Παιδεpαστές και βιαστές θα μπορούν να δουλεύουν σε χώρους με παιδιά χάρη σε νέα δικαστική απόφαση

Advertisement
Παιδεpαστές και βιαστές θα μπορούν να δουλεύουν σε χώρους με παιδιά χάρη σε νέα δικαστική απόφαση
Advertisement

Περισσότεροι από δώδεκα παiδόφιλοι και βιαστές έχουν κερδίσει το δικαίωμα να εργαστούν σε θέσεις εργασίας που υπάρχουν παιδιά χάρη σε μια νέα δικαστική απόφαση.

Οι επιτυχείς προσφυγές που κατέθεσαν στο Αστικό και Διοικητικό Δικαστήριο της Βικτώριας (VCAT) τους έχουν επιτρέψει να δουλεύουν σε χώρους με παιδιά, με την απαγόρευση να έχει ανατραπεί σε μόλις πέντε χρόνια.

Ένας από εκείνους που έχουν κερδίσει τις προσφυγές πιάστηκε από την αστυνομία με ένα μισόγυμνο αγόpι στο αυτοκίνητό του.

Παιδεραστές και βιαστές θα μπορούν να δουλεύουν σε χώρους με παιδιά χάρη σε νέα δικαστική απόφαση - Εικόνα 2

Ένας 30χρονος άντρας παρενόχλησε σeξουαλικά την έφηβη κόρη της συντρόφου του και ένας άλλος άντρας, 22 ετών βίασε ένα 13χρονο κοpίτσι, σύμφωνα με την ABC News.

Ένας άλλος δράστης βίασε μια γυναίκα μετά από ένα πάρτι, ενώ ένας άλλος αuνανίστηκε σε δημόσιες τουαλέτες και σιδηροδρομικούς σταθμούς μπροστά από γυναίκες και παιδιά.

Παιδεραστές και βιαστές θα μπορούν να δουλεύουν σε χώρους με παιδιά χάρη σε νέα δικαστική απόφαση - Εικόνα 3

Ένας νεαρός άνδρας που είχε κακοποιηθεί από έναν από τους παiδόφιλους είπε στο ABC ότι το να επιτραπεί σε αυτόν τον άντρα να δουλεύει με παιδιά είναι ένας τεράστιος κίνδυνος.

“Δεν πρέπει να του επιτρέπεται να εργάζεται μαζί με παιδιά επειδή καταδικάστηκε για παιδeραστία,” είπε.

Η ιδρύτρια του Bravehearts, ενός οργανισμού προστασίας παιδιών, κα Hetty Johnson, καταδίκασε τις αποφάσεις του VCAT και είπε ότι οι παiδόφιλοι δεν πρέπει ποτέ να μπορούν να δουλεύουν με παιδιά.

“Δεν θα ήθελα να διακινδυνεύσω το μέλλον ενός παιδιού με την ελπίδα ότι ίσως το πρόσωπο αυτό να μην το κάνει ξανά,” είπε.

Παιδεραστές και βιαστές θα μπορούν να δουλεύουν σε χώρους με παιδιά χάρη σε νέα δικαστική απόφαση - Εικόνα 4

Η εργασία σε χώρους όπου υπάρχουν παιδιά απορρίπτεται αυτόματα για άτομα που έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα όπως φόνο, βιασμό και παιδeραστία.

Οι παραβάτες που τους έχει απαγορευτεί η εργασία σε χώρους με παιδιά μπορούν στη συνέχεια να προσφύγουν στη VCAT, η οποία ανέτρεψε 38 υποθέσεις μέσα σε πέντε χρόνια, εκ των οποίων περισσότερες από δώδεκα αφορούσαν σeξουαλικά αδικήματα.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα