ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Χελώνα «πανκ» με πράσινη μοϊκάνα αναπνέει από τα γεννητiκά της όργανα και κινδυνεύει να εξαφανιστεί

Χελώνα «πανκ» με πράσινη μοϊκάνα αναπνέει από τα γεννητiκά της όργανα και κινδυνεύει να εξαφανιστεί
Advertisement

Στη μακρινή, εξωτική και φανταστική Αυστραλία, περπατάνε, κολυμπάνε και πετάνε ένα σωρό ζώα που μπορούν να σε σκοτώσουν με πολλούς τρόπους. Μερικά από αυτά, βέβαια, είναι άκακα, όσο σκληρή και αν φαίνεται η εμφάνισή τους. Όπως για παράδειγμα αυτή η πανκ χελώνα που κάνει τα χελωνονιτζάκια να μοιάζουν με φλωράκια, η οποία,

όχι μόνο δεν απειλεί τους ανθρώπους, αλλά η ίδια της η ύπαρξη φαίνεται να απειλείται από τους ανθρώπους.

Η χελώνα του ποταμού Μέρι είναι ένα από τα πιο πανκ πλάσματα του πλανήτη, αλλά και ένα από τα πιο απειλούμενα είδη ερπετών, σύμφωνα με την Ζωολογική Εταιρεία του Λονδίνου (ZSL).

Η χελώνα έχει μήκος 40 εκατοστών και συναντάται μόνο στον ποταμό Μέρι στο Κουίνσλαντ στην Αυστραλία. Τα όργανα που μοιάζουν με βράγχια μέσα στα γεννητiκά της όργανα, της επιτρέπουν να παραμείνει κάτω από το νερό έως και τρεις ημέρες. Το πράσινο μοϊκανίδι της που προέρχεται από κάθετες πτυχές φυκιών που αναπτύσσονται στο σώμα της και η υπάκουη φύση της την έκαναν ένα ιστορικά δημοφιλές κατοικίδιο ζώο, με αποτέλεσμα να της την πέσουν οι συλλέκτες κατοικίδιων ζώων κατά τις δεκαετίες 1960 και 1970.

Πλέον, βρίσκεται στην 30η θέση στον κατάλογο της ZSL για τα ερπετά που απειλούνται με εξαφάνιση, σύμφωνα με την Guardian και εάν μπορούμε να υπογράψουμε κάπου για να σώσουμε αυτούς τους κακους καpιόληδες με τις πράσινες μοϊκάνες, θα το κάνουμε με χαρά.

luben.tv

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement