ΚΟΣΜΟΣ

Αστυνομικοί φόρεσαν χειροπέδες και συνέλαβαν 9χρονο αυτιστικό παιδί επειδή χτύπησε τους νταήδες που τον κορόιδευαν

Αστυνομικοί φόρεσαν χειροπέδες και συνέλαβαν 9χρονο αυτιστικό παιδί επειδή χτύπησε τους νταήδες που τον κορόιδευαν
Advertisement

Ένα 9χρονο αυτιστικό αγόpι συνελήφθη στο σχολείο του από την αστυνομία μετά από έναν καβγά που είχε με έναν από τους εκφοβιστές του.

Οι δάσκαλοι από το Δημοτικό Σχολείο Needham στο Φράνκλιν της Ιντιάνα κάλεσαν την αστυνομία στις 30 Αυγούστου, αφού τα δύο μέλη του προσωπικού του σχολείου δεν μπορούσαν να διαλύσουν τον καβγά.

Το σχολείο έκλεισε όταν έφθασαν οι αστυνομικοί και το αγόpι κατηγορήθηκε για βίαιη συμπεριφορά.

Το βίντεο που τραβούσε ο πατέρας του παιδιού δείχνει τους αστυνομικούς να βάζουν χειροπέδες στο γιο του που έκλαιγε και να τον οδηγούν στο περιπολικό που ήταν έξω απ’ το σχολείο.

Αστυνομικοί φόρεσαν χειροπέδες και συνέλαβαν 9χρονο αυτιστικό παιδί επειδή χτύπησε τους νταήδες που τον κορόιδευαν - Εικόνα 1

Το αγόpι μεταφέρθηκε στο κέντρο κράτησης ανηλίκων του Johnson County και κατηγορήθηκε για άσκηση βίας.

Ο πατέρας του αγοpιού, ο Ronnie Shepperd, δήλωσε ότι ο γιος του αμύνθηκε από έναν “νταή” ο οποίος τον χτύπησε στην παιδική χαρά του σχολείου.

Είπε: “Το να βλέπεις ένα 9χρονο αυτιστικό παιδί με χειροπέδες είναι οδυνηρό. Είμαι πολύ οργισμένος από αυτό το περιστατικό.”

Αστυνομικοί φόρεσαν χειροπέδες και συνέλαβαν 9χρονο αυτιστικό παιδί επειδή χτύπησε τους νταήδες που τον κορόιδευαν - Εικόνα 2

“Ο γιος μου είχε δεχθεί bullying από ένα άλλο παιδί και το είπε αρκετές φορές στους δασκάλους.”

“Αν το άλλο παιδί δεν τον χτυπούσε για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερις μέρες τίποτα δεν θα είχε συμβεί.”

“Δεδομένου ότι έχει αυτισμό, βρέθηκε σε κατάσταση άμυνας όταν χτυπήθηκε, γι’ αυτό χτύπησε μια δασκάλα όταν εκείνη προσπάθησε να διαλύσει τον καβγά.”

“Αλλά όταν ηρέμησε, ζήτησε συγγνώμη από τη δασκάλα.”

Αστυνομικοί φόρεσαν χειροπέδες και συνέλαβαν 9χρονο αυτιστικό παιδί επειδή χτύπησε τους νταήδες που τον κορόιδευαν - Εικόνα 3

Εξηγώντας πώς άρχισε το συμβάν, ο πατέρας πρόσθεσε: “Ο δεύτερος καβγάς μέσα σε τέσσερις μέρες ξέσπασε όταν ο γιος μου προσπαθούσε να σκοτώσει μια ακρίδα και ο “νταής” τον έσφιξε και του είπε ‘σταμάτα να σκοτώνεις αυτό το έντομο.’”

‘Έτσι, ο γιος μου σηκώθηκε και ο ‘νταής’ του έριξε μια γροθιά στο μάτι, οπότε ξανάρχισε ο καβγάς.”

Αστυνομικοί φόρεσαν χειροπέδες και συνέλαβαν 9χρονο αυτιστικό παιδί επειδή χτύπησε τους νταήδες που τον κορόιδευαν - Εικόνα 4

“Το 9χρονο παιδί πήγε πίσω από το άλλο αγόpι και το έσπρωξε και στη συνέχεια άρχισε να τον πνίγει,” είπε ένας άλλος μαθητής.

Ο μαθητής είπε επίσης ότι μια δασκάλα προσπάθησε να διαλύσει τον καβγά και το αγόpι πήδηξε στην πλάτη της και άρχισε να την πνίγει, πριν το σταματήσει ένας άλλος δάσκαλος.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας Franklin Tim O’Sullivan δήλωσε: “Ο μαθητής συνελήφθη για επιθετική συμπεριφορά σε σχολική μονάδα και για ξυλοδαρμό ενός άλλου μαθητή και δύο δασκάλων.”

Ο πατέρας του αγοpιού πρόσθεσε: “Έχει παρακολουθήσει το βίντεο αρκετές φορές. Μιλάει ακόμα για αυτό. Είναι αρκετά τραυματισμένος απ’ την όλη δοκιμασία. Οποιοσδήποτε 9χρονος που συλλαμβάνεται δεν ξέρει τι του συμβαίνει.”

Από τότε, το αγόpι έχει αλλάξει σχολείο και τώρα «τα πάει περίφημα», όπως λέει ο πατέρας του. Οι κατηγορίες εναντίον του αγοpιού έχουν αποσυρθεί.

Ο πρόεδρος του σχολείου Needham, κος David Clendining, δήλωσε ότι ο διευθυντής του σχολείου πήρε τη σωστή απόφαση να καλέσει την αστυνομία επειδή απειλήθηκε η ασφάλεια των μαθητών.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement