ΔΙΑΦΟΡΑ

Ηλικιωμένος σκύλος έμεινε 15 ώρες στο πλευρό 3χρονης που χάθηκε στο βουνό

Ηλικιωμένος σκύλος έμεινε 15 ώρες στο πλευρό 3χρονης που χάθηκε στο βουνό
Advertisement

Ο ηρωικός Max, ένας κουφός ηλικιωμένος σκύλος με περιορισμένη όραση έσωσε με την επιμονή του ένα τρίχρονο κοpίτσι που χάθηκε σε βουνό της ΑυστραλίαςΗλικιωμένος σκύλος έμεινε 15 ώρες στο πλευρό 3χρονης που χάθηκε στο βουνό - Εικόνα 2

Μια ιδιαίτερα συγκινητική ιστορία έρχεται στο φως της δημοσιότητας από τις αυστραλιανές αρχές με πρωταγωνιστές τη μικρή Aurora από από το Κουίνσλαντ και τον Max, έναν ηλικιωμένο σκύλο με προβλήματα ακοής και περιορισμένη όραση.

Το τρίχρονο κοpίτσι χάθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σε ένα βουνό στην περιοχή Southern Downs. Τριγύριζε μόνη της και όταν η οικογένειά της την αναζήτησε, δεν μπόρεσε να τη βρει. Ανέφεραν έτσι την εξαφάνιση της ανήλικης στις αρχές.

Μέχρι το πρωί του Σαββάτου, πάνω από 100 εθελοντές των Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης, αστυνομικοί αλλά και πολίτες συμμετείχαν στις συντονισμένες έρευνες για τον εντοπισμό της μικρής.

Η γιαγιά της 3χρονης Leisa Bennett περιγράφει πώς άκουσε τη φωνούλα του κοpιτσιού από την κορυφή του βουνού, το Σάββατο, και ξεκίνησε να τη βρει. Πρώτα όμως βρήκε τον Max.

«Ξεκίνησα για το βουνό και, όταν έφτασα στην κορυφή, ο σκύλος ήρθε προς τα εμένα και με οδήγησε κατευθείαν στην Aurora» περιγράφει.

Το κοpίτσι βρέθηκε στις 8 το πρωί του Σαββάτου, σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων από το σπίτι της. Όπως ανέφερε στους άνδρες των σωστικών συνεργείων, ο Max διανυκτέρευσε στο πλάι της και δεν την άφησε λεπτό απροστάτευτη.

«Η περιοχή γύρω από το σπίτι είναι ορεινή, πολύ αφιλόξενο έδαφος για να περπατά κανείς. Ο σκύλος ήταν πιστός δίπλα της» δήλωσε εκπρόσωπος των αρχών. «Ήταν τυχερή, ήταν και ο καιρός κακός, έκανε κρύο και έβρεχε».

«Η Aurora μάλλον τρόμαξε από τα δάκρυα και τις φωνές μου, αλλά της εξήγησα πως ήταν δάκρυα χαράς» περιέγραψε η Bennett. «Θα μπορούσε να είχε άλλη κατάληξη αυτή η ιστορία, αλλά είναι εδώ, είναι ζωντανή, είναι καλά».

Όσο για τον Max, οι ακούραστες προσπάθειές του και η αφοσίωσή του του χάρισαν τον τιμητικό τίτλο του αστυνομικού σκύλου.

news247.gr

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement