ΕΛΛΑΔΑ

Το μαρτύριο της… σταγόνας στη Θεσσαλονίκη -Παραιτήσεις υπουργών ζητά η ΝΔ

Το μαρτύριο της… σταγόνας στη Θεσσαλονίκη -Παραιτήσεις υπουργών ζητά η ΝΔ
Advertisement

Σε μαρτύριο της… σταγόνας έχει μετατραπεί για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης η υδροδότηση, καθώς τα προβλήματα συνεχίζονται για έκτη ημέρα.

Αν και από το Σάββατο το απόγευμα ξεκίνησε η υδροδότηση της πόλης με νερό από την Αραβησσό- έπειτα από τους απαραίτητους ελέγχους- θα χρειαστεί χρόνος για να αποκατασταθεί πλήρως η υδροδότηση σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα. Σε πολλές περιοχές όμως οι κάτοικοι ακόμη δεν έχουν… δει νερό, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Η εξομάλυνση θα γίνει σταδιακά, προκειμένου να πληρωθούν οι δεξαμενές και το εσωτερικό δίκτυο της πόλης, ανακοίνωσε η ΕΥΑΘ. Παράλληλα, η εταιρεία συνιστά στους καταναλωτές να αφήσουν τις βρύσες τους ανοιχτές- όταν έρθει το νερό- προκειμένου να καθαρίσουν τα εσωτερικά δίκτυα.

Παραιτήσεις ζητά η ΝΔ

Για το θέμα έχει ξεσπάσει και πολιτική κόντρα, καθώς πέρασαν πέντε ημέρες μέχρι να γίνει «έκτακτη» σύσκεψη το Σάββατο, στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, για την τεράστια ταλαιπωρία των πολιτών, που προέκυψε έπειτα από βλάβη σε κεντρικό αγωγό. Ζήτημα για το οποίο η ΝΔ ζητά παραιτήσεις υπουργών.

Οι υπουργοί που εποπτεύουν την ΕΥΑΘ έχουν βαρύτατη ευθύνη και ήδη έπρεπε να έχουν παραιτηθεί, δήλωσε την Κυριακή ο Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Αν είχε ιδιωτικοποιηθεί η ΕΥΑΘ, δεν θα είχαμε αυτά τα προβλήματα, δήλωσε ακόμη, συμπληρώνοντας ότι την «πλήρωσαν» οι Θεσσαλονικείς με αυτό το πρωτοφανές γεγονός.

«Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα κυβερνά 3,5 χρόνια, αν δεν είναι ικανοί να διορθώσουν κάποια πράγματα καλύτερα να φύγουν», κατέληξε.

Εισαγγελική παρέμβαση

Στο μεταξύ, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας, με έγγραφη παραγγελία προς την εισαγγελέα ποινικής δίωξης Αργυρή Βαλούση ζήτησε να γίνει έρευνα για τα αίτια που προκάλεσαν τα προβλήματα, αλλά και τους χειρισμούς για την αποκατάστασή τους. Ακόμη, ζητά να εξεταστεί αν προέκυψαν κίνδυνοι για τους πολίτες από τη συνεχιζόμενη έλλειψη νερού σε σχολεία, κοινωφελείς εγκαταστάσεις κ.α.

Επιπλέον, ζήτησε να γίνει οικονομικός έλεγχος για τον τρόπο συντήρησης των υποδομών και του δικτύου ύδρευσης, όπως επίσης για τα οικονομικά κονδύλια που διατέθηκαν γι’ αυτόν τον σκοπό, κι εφόσον διατέθηκαν, εάν αυτά κατευθύνθηκαν και αξιοποιήθηκαν με τον σωστό τρόπο.

Τα αδικήματα που ερευνώνται είναι πρωτίστως αυτά της έκθεσης σε κίνδυνο και της απιστίας, σε βαθμό κακουργήματος, ενώ θα εξεταστεί εάν στοιχειοθετούνται μία σειρά από πλημμελήματα, όπως η παρακώλυση λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων, η παράβαση καθήκοντος κ.ά., σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Και διακοπές ρεύματος

Σαν να μην έφτανε στους Θεσσαλονικείς η ταλαιπωρία των τελευταίων ημερών με το νερό, σήμερα κάποιες περιοχές θα μείνουν χωρίς ρεύμα.

Σύμφωνα με τη ΔΕΔΔΗΕ, διακοπές ρεύματος θα σημειωθούν:

– Από τις 8.00 έως τις 14.00, στην Επανομή του Δήμου Θερμαϊκού. Και συγκεκριμένα στην περιοχή μεταξύ των οδών ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΟΥ – ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΣΧΟΛΕΙΟΥ – ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ – ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ κ.λ.π. Καθώς επίσης και το ΕΠΑΛ – ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΓΗΠΕΔΟ – ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ. Αλλά και τα αρδευτικά που βρίσκονται στον δρόμο προς ΜΕΣΗΜΕΡΙ.

– Από τις 10.30 έως και τις 13.30 στον δήμο Θεσσαλονίκης. Και συγκεκριμένα στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Καραολή και Δημητρίου, Πηνειού, Γλαδστώνος, Παπαζώλη, Παπαρηγοπούλου, Ολύμπου, Μαβίλλη, Καλλινικου, Πλατεία Δημοκρατίας, Κ.Παλαμα.

Πηγή

Advertisement