14 από τις πιο επικίνδυνες διαδρομές που κάνουν παιδιά για να πάνε στο σχολείο

Advertisement
14 από τις πιο επικίνδυνες διαδρομές που κάνουν παιδιά για να πάνε στο σχολείο
Advertisement

Τα περισσότερα σχολεία είναι βασικά τα ίδια: σχολικά λεωφορεία, αίθουσες διδασκαλίας, μαθήματα, καφετέριες. Ωστόσο, υπάρχουν σχολεία διαφορετικά από αυτά που έχουμε συνηθίσει.

Θα σας παρουσιάσουμε τα πιο ασυνήθιστα και ακραία σχολεία στον κόσμο που πιθανώς δεν θα μπορούσατε να φανταστείτε ότι υπάρχουν.

Ας περπατήσουμε στο δρόμο προς τη γνώση!

Η Ακαδημία Κολύμβησης Γοργόνας, Φιλιππίνες, Μπορακάι14 από τις πιο επικίνδυνες διαδρομές που κάνουν παιδιά για να πάνε στο σχολείο - Εικόνα 1

A.Rieping Bombas

Αυτό το σχολείο σάς διδάσκει να γίνετε αληθινή Αριέλ … ή Ποσειδώνας. Δέχεται παιδιά και ενήλικες και έχει διάφορα επίπεδα προγραμμάτων, από αρχάριους έως εκπαιδευτές.

Και αν πάντα ονειρευόσασταν να γράψετε μια λαμπρή ιστορία αλλά φοβάστε το νερό, μπορείτε να μετατραπείτε σε μια γοργόνα για μια 30-λεπτά συνεδρία φωτογράφισης.

Σχολή ζωολογικού κήπου του Σαν Αντόνιο, ΗΠΑ

Ο στόχος του σχολείου είναι να διδάξει στα παιδιά να προστατεύουν και να εκτιμούν τη φύση, να αναπτύσσουν κοινωνικές και εκλεκτικές κινητικές δεξιότητες και να τους προετοιμάζουν για την περαιτέρω εκπαίδευσή τους, διδάσκοντας μαθηματικά και προ-γραφή.

Τα παιδιά περνούν τουλάχιστον μισή μέρα στο Ζωολογικό Κήπο για να γνωρίσουν τον κόσμο των ζώων μέσω του παιχνιδιού και των διαλέξεων.

Σχολή River Plate, Μπουένος Άιρες14 από τις πιο επικίνδυνες διαδρομές που κάνουν παιδιά για να πάνε στο σχολείο - Εικόνα 2

Tim Snell

Στο Μπουένος Άιρες, Αργεντινή, υπάρχει ένα σχολείο σε ένα από τα δημοφιλέστερα γήπεδα ποδοσφαίρου της χώρας. Τα μαθήματα γίνονται συχνά κατά τη διάρκεια παιχνιδιών και τα παιδιά μπορούν να τα παρακολουθήσουν μέσα από ένα παράθυρο. Πόσο δύσκολο είναι να επικεντρωθούνε στις σπουδές!

Atule’er Village14 από τις πιο επικίνδυνες διαδρομές που κάνουν παιδιά για να πάνε στο σχολείο - Εικόνα 3

Children International

Στην Atule’er, της Κίνα, η παιδεία είναι κάτι που πρέπει να επιδιώξουν τα παιδιά. Έχοντας τα σακίδια στην πλάτη τους, ανεβαίνουν σκαλωσιές και προσκολλώνται στους βράχους στο 90λεπτο ταξίδι τους στο σχολείο.

Η ανάβαση είναι τόσο επικίνδυνη που αποφασίστηκε να εισηχθεί ένα είδος επιβιβάσεως, οπότε τώρα τα παιδιά επιστρέφουν στο σπίτι μόνο δύο φορές το μήνα.

Δασικά νηπιαγωγεία

Πρόκειται για νηπιαγωγεία, όπου τα παιδιά μπορούν να παίξουν και να μάθουν σε ένα φυσικό περιβάλλον και όχι σε βαρετές αίθουσες διδασκαλίας. Αν και μπορεί να φαίνεται ότι τα παιδιά μόνο διασκεδάζουν εκεί, η εκπαιδευτική διαδικασία είναι δομημένη έτσι ώστε να μαθαίνουν την τέχνη, την επικοινωνία και τα μαθηματικά.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα