Νοσοκόμα τολμά να δείξει πώς είναι οι πνεύμονες ενός καπνιστή και πώς ενός μη καπνιστή

Advertisement
Νοσοκόμα τολμά να δείξει πώς είναι οι πνεύμονες ενός καπνιστή και πώς ενός μη καπνιστή
Advertisement

Σίγουρα όλοι γνωρίζετε τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος. Με το που βάλετε ένα τσιγάρο στο στόμα, αρχίζετε την ίδια στιγμή, να σκοτώνετε το σώμα σας.

Ωστόσο, ο βήχας και τα άλλα προειδοποιητικά dnha σημάδια συχνά αποδεικνύονται πολύ ήπια για να κάνουν τους καπνιστές να κόψουν τη βλαβερή αυτή συνήθεια. Αλλά αυτό το βίντεο ίσως να βοηθήσει.

Η Αμάντα Έλερ, μια νοσοκόμα στη Βόρεια Καρολίνα, μοιράστηκε στο λογαριασμό της στο Facebook μια γραφική σύγκριση μεταξύ των υγιών πνευμόνων και εκείνων ενός dnha βαριά καπνιστή. Η διαφορά είναι τόσο εμφανής, που σχεδόν 500.000 άνθρωποι έχουν ήδη μοιραστεί το βίντεο.

Cancerous, 1 pack per day for 20 years lungs 😳 versus heathy lungs. Still wanna smoke?

Posted by Amanda Eller on Monday, 23 April 2018

Σε αυτό, μπορεί κανείς να καταλάβει πολύ εύκολα ποιος πνεύμονας είναι ποιος. Οι υγιείς πνεύμονες είναι κόκκινοι ενώ οι πνεύμονες των ατόμων που καπνίζουν από ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα επί 20 χρόνια, μοιάζουν με ένα ναυάγιο που έχει καταστραφεί από πυρκαγιά.

Νοσοκόμα τολμά να δείξει πώς είναι οι πνεύμονες ενός καπνιστή και πώς ενός μη καπνιστή - Εικόνα 2

«Επειδή στους πνεύμονες με καρκίνο, η ελαστικότητα έχει χαθεί, όταν τεντώνονται , επιστρέφουν στην αρχική τους μορφή σχεδόν αμέσως» ακούγεται μια φωνή να εξηγεί. Η ελαστοποίηση αυτή, είναι η ικανότητα των πνευμόνων να ανακάμπτουν μετά την εισπνοή. Η μειωμένη ευκαμψία σημαίνει ότι οι πνεύμονες είναι δύσκαμπτοι και πρέπει να δουλεύουν πιο σκληρά για να φτάνουν σε επαρκή αέρα, αφήνοντάς τον κάτοχό τους με δυσκολία στην αναπνοή.

Δείτε το βίντεο και αποφασίστε για το αν θα κόψετε dnha το κάπνισμα ή όχι. Γιατί ποτέ δεν είναι αργά. Η διακοπή του καπνίσματος πριν από τα 40, μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από ασθένειες που σχετίζονται με αυτό κατά περίπου 90%.

iefimerida.gr

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα