Πώς να επιλέξετε τα τέλεια γυαλιά για τον τύπο του προσώπου σας

Advertisement
Πώς να επιλέξετε τα τέλεια γυαλιά για τον τύπο του προσώπου σας
Advertisement

Μια έρευνα διαπίστωσε ότι η χρήση γυαλιών σας κάνει να δείχνετε κατά 75% πιο σeξι στο αντίθετο φύλο. Τα γυαλιά μπορούν να επηρεάσουν την εμφάνιση σας – υπογραμμίζουν πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα, ανάλογα με το πόσο σωστά είναι επιλεγμένος ο σκελετός.

Ίσως έχετε διαβάσει περίπλοκους οδηγούς για το πώς να βρείτε το σχήμα του προσώπου σας, αλλά εξακολουθείτε να είστε διστακτικές για το πώς να προχωρήσετε. Μην ανησυχείτε, διαβάστε για να βρείτε απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις που σχετίζονται με τα γυαλιά σας.

Σας προσφέρουμε έναν τελικό οδηγό για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε ποιο είναι το σχήμα του προσώπου σας και πώς να επιλέξετε το τέλειο ζευγάρι γυαλιά.

Πώς να επιλέξετε τα τέλεια γυαλιά για τον τύπο του προσώπου σας - Εικόνα 2

Υπάρχουν βασικά έξι σχήματα προσώπου: μακρόστενο, οβάλ, καρδιά, τετράγωνο, στρογγυλό και διαμάντι. Μια γρήγορη ματιά στον καθρέφτη δεν είναι αρκετή για να καθορίσετε το σχήμα του προσώπου σας. Για να μάθετε το σχήμα του προσώπου ακολουθήστε τον οδηγό μέτρησης:

Πώς να μετρήσετε: Χρησιμοποιήστε μεζούρα. Κατά τη λήψη μετρήσεων κρατήστε την μεζούρα ίσια και μην την καμπυλώσετε σύμφωνα με το σχήμα του προσώπου σας.

Τι πρέπει να μετρήσετε: Το πλάτος του μετώπου σας, το πλάτος των μάγουλων σας και το πλάτος του σαγονιού σας και το μήκος του προσώπου σας. Κατά τη λήψη των μετρήσεων, βεβαιωθείτε ότι έχετε μετρήσει τα πλατύτερα ή τα μακρύτερα σημεία.

Μακρόστενο πρόσωπο

Πώς να επιλέξετε τα τέλεια γυαλιά για τον τύπο του προσώπου σας - Εικόνα 3

Πώς να το προσδιορίσετε: Το πρόσωπο είναι μακρύτερο από ότι πλατύτερο. Το μέτωπο, τα μάγουλα και το σαγόνι έχουν σχεδόν το ίδιο πλάτος.

Τι να φοράτε: Χρησιμοποιήστε μεγάλους σκελετούς με σαφείς γραμμές.

Σχήμα καρδιάς

Πώς να επιλέξετε τα τέλεια γυαλιά για τον τύπο του προσώπου σας - Εικόνα 4

Πώς να το προσδιορίσετε: Η γνάθος είναι μυτερή, τα μάγουλα είναι πλατιά, και το μέτωπο πλατύτερο.

Τι να φοράτε: Γυαλιά που δείχνουν προς τα κάτω και τονίζουν τη γνάθο, όπως οι αεροπόροι. Μπορείτε επίσης να φοράτε γυαλιά χωρίς σκελετό, καθώς δεν κάνουν το πρόσωπο να φαίνεται υπερβολικά βαρύ.

Τετράγωνο

Πώς να επιλέξετε τα τέλεια γυαλιά για τον τύπο του προσώπου σας - Εικόνα 5

Πώς να το προσδιορίσετε: Το μήκος του προσώπου σας και η απόσταση μεταξύ των μάγουλων είναι σχεδόν ίδια. Η σιαγόνα, τα μάγουλα και το μέτωπο έχουν όλα το ίδιο πλάτος.

Τι να φοράτε: Στενά ωοειδή ή ορθογώνια πλαίσια με στρογγυλεμένες άκρες.

Οβάλ

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα