Θαλάσσια χελώνα «βαποράκι» μετέφερε κοκαΐνη αξίας 53 εκατ. δολαρίων

Advertisement
Θαλάσσια χελώνα «βαποράκι» μετέφερε κοκαΐνη αξίας 53 εκατ. δολαρίων
Advertisement

Δεν είναι η πρώτη φορά που γινόμαστε μάρτυρες των επιπτώσεων που έχει η ανθρώπινη δραστηριότητα στα πλάσματα του βυθού και τη θαλάσσια πανίδα. Αυτό όμως που αντίκρισαν οι ακτοφύλακες στη Φλόριντα των ΗΠΑ, είναι κάτι που πρώτη φορά καταγράφεται σε βίντεο.

Διακινητές ναρκωτικών αναγκάστηκαν να «πετάξουν» περί τους 7 τόνους ναρκωτικών – κυρίως κοκαΐνης – στη θάλασσα προκειμένου να μη συλληφθούν από σκάφος του λιμενικού που τους καταδίωκε.

Θαλάσσια χελώνα «βαποράκι» μετέφερε κοκαΐνη αξίας 53 εκατ. δολαρίων - Εικόνα 1

Το προσωπικό του λιμενικού κατάφερε να περισυλλέξει την μεγαλύτερη ποσότητα καθώς πολλά από τα δέματα μπλέχτηκαν σε σκοινιά και δίκτυα.

Θαλάσσια χελώνα «βαποράκι» μετέφερε κοκαΐνη αξίας 53 εκατ. δολαρίων - Εικόνα 2

Ανάμεσα σε όλα τα πακέτα που προσπαθούσαν να μαζέψουν διέκριναν όμως και κάτι να… κινείται και γρήγορα διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για μια θαλάσσια χελώνα η οποία είχε «παγιδευτεί» στο παράνομο φορτίο των διακινητών.

Θαλάσσια χελώνα «βαποράκι» μετέφερε κοκαΐνη αξίας 53 εκατ. δολαρίων - Εικόνα 3

Το πλήρωμα του σκάφους αποδέσμευσε τη χελώνα, μαζεύοντας τα πακέτα που μετέφερε και αυτή συνέχισε το ταξίδι της στον ωκεανό. Η αξία των ναρκωτικών υπολογίζεται περί τα 53 εκατ. δολάρια.

Θαλάσσια χελώνα «βαποράκι» μετέφερε κοκαΐνη αξίας 53 εκατ. δολαρίων - Εικόνα 4

Πέραν της επιτυχίας του λιμενικού, αυτό που προξένησε αίσθηση ήταν η εικόνα της παγιδευμένης χελώνας. Σύμφωνα με περιβαλλοντικές οργανώσεις, κάθε χρόνο αμέτρητα πλάσματα της θάλασσας πεθαίνουν επειδή παγιδεύονται ή τρώνε πλαστικό, ως αποτέλεσμα της αλόγιστης χρήση του από τον άνθρωπο.

Πηγή news247.gr

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα