9 συμβουλές που ίσως μια μέρα σας σώσουν την ζωή

Advertisement
9 συμβουλές που ίσως μια μέρα σας σώσουν την ζωή
Advertisement

Όταν οι άνθρωποι ακούν τη φράση «συμβουλές επιβίωσης», θα σκεφτούν πως πρόκειται για καταστάσεις στη φύση. Ωστόσο, είναι γεγονός πως ακόμη και στην πόλη θα πρέπει να γνωρίζετε πώς να αντιδράσετε προκειμένου να αποφύγετε τις δύσκολες περιπτώσεις.

Παρακάτω θα μάθετε μερικές από τις καλύτερες συμβουλές ώστε να μην πανικοβληθείτε αν βρεθείτε αντιμέτωποι με επικίνδυνες καταστάσεις.

Χρήση των κλειδιών ως αυτοάμυνα9 συμβουλές που ίσως μια μέρα σας σώσουν την ζωή - Εικόνα 1

Αυτή είναι μια γνωστή συμβουλή: για να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας αν δεχτείτε επίθεση στον δρόμο, κρατήστε τα κλειδιά ανάμεσα στα δάχτυλα σαν σιδερογροθιά. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να το κάνετε αυτό γιατί μπορεί να βλάψει τα δάχτυλά σας. Επίσης, για να τοποθετήσετε έτσι τα κλειδιά, θα χρειαστείτε χρόνο που ίσως δεν έχετε εκείνη τη στιγμή.

Είναι πιο αποτελεσματικό να κρατήσετε τα κλειδιά σας όπως ένα μαχαίρι ή ανάμεσα στη γροθιά σας.

 Αν ο οδηγός του ταξί ενεργεί παράξενα9 συμβουλές που ίσως μια μέρα σας σώσουν την ζωή - Εικόνα 2

© peshkova/depositphotos

Πριν μπείτε σε ένα ταξί, γράψτε τον αριθμό της πινακίδας του. Αν ο οδηγός φανεί πως ενεργεί παράξενα, τηλεφωνήστε σε κάποιον ή απλά προσποιηθείτε πως μιλάτε στο τηλέφωνο. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας σας, αναφέρετε τον αριθμό του ταξί.

Μην υποτιμάτε τα ιξωδίδες (τσιμπούρια)9 συμβουλές που ίσως μια μέρα σας σώσουν την ζωή - Εικόνα 3

© wikihow

Στην Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική, τα τσιμπούρια μπορεί να προκαλέσουν Νόσο του Λάιμ ή αλλιώς Βορρελίωση. Επιπλέον, μπορεί να προκληθεί εγκεφαλίτιδα. Και οι δύο αυτές ασθένειες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες. Αν σας τσιμπήσει ένα τσιμπούρι, επισκεφτείτε αμέσως τον γιατρό για εξετάσεις.

Να θυμάστε ότι τα τσιμπούρια μπορεί να βρεθούν επάνω σας ακόμη κι αν επισκεφτείτε ένα συνηθισμένο πάρκο, οπότε, πάντα πρέπει να προσέχετε. Για να αφαιρέσετε ένα τέτοιο πλάσμα από το δέρμα σας, δοκιμάστε να το πιάσετε από το κεφάλι με ένα τσιμπιδάκι και πολύ προσεκτικά, τραβήξτε το.

Αν κάποιος πει ότι δεν θα σας αγγίξει, να είστε σε επιφυλακή9 συμβουλές που ίσως μια μέρα σας σώσουν την ζωή - Εικόνα 4

© dreamworkspictures

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις παράξενες, αυτόκλητες υποσχέσεις. Αν κάποιος σας πει χωρίς κανένα λόγο, πως δεν θα σας αγγίξει, θα πρέπει να υποπτευθείτε πως θα κάνει ακριβώς το αντίθετο. Οι δηλώσεις αυτού του είδους θα πρέπει πάντα να σας θέτουν σε επιφυλακή.

Χρήματα για έκτακτη ανάγκη9 συμβουλές που ίσως μια μέρα σας σώσουν την ζωή - Εικόνα 5

© reddit

Είναι καλή ιδέα να έχετε κρυμμένα κάποια χρήματα στη θήκη του κινητού σας. Υπάρχει πάντα μια πιθανότητα να τα χρειαστείτε για να πληρώσετε (για παράδειγμα έναν οδηγό ταξί) σε περίπτωση που έχετε χάσει ή σας έκλεψαν την τσάντα ή το πορτοφόλι.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα