Γεννήθηκε με 3 τρύπες στην καρδιά «πέθανε» δύο φορές και έγινε bodybuilder

Advertisement
Γεννήθηκε με 3 τρύπες στην καρδιά «πέθανε» δύο φορές και έγινε bodybuilder
Advertisement

Το 1991 γεννήθηκε στη Νήσο Γουάιτ της Βρετανίας ένα κοpιτσάκι. Λίγες στιγμές μετά τη γέννα, οι γονείς ενημερώθηκαν από τους γιατρούς για την κατάσταση του παιδιού. Τα λόγια των γιατρών τους «πάγωσαν». Το νεογέννητο κοpιτσάκι είχε γεννηθεί με τρεις τρύπες στην καρδιά και είχε ελάχιστες πιθανότητες να μεγαλώσει και να ζήσει μία φυσιολογική ζωή.

Ύστερα από το πρώτο σοκ, άρχισε ο άνισος αγώνας με τον χρόνο και τη φύση. Έπειτα από εκατοντάδες ώρες στα νοσοκομεία, με 4 επεμβάσεις στην καρδιά της και με δύο ανακοπές, η Samantha Gallier όχι μόνο επιβίωσε, αλλά αναπτύχθηκε… πολύ παραπάνω απ’ όσο μπορούσαν να φανταστούν οι δικοί της άνθρωποι, αφού στα 27 της χρόνια είναι μία κουκλάρα με όλη τη σημασία της λέξης και… πρωταθλήτρια του bodybuilding!

Γεννήθηκε με 3 τρύπες στην καρδιά «πέθανε» δύο φορές και έγινε bodybuilder - Εικόνα 2

Η Samantha υποβλήθηκε σε τέσσερις εγχειρήσεις ανοιχτής καρδιάς, στις δύο από τις οποίες η καρδιά της σταμάτησε να λειτουργεί και οι γιατροί την επανέφεραν με υπεράνθρωπες προσπάθειες. Πρόκειται για ένα θαύμα της φύσης, αφού η κοπέλα ήταν κλινικά νεκρή από δύο λεπτά κάθε φορά!

Έπειτα από πολλές περιπέτειες, η Sammi, όπως την αποκαλούν οι φίλοι της και οι δικοί της άνθρωποι, κατόρθωσε να πατήσει στα πόδια της. Τότε έβαλε ένα μεγάλο στοίχημα -ιδίως- με τον εαυτό της. Αποφάσισε να γίνει πρωταθλήτρια στο bodybuilding. Οι γιατροί οι οποίοι την παρακολουθούσαν επιχείρησαν με κάθε τρόπο να την αποτρέψουν. Εκείνη ωστόσο, αποδεδειγμένα μαχήτρια της ζωής, είχε λάβει τις αποφάσεις της.

Γεννήθηκε με 3 τρύπες στην καρδιά «πέθανε» δύο φορές και έγινε bodybuilder - Εικόνα 3

«Γνωρίζω τα όριά μου και θα τα δοκιμάσω», φέρεται να είπε. Και το έκανε. Η προειδοποίηση των γιατρών ήταν μία: «Μην πιέσεις τον αυτό σου, μπορεί να πεθάνεις». Εκείνη όχι μόνο τον πίεσε, αλλά έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο, αφού διακρίνεται σε ένα άθλημα που απαιτεί τη μέγιστη δοκιμασία των ορίων του ανθρώπινου σώματος.

Πριν γίνει επαγγελματίας bodybuilder, προαπάθησε να εργαστεί τις τέσσερις από τις πέντε ημέρες της εργάσιμης εβδομάδας, αλλά οι γιατροί προέβαλαν βέτο και την έπεισαν. Η απόφαση να στραφεί στον αθλητισμό ήταν ένα σοκ για το ιατρικό τιμ. «Ο κίνδυνος για την υγεία μου ήταν στους 155 παλμούς το λεπτό. Αν κατάφερνα να το ρυθμίσω αυτό, θα πετύχαινα.

Γεννήθηκε με 3 τρύπες στην καρδιά «πέθανε» δύο φορές και έγινε bodybuilder - Εικόνα 4

Όπως βλέπετε, το κατάφερα…», είπε η ίδια με την απλότητα μίας «κανονικής» κοπέλας. Μίας κοπέλας όμως, η οποία απέδειξε πως δεν έχει «ειδικές ανάγκες», αλλά η οποία μπορεί να φτάσει εκεί όπου οι πιο πολλοί το βλέπουν ως… Έβερεστ, παρά το γεγονός ότι το πρόβλημά της θα μπορούσε να της έχει στερήσει το πιο βασικό αγαθό, τη ζωή της.

«Τσέκαρα συνεχώς τους παλμούς της καρδιάς μου με έναν μετρητή. Ήμουν απόλυτα πειθαρχημένη και μπορώ να πω ότι τα πήγα καλά», συμπληρώνει η εντυπωσιακή Samantha, που πλέον διακρίνεται και εργάζεται ως επαγγελματίας bodybuilder στη Βρετανία.

Γεννήθηκε με 3 τρύπες στην καρδιά «πέθανε» δύο φορές και έγινε bodybuilder - Εικόνα 5

Γεννήθηκε με 3 τρύπες στην καρδιά «πέθανε» δύο φορές και έγινε bodybuilder - Εικόνα 6

Γεννήθηκε με 3 τρύπες στην καρδιά «πέθανε» δύο φορές και έγινε bodybuilder - Εικόνα 7

Γεννήθηκε με 3 τρύπες στην καρδιά «πέθανε» δύο φορές και έγινε bodybuilder - Εικόνα 8

Γεννήθηκε με 3 τρύπες στην καρδιά «πέθανε» δύο φορές και έγινε bodybuilder - Εικόνα 9

Γεννήθηκε με 3 τρύπες στην καρδιά «πέθανε» δύο φορές και έγινε bodybuilder - Εικόνα 10

Γεννήθηκε με 3 τρύπες στην καρδιά «πέθανε» δύο φορές και έγινε bodybuilder - Εικόνα 11

Γεννήθηκε με 3 τρύπες στην καρδιά «πέθανε» δύο φορές και έγινε bodybuilder - Εικόνα 12

Γεννήθηκε με 3 τρύπες στην καρδιά «πέθανε» δύο φορές και έγινε bodybuilder - Εικόνα 13

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα