Διάσημος σχεδιαστής μόδας σε μοντέλα: «Αν δεν θέλετε να σας κατεβάζουν το εσώρουχο, να γίνετε καλόγριες»

Advertisement
Διάσημος σχεδιαστής μόδας σε μοντέλα: «Αν δεν θέλετε να σας κατεβάζουν το εσώρουχο, να γίνετε καλόγριες»
Advertisement

Έξαλλος με το κίνημα #MeToo είναι ο 84χρονος σχεδιαστής μόδας

Έξαλλος με το κίνημα #MeToo είναι ο θρυλικός σχεδιαστής μόδας Καρλ Λάγκερφελντ, θεωρώντας πως η ευθιξία κάποιων μοντέλων έχει φτάσει σε παρανοϊκά επίπεδα.

Ο 84χρονος Γερμανός υπερασπίστηκε με πρόσφατες δηλώσεις του τον στυλίστα Καρλ Τέμπλερ, που έχει κατηγορηθεί από μοντέλα πως «τράβηξε βίαια προς τα κάτω το εσώρουχό τους» δίχως να τις ρωτήσει.

Διάσημος σχεδιαστής μόδας σε μοντέλα: «Αν δεν θέλετε να σας κατεβάζουν το εσώρουχο, να γίνετε καλόγριες» - Εικόνα 2 Μιλώντας στο γαλλικό περιοδικό Numero, ο σχεδιαστής εξέφρασε την οργή του για τα μοντέλα και τις ηθοποιούς τα οποία χαρακτηρίζουν ως σεξουαλική παρενόχληση την παραμικρή χειρονομία από συναδέλφους του. Ο Λάγκερφελντ ισχυρίστηκε πως όλα τα μοντέλα «ξέρουν πού μπλέκουν» όταν αποφασίζουν να ασχοληθούν με το μόντελινγκ, και συνεπώς δεν πρέπει να γκρινιάζουν και να παραπονιούνται.

«Αν δεν θέλετε κάποιος να σας κατεβάζει το εσώρουχο, μη γίνετε μοντέλο. Πηγαίντε σε ένα μοναστήρι, θα υπάρχει πάντα εκεί μια θέση για εσάς. Ψάχνουν κόσμο!» δήλωσε ο σχεδιαστής.

Διάσημος σχεδιαστής μόδας σε μοντέλα: «Αν δεν θέλετε να σας κατεβάζουν το εσώρουχο, να γίνετε καλόγριες» - Εικόνα 3

Ο Λάγκερφελντ, που εργάζεται ως creative director στους οίκους Chanel και Fendi και διαθέτει την δική του γραμμή με την υπογραφή του, θεωρεί πως οι διαρκείς καταγγελίες των μοντέλων κάνουν αδύνατο για τους σχεδιαστές να συνεχίσουν τη δουλειά τους. «Διάβασα κάπου ότι πλέον πρέπει να ρωτάς τα μοντέλα αν νιώθουν άνετα με τον τρόπο που ποζάρουν. Αυτό σε περιορίζει πάρα πολύ σαν δημιουργό», ανέφερε ο 84χρονος, εξηγώντας πως δεν πιστεύει λέξη από όσα λέγονται για τον Τέμπλερ, ο οποίος έχει βρεθεί ξαφνικά στο περιθώριο του κόσμου της μόδας.

Διάσημος σχεδιαστής μόδας σε μοντέλα: «Αν δεν θέλετε να σας κατεβάζουν το εσώρουχο, να γίνετε καλόγριες» - Εικόνα 4

Διάσημος σχεδιαστής μόδας σε μοντέλα: «Αν δεν θέλετε να σας κατεβάζουν το εσώρουχο, να γίνετε καλόγριες» - Εικόνα 5

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement