ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το έξυπνο ρολόι που τροφοδοτείται από τη θερμότητα του σώματος

Το έξυπνο ρολόι που τροφοδοτείται από τη θερμότητα του σώματος
Advertisement

Πώς θα σας φαινόταν αν αντί να ψάχνετε μανιασμένα πρίζα για να φορτίσετε το ρολόι σας, το κρατούσατε απλώς στο χέρι σας ξεψαχνίζοντας το Facebook;

Αυτή ακριβώς είναι η φουτουριστική πραγματικότητα που φέρνει το Matrix PowerWatch, καθώς μπορεί και φορτίζεται με τίποτα άλλο παρά τη θερμότητα του σώματός μας.

Κι αν η ιδέα πως μια συσκευή μπορεί να λειτουργήσει εις το διηνεκές με τη δωρεάν ενέργεια που παρέχει το σώμα μας μοιάζει επιστημονική φαντασία, η εταιρία με το χαρακτηριστικό όνομα Matrix Industries το έχει κάνει ήδη πραγματικότητα.

Το έξυπνο ρολόι που τροφοδοτείται από τη θερμότητα του σώματος - Εικόνα 1

Αυτό που κάνει το ρολόι είναι να επιστρατεύει ένα γνωστό θερμοηλεκτρικό φαινόμενο και να το κάνει πράξη, εκεί που η ανθρωπότητα το ονειρευόταν δηλαδή για καμιά διακοσαριά χρόνια: τη μετατροπή της θερμότητας σε ηλεκτρική ενέργεια χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές της θερμοκρασίας! Το PowerWatch κάνει το μαγικό έχοντας ελάχιστες ενεργειακές ανάγκες, την ίδια ώρα που ο σχεδιασμός του μεγιστοποιεί το θερμοηλεκτρικό φαινόμενο.

Και όπως ξέρουμε πια καλά, λειτουργεί και μάλιστα ικανοποιητικότατα. Για να συμβεί βέβαια αυτό, θα θυσιαστούν μια σειρά από σταθερές του χώρου των smartwatches, καθώς το PowerWatch λειτουργεί με μια ασπρόμαυρη LCD οθόνη, μοιάζοντας να είναι από το παρελθόν ενώ είναι το μέλλον. Και δεν είναι βέβαια οθόνη αφής, κάτι που σημαίνει πως η πλοήγηση γίνεται με κουμπάκια.

Το έξυπνο ρολόι που τροφοδοτείται από τη θερμότητα του σώματος - Εικόνα 2

Είναι όμως το τίμημα που πρέπει να πληρώσεις για το μαγικό που κάνει, καθώς τα περισσότερα αντισταθμίζονται από την εφαρμογή με την οποία επικοινωνεί και του χαρίζει δικαιωματικά τον τίτλο του «έξυπνου». Το γεγονός ότι μπορεί να δουλέψει έναν ολόκληρο χρόνο χωρίς πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα, το λες και σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Δεν είναι όμως! Οι κατασκευαστές του ορκίζονται μάλιστα πως δεν θα χρειαστεί πρίζα μέχρι να πεθάνει ο κάτοχός του και να… κρυώσει το σώμα του, κάπως μακάβριο μεν, αληθινό δε…


Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement