ΕΛΛΑΔΑ

Τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς θα επισκεφθεί σήμερα ο μητροπολίτης Αδριανουπόλεως

Τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς θα επισκεφθεί σήμερα ο μητροπολίτης Αδριανουπόλεως
Advertisement

Επίσκεψη από τον μητροπολίτη Αδριανουπόλεως, Αμφιλόχιο, θα δεχθούν σήμερα οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Τουρκία.

Επειτα από επίμονες προσπάθειες ημερών, η Αγκυρα έδωσε τελικά την έγκριση προκειμένου ο μητροπολίτης να επισκεφθεί τον Αγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτρη Κούκλατζη, που κρατούνται στην Αδριανούπολη, ανέφερε ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος, στο μήνυμά του για την Ανάσταση.

«Την Πασχαλινή χαρά μας επαυξάνει το γεγονός ότι χθες, Μεγάλη Παρασκευή, μας δόθηκε από τις αρμόδιες Αρχές η άδεια, ώστε ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος, ως εκπρόσωπός μας, να επισκεφθεί αύριο τους δύο κρατουμένους Έλληνες Ορθοδόξους στρατιωτικούς, Δημήτριο και Άγγελο, για να τους πει το »Χριστός Ανέστη» και να τους μεταφέρει τον ασπασμό και την στοργή της Μητρός Εκκλησίας, μαζί με την ευχή της σύντομα να επιστρέψουν στις οικογένειες και στα καθήκοντά τους. Αυτήν την απάντηση την περιμέναμε από την Άγκυρα πολλές ημέρες και χαιρόμαστε που ήλθε μαζί με την Ανάσταση. Εκφράζουμε την ικανοποίηση και τη χαρά μας και τη συγκίνησή μας», είπε ο οικουμενικός πατριάρχης.

Πηγή

Advertisement