Τα τρουφάκια της «τεμπέλας»

Advertisement
Τα τρουφάκια της «τεμπέλας»
Advertisement

Θέλετε να γλυκαθείτε αλλά δεν θέλετε να ταλαιπωρηθείτε; Όχι έναν, αλλά ΔΥΟ τρόπους σας έχουμε, ωστε να φτιάξετε γρήγορα κ απλά τα τρουφάκια σας.

Δείτε τη συνταγή:

Θα χρειαστείτε:

Για την έκδοση της σοκολάτας: 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο /1 φλιτζάνι ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα/ 4 κουταλιές της σούπας. κακάο σοκολάτα

Για την έκδοση καρύδας: 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο /1 φλιτζάνι ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα /2 κουταλιές της σούπας. νιφάδες καρύδας/ (συν έξτρα για το γαρνίρισμα)

Δείτε  πώς:

Σοκολάτα: Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και το κακάο σε σκόνη. Θερμάνετε τα συστατικά μέχρι να σχηματίσουν μια παχιά πάστα. Απλώστε το μείγμα σε ένα πιάτο και βάλτε το στο ψυγείο για μία ώρα. Το μίγμα θα πρέπει τώρα να είναι αρκετά σφιχτό για να μπορέσετε να το πλάσετε.  Σχηματίζετε μικρές μπάλες, και στη συνέχεια τις απλώνουμε σε ένα πιάτο και πασπαλίζουμε με σοκολάτα

Καρύδα: Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέστε το συμπυκνωμένο γάλα και την καρύδα σε νιφάδες. Θερμάνετε τα συστατικά μέχρι να σχηματίσουν μια παχιά πάστα. Απλώστε το μείγμα σε ένα πιάτο και βάλτε το στο ψυγείο για μία ώρα. Το μίγμα θα πρέπει τώρα να είναι αρκετά σφιχτό για να μπορέσετε να το πλάσετε.  Σχηματίζετε μικρές μπάλες, και στη συνέχεια τις απλώνουμε σε ένα πιάτο όπου έχουμε απλώσει νιφάδες καρύδας και τις «παναρουμε» μέχρι να καλυφθούν.

Έτοιμα τα τρουφάκια! Α ν αλλάξατε γνώμη και έχετε λίγο χρόνο, μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς, κονιάκ ή κάποιο λικέρ που σας αρέσει!

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα