Αστυνομικοί μπούκαραν σε γραφείο τελετών για να ξεκλειδώσουν το κινητό του νεκρού με το δακτυλικό του αποτύπωμα

Advertisement
Αστυνομικοί μπούκαραν σε γραφείο τελετών για να ξεκλειδώσουν το κινητό του νεκρού με το δακτυλικό του αποτύπωμα
Advertisement

Το περιστατικό σημειώθηκε σε κομητεία της Φλόριντα, ενώ οι αρχές υπεραμύνθηκαν των πράξεων των δύο αστυνομικών.

Σφοδρότατες είναι οι επικρίσεις που δέχτηκαν οι αστυνομικές αρχές στη Φλόριντα των ΗΠΑ, καθώς σύμφωνα με τις καταγγελίες δύο αστυνομικοί φέρονται να εισέβαλαν σε γραφείο τελετών σε μια προσπάθεια να ξεκλειδώσουν το

κινητό τηλέφωνο ενός νεκρού χρησιμοποιώντας… το δακτυλικό του αποτύπωμα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το BBC, ο 30χρονος Λίνους Φίλιπ σκοτώθηκε στις 23 Μαρτίου στο Λάργκο στην προσπάθειά του να ξεφύγει από την αστυνομία σε ένα βενζινάδικο.

Όταν παραδόθηκε η σορός του στο γραφείο τελετών Sylvan Abbey, όπως εξήγησε η οικογένειά του, δύο αστυνομικοί επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν το δάκτυλό του για να ξεκλειδώσουν το smart phone του.

«Είναι φρικτό», είπε η σύντροφός του Βικτόρια Άρμστρονγκ. «Δηλαδή τους επιτρέπεται να βγάλουν έναν νεκρό από τον θάλαμο ψύξης και να χρησιμοποιήσουν το δάκτυλό του για να ξεκλειδώσουν το τηλέφωνό του», πρόσθεσε η ίδια οργισμένη στο ABC Action News.

Η αστυνομία του Λάργκο δήλωσε ότι στην προσπάθειά του να διαφύγει, ο Φίλιπ χρησιμοποίησε το αυτοκίνητό του ως φονικό όπλο – σέρνοντας έναν αστυνομικό, ο οποίος είχε επιχειρήσει να επιβιβαστεί σε αυτό.

Σύμφωνα με το Forbes, η αστυνομία χρησιμοποιεί συχνά τα δακτυλικά αποτυπώματα θυμάτων από υπερβολική δόση στον σαρωτή για την αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος, που βοηθάει στην αναζήτηση πληροφοριών οι οποίες σχετίζονται με εμπόρους ναρκωτικών. Συχνά μάλιστα αυτός ο τρόπος αναζήτησης είναι επιτυχημένος.

gazzetta.gr

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα