15χρονος «ήρωας» προστάτευσε τους συμμαθητές του από πυροβολισμούς βάζοντας το σώμα του μπροστά στην πόρτα της αίθουσας

Advertisement
15χρονος «ήρωας» προστάτευσε τους συμμαθητές του από πυροβολισμούς βάζοντας το σώμα του μπροστά στην πόρτα της αίθουσας
Advertisement

Ένας μαθητής από το Parkland, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως ήρωας ύστερα από το σοβαρό τραυματισμό που υπέστη στην προσπάθειά του να προστατεύσει τους συμμαθητές του κατά τη διάρκεια του πυροβολισμού στη Φλόριντα, έχει μιλήσει ανοιχτά για πρώτη φορά μετά τη φονική επίθεση που άφησε πίσω της 17 νεκρούς.

Ο 15χρονος Anthony Borges, μαθητής στο γυμνάσιο Marjory Stoneman Douglas, έχει επισημανθεί ως ήρωας αφού έκλεισε την πόρτα της τάξης του βάζοντας μπροστά το σώμα του για να προστατεύσει τη ζωή των άλλων 20 μαθητών όταν ο 19χρονος Nikolas Cruz άνοιξε πυρ στο σχολείο του στις 14 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το Fox News.

15χρονος «ήρωας» προστάτευσε τους συμμαθητές του από πυροβολισμούς βάζοντας το σώμα του μπροστά στην πόρτα της αίθουσας - Εικόνα 2

Ο Borges πυροβολήθηκε πέντε φορές και υπέστη σοβαρά τραύματα στο στή8ος, την κοιλιά και τα πόδια του και βγήκε από το νοσοκομείο την Τετάρτη 4 Απριλίου.

Δύο ημέρες μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο, ο Borges συμμετείχε σε συνέντευξη Τύπου για να μιλήσει για τον πυροβολισμό. Κάθισε ήσυχα στην αναπηρική καρέκλα του, ενώ φαινόταν αρκετά αδύναμος για να μιλήσει, καθώς ο δικηγόρος του διάβαζε τη δήλωσή του για λογαριασμό του.

Στη δήλωσή του, ο έφηβος έριξε ευθύνες για τη σφαγή στον σερίφη Scott Israel και τον επιθεωρητή Robert Runcie. Επέκρινε επίσης μια συμφωνία μεταξύ του γραφείου του σερίφη και του υπουργείου παιδείας που επιτρέπει σε παιδιά να διαπράττουν μικρά εγκλήματα να αποφεύγουν τη σύλληψη.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω που με επισκεφτήκατε στο νοσοκομείο. Αλλά θέλω να πω ότι και οι δυο σας αποτύχατε σε πολλά επίπεδα,» αναφέρει η δήλωση.

“Θέλω να σας ζητήσω σήμερα να αλλάξετε την πολιτική και τη συμφωνία σας που λέει πως δεν θα συλλαμβάνετε ανθρώπους που διαπράττουν εγκλήματα στο σχολείο μας.”

“Θέλω όλοι μας να προχωρήσουμε και να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που να τιμωρεί ανθρώπους όπως ο Nikolas Cruz. Ξέρατε ότι αυτό ήταν ένα πρόβλημα πριν από χρόνια και δεν κάνατε τίποτα.”

15χρονος «ήρωας» προστάτευσε τους συμμαθητές του από πυροβολισμούς βάζοντας το σώμα του μπροστά στην πόρτα της αίθουσας - Εικόνα 3

Τα αρχεία δείχνουν ότι οι αρχές ελάμβαναν αρκετές κλήσεις για τον Cruz για χρόνια, ανέφερε η Fox News. Πέρασε δύο χρόνια σε ένα σχολείο για παιδιά με πειθαρχικά προβλήματα προτού μπορέσει να μεταφερθεί στο Stoneman Douglas.

Ο Cruz αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το γυμνάσιο της Φλόριντα το 2017 μετά από πολλαπλά περιστατικά – όπως η σeξουαλική επίθεση σε φίλη του και ο ξυλοδαρμός ενός φίλου του.

Λίγες εβδομάδες πριν από τον πυροβολισμό, το FBI και το γραφείο του σερίφη έλαβαν κλήσεις που έλεγαν ότι ο 19χρονος ήταν επικίνδυνος, ωστόσο, δεν έγινε τίποτα γι’ αυτό.

Ο Borges, ο οποίος είναι ποδοσφαιριστής, δήλωσε ότι τιμήθηκε με τον τίτλο του “ήρωα” αλλά είπε ότι στην πραγματικότητα δεν ήταν, γι΄αυτό κάλεσε τις αρχές να δεσμευτούν για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

“Ξέρω ότι με φωνάζουν ήρωα και ενώ με τιμάει αυτός ο τίτλος, δεν είμαι ήρωας.

“Είμαι 15χρονος που πυροβολήθηκε πέντε φορές, ενώ οι υπεύθυνοι της αστυνομίας περίμεναν απ’ έξω και αποφάσισαν να μη μπουν στο κτίριο”, ανέφερε η δήλωση.

“Σας ζητώ σήμερα να δεσμευθείτε για την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών και για να δημιουργήσετε ένα ασφαλές εκπαιδευτικό περιβάλλον”.

Ο πατέρας του Borges δήλωσε ότι είναι ευγνώμων και εκτιμά που οι άνθρωποι αποκαλούν το γιο του ήρωα, αλλά είπε ότι πρέπει να ληφθούν σοβαρά μέτρα για να σταματήσουν οι πυροβολισμοί, σύμφωνα με το DML News.

«Η ποδοσφαιρική καριέρα του γιου μου έχει τελειώσει,» είπε ο πατέρας.

Ο Borges, ο οποίος μετανάστευσε από τη Βενεζουέλα πριν από τρία χρόνια, έπαιζε ποδόσφαιρο στην ακαδημία Barca της Fort Lauderdale, ένα πρόγραμμα για νέους που διοργάνωσε το Futbol Club Barcelona στην Ισπανία.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα