ΕΛΛΑΔΑ

Η απολογία της 22χρονης: «Ντρεπόμουν και φοβόμουν -Μου έκλεισε το τηλέφωνο ο φίλος μου»

Η απολογία της 22χρονης: «Ντρεπόμουν και φοβόμουν -Μου έκλεισε το τηλέφωνο ο φίλος μου»
Advertisement

Στον δρόμο για την σχολή την έπιασαν οι πόνοι και κατάλαβε ότι θα γεννούσε, όπως είπε στην προανακριτική της κατάθεση η 22χρονη που πέταξε το βρέφος στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας της στη Νέα Σμύρνη.

Η 22χρονη, μετά το «όχι» που εισέπραξε από τον φίλο της, όταν του ανακοίνωσε ότι είναι έγκυος αποφάσισε να κρατήσει το παιδί και να γεννήσει σε δημόσιο νοσοκομείο.

«Οταν τον πήρα τηλέφωνο και του το είπα, μού έκλεισε το τηλέφωνο. Τον ξαναπήρα πολλές φορές αλλά δεν μου το σήκωσε. Το τεστ εγκυμοσύνης το έκανα τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2017» είπε η κοπέλα, υποστηρίζοντας ότι υπολογίζοντας τους μήνες, είχε καταλήξει ότι θα γεννούσε τον Μάιο. Το γιατί το έκρυψε από την μητέρα της, δεν το είπε. Υποστήριξε όμως ότι ντρεπόταν, όπως ντρέπεται και τώρα για ό,τι έγινε.

«Την Παρασκευή 20-04-18 ξύπνησα κανονικά το πρωί για να πάω στη σχολή. Η μητέρα μου είχε φύγει από το σπίτι νωρίτερα όπως κάνει κάθε μέρα. Εγώ έφυγα περίπου στις 8.30. Στο δρόμο για τη σχολή άρχισα να μην αισθάνομαι καλά, ενώ ξεκίνησε να με πονάει και η κοιλιά μου . Γύρισα λοιπόν σπίτι για να ξαπλώσω. Επειδή όμως άρχισα να πονάω όλο και πιο συχνά, περίπου κάθε πέντε λεπτά δηλαδή , κατάλαβα πως ήρθε η ώρα να γεννήσω. Δεν είχα όμως χρήματα για να πάω στο νοσοκομείο…..Πανικοβλήθηκα, όταν γύρισε η μητέρα μου στο σπίτι. Ντρεπόμουν και φοβόμουν όπως κάνω και τώρα».

Σε δεινή θέση φαίνεται ότι βρίσκεται και η μητέρα της 22χρονης, η οποία είπε στους αστυνομικούς ότι θα ήθελε να είχε αποτρέψει αυτό το κακό που βρήκε την οικογένεια της.

«Δεν το χωράει ο νους μου αυτό που έγινε. Δεν μπόρεσα να της δώσω ούτε μία συμβουλή. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη εκ μέρους της κόρης μου. Μακάρι να είχα μπορέσει να το σταματήσω όλο αυτό»

«Δεν ήξερα αν ήταν κούκλα ή μωρό»

Εμβρόντητη η γειτόνισσα που βγήκε να ποτίσει τα φυτά είδε πάνω στο δίχτυ κάτι που έμοιαζε με μωρό, αλλά χωρίς να μπορεί να είναι σίγουρη.

«Οταν πήγα να ποτίσω τα φυτά, είδα ότι πάνω στο δίχτυ υπήρχε κάτι που στην αρχή μου φάνηκε σαν κούκλα. Δεν ήμουν σίγουρη όμως αν ήταν κούκλα ή μωρό. Χτύπησα στη γειτόνισσα για να βγούμε στον ακάλυπτο από το δικό της σπίτι. Όμως ούτε αυτή κατάλαβε αν αυτό στο δίχτυ ήταν άνθρωπος ή κούκλα…»

Πηγή

Advertisement