Σπίτι του 1800 στην Κεφαλονιά έγινε ξενοδοχείο και μάγεψε τη Guardian

Advertisement
Σπίτι του 1800 στην Κεφαλονιά έγινε ξενοδοχείο και μάγεψε τη Guardian
Advertisement

Το George Molfetas Museum Hotel που βρίσκεται στο μικρό χωριό Φαρακλάτα της Κεφαλονιάς δεν είναι μια τυχαία περίπτωση αφού έχει αναφερθεί σε αυτό μέχρι και η Guardian.

Σπίτι του 1800 στην Κεφαλονιά έγινε ξενοδοχείο και μάγεψε τη Guardian - Εικόνα 1

Γνωρίζοντας την ιδιοκτήτρια κυρία Κατερίνα Δήμα, δοκιμάζοντας την μαγευτική της κουζίνα και βλέποντας από κοντά αυτό το μοναδικό κτίριο του 1800 διακοσμημένο με αντίκες από τη Σμύρνη και την Κεφαλλονιά, καταλαβαίνεις πολύ καλά γιατί ταξίδεψε η φήμη της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σπίτι του 1800 στην Κεφαλονιά έγινε ξενοδοχείο και μάγεψε τη Guardian - Εικόνα 2

Στην μεγάλη και ευχάριστη κουβέντα που είχαμε πιάσαμε το νήμα του εστιατορίου από το 1872 και κατευθυνθήκαμε προς άγνωστες κατευθύνσεις. Η κάρτα του εστιατορίου γράφει George Molfetas Museum Hotel και η κυρία Κατερίνα με πρόλαβε πριν αρθρώσω την ερώτηση.

Σπίτι του 1800 στην Κεφαλονιά έγινε ξενοδοχείο και μάγεψε τη Guardian - Εικόνα 3 «Ο θείος της μαμάς μου ήταν ποιητής, εκδότης και μουσικός. Ίσως τον έχεις ακουστά, ήταν ο Γεώργιος Μολφέτας. Γεννήθηκε το 1872 και ήταν μια σπουδαία προσωπικότητα της εποχής. Η τελευταία εφημερίδα που είχε εκδώσει λεγόταν Ζιζάνιο και είχε απήχηση όχι μόνο στους Κεφαλλονίτες αλλά και στους Αθηναίους.

Σπίτι του 1800 στην Κεφαλονιά έγινε ξενοδοχείο και μάγεψε τη Guardian - Εικόνα 4 Σπίτι του 1800 στην Κεφαλονιά έγινε ξενοδοχείο και μάγεψε τη Guardian - Εικόνα 5

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3 4 5

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα