Ελεύθερη κατάδυση κάτω από τον πάγο

Advertisement
Ελεύθερη κατάδυση κάτω από τον πάγο
Advertisement

Ρεκόρ ελεύθερων καταδύσεων κατέχει η Φινλανδή Johanna Nordblad που κολυμπά κάτω από την παγωμένη επιφάνεια λιμνών κρατώντας την αναπνοή της.

Βουτώντας στο παγωμένο νερό μέσα από μία τρύπα στον πάγο, μπαίνει σε έναν κόσμο εκπληκτικά όμορφο και ταυτόχρονα ανατριχιαστικό. Το πάθος της με τις ελεύθερες καταδύσεις στον πάγο είναι επικίνδυνο αλλά της προσφέρει το λυτρωτικό αίσθημα της πλήρους ελευθερίας.

Ο Βρετανός σκηνοθέτης Ian Derry κατέγραψε στην κάμερά του τις βουτιές της ενώ η Hordblad κατέχει το ρεκόρ της πρώτης γυναίκας που κολύμπησε 50 μέτρα κάτω από την παγωμένη επιφάνεια μιας λίμνης φορώντας μόνο μαγιό και μάσκα.

Καθώς βαδίζει μέσα στο χιόνι προσεγγίζοντας το σημείο από το οποίο θα βουτήξει, αφηγείται την ιστορία της. «Το πόδι μου είχε σπάσει τόσο που πίστευαν πως μπορεί να χρειαστεί να ακρωτηριαστεί», λέει για το ατύχημα που είχε με το ποδήλατό της στο οποίο κινδύνευσε να χάσει το πόδι της. «Έπρεπε να αφήσουν το κάταγμα ανοιχτό για δέκα ημέρες για να αποφύγουν τη νέκρωση».

Για την ανάρρωσή της ακολούθησε παγοθεραπεία, την οποία περιγράφει ως «δοκιμασία» στην αρχή αλλά στη συνέχεια άρχισε να τη συνηθίζει. Έτσι γεννήθηκε και η αγάπη της για την ελεύθερη κατάδυση στον πάγο. «Δεν χωρά φόβος», αφηγείται, «δεν χωρά πανικός ούτε και λάθη. Πρέπει να έχεις πλήρη εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. Όταν τα κάνεις όλα αυτά μπαίνεις σε έναν διαφορετικό κόσμο. Με μια ανάσα είμαι κομμάτι του», λέει στη Daily Mail. Ελεύθερη κατάδυση κάτω από τον πάγο - Εικόνα 1 Ελεύθερη κατάδυση κάτω από τον πάγο - Εικόνα 2 Ελεύθερη κατάδυση κάτω από τον πάγο - Εικόνα 3 Ελεύθερη κατάδυση κάτω από τον πάγο - Εικόνα 4Ελεύθερη κατάδυση κάτω από τον πάγο - Εικόνα 5

Ελεύθερη κατάδυση κάτω από τον πάγο - Εικόνα 6 Ελεύθερη κατάδυση κάτω από τον πάγο - Εικόνα 7 Ελεύθερη κατάδυση κάτω από τον πάγο - Εικόνα 8 Ελεύθερη κατάδυση κάτω από τον πάγο - Εικόνα 9

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα