώρα, η Ολλανδία έχει καταφέρει να πετύχει πολλά σπουδαία πράγματα που αξίζει να επισημανθούν!

Είναι η μόνη χώρα που δεν έχει αδέσποτα κατοικίδια ζώα Μήπως θα πρέπει να αρχίσουμε να παραδειγματιζόμαστε από την Ολλανδία - Εικόνα 1 Πρόσφατα επιβεβαιώθηκε και επίσημα ότι δεν υπάρχουν άστεγες γάτες και σκύλοι στην Ολλανδία. Η κυβέρνηση κατάφερε να το πετύχει αυτό χωρίς να προκαλέσει οποιαδήποτε βλάβη στα ζώα. Σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει τα δικαιώματα των σκύλων, οι αρχές προέβησαν σε αυστηρούς νόμους κατά της κακοποίησης των ζώων.

Η Ολλανδία έχει την πρώτη ηλιακή λωρίδα για ποδήλατα, στον κόσμο Μήπως θα πρέπει να αρχίσουμε να παραδειγματιζόμαστε από την Ολλανδία - Εικόνα 2 Το έργο ονομάστηκε SolaRoad και είναι το αποτέλεσμα μιας συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης, του ιδιωτικού τομέα και της ακαδημαϊκής κοινότητας. Το πρώτο μέρος της διαδρομής, άνοιξε το 2015. Το μήκος του είναι μόλις 100 μέτρα, αλλά αυτή η λωρίδα είναι ένα τεράστιο επίτευγμα για την κατασκευή των δρόμων του μέλλοντος. Η κύρια ιδέα αυτού του έργου είναι ότι η ηλιακή ενέργεια που παράγεται από τον δρόμο θα χρησιμοποιείται για το φωτισμό των δρόμων και τη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων.

Σημεία φόρτισης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που βρίσκονται σε απόσταση 50 m το ένα από το άλλο Μήπως θα πρέπει να αρχίσουμε να παραδειγματιζόμαστε από την Ολλανδία - Εικόνα 3 Ένα από τα δυνατά σημεία της Ολλανδίας είναι το βιώσιμο σύστημα μεταφοράς τους. Γι ‘αυτό στην προσπάθεια της να σταματήσει τη χρήση βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων, τοποθετήθηκαν πολλά σημεία φόρτισης, για τους πολίτες που οδηγούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Στην Ολλανδία υπάρχει μια πόλη όπου κανείς δεν οδηγεί αυτοκίνητα Μήπως θα πρέπει να αρχίσουμε να παραδειγματιζόμαστε από την Ολλανδία - Εικόνα 4 Η ολλανδική πόλη Houten θεωρείται ότι είναι το ασφαλέστερο μέρος στον κόσμο. Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, οι 4.000 πολίτες της πόλης πήραν την απόφαση να ενθαρρύνουν όλους στην πόλη να ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν το ποδήλατο περισσότερο, αντί να χρησιμοποιούν συνεχώς τα αυτοκίνητα. Και, σιγά-σιγά, όλοι οι πολίτες συνήθισαν να κάνουν ποδήλατο.

Οι αρχές πρόκειται να απαγορεύσουν την πώληση των βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων Μήπως θα πρέπει να αρχίσουμε να παραδειγματιζόμαστε από την Ολλανδία - Εικόνα 5 Τα βενζινοκίνητα και τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα στην Ολλανδία από το 2025. Εξάλλου, οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων εναλλακτικών καυσίμων δεν υποχρεούνται να πληρώσουν ιδιωτικά τέλη κυκλοφορίας. Ως αποτέλεσμα αυτού, τα φιλικά προς το περιβάλλον αυτοκίνητα κοστίζουν € 15.000 φθηνότερα.

Η Ολλανδία συνεχίζει να κλείνει τις φυλακές της, λόγω έλλειψης κρατουμένων Μήπως θα πρέπει να αρχίσουμε να παραδειγματιζόμαστε από την Ολλανδία - Εικόνα 6 Πριν από πολύ καιρό, η ολλανδική κυβέρνηση άρχισε να λαμβάνει σοβαρά μέτρα για τη μείωση της εγκληματικότητας στη χώρα, και τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν ότι ήταν πολύ επιτυχημένα. Λόγω έλλειψης κρατουμένων, 19 φυλακές έχουν κλείσει από το 2009. Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, ο μέσος ρυθμός φυλάκισης στην Ολλανδία είναι περίπου 163 άτομα ανά 100.000, το οποίο είναι λιγότερο από το ήμισυ του ποσοστού φυλάκισης της Βραζιλίας.

Στην Ολλανδία υπάρχουν οικολογικοί αγωγοί – διαβάσεις άγριων ζώων, για τα ζώα που ζουν στα δάση Μήπως θα πρέπει να αρχίσουμε να παραδειγματιζόμαστε από την Ολλανδία - Εικόνα 7

Ένα άλλο κύριο καθήκον της ολλανδικής κυβέρνησης είναι η προστασία των άγριων ζώων. Ως εκ τούτου, πολλές διασταυρώσεις άγριας ζωής κατασκευάστηκαν, για να μπορούν τα ζώα να διασχίζουν τους δρόμους με ασφάλεια από το ένα μέρος του δάσους στο άλλο.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα