ΔΙΑΦΟΡΑ

«Χώρισα από μια τοξική σχέση και έχασα 60 ολόκληρα κιλά»

«Χώρισα από μια τοξική σχέση και έχασα 60 ολόκληρα κιλά»
Advertisement

Έπρεπε να έρθει ο Απρίλης του 2017 και ο γάμος του ξάδερφού μου για να δω το μέγεθος του προβλήματος. Μόλις με είδα και εμένα και το φίλο μου στις φωτογραφίες έπαθα σοκ. Πρέπει να είχα πάρει τουλάχιστον άλλα 20 κιλά…

Δεν ήμουν υπέρβαρη από μικρή. Μεγαλώνοντας άρχισα να τρώω και να πίνω ό, τι έβρισκα μπροστά μου χωρίς

ποτέ να σκέφτομαι λέξεις, όπως κιλά, θερμίδες, γυμναστική. Ειδικά για τη γυμναστική είχα μηδενικό ενδιαφέρον.

Μέχρι και που τελείωσα το πανεπιστήμιο, δεν είχα αισθανθεί ποτέ άσχημα για το βάρος μου. Ήμουν, όπως ήμουν και μου άρεσε. Ένα χρόνο μετά την αποφοίτησή μου, μετακόμισα από το πατρικό μου στο σπίτι του τότε φίλου μου (με τον οποίο τα είχαμε μόλις λίγους μήνες). Τότε ήταν που ο αριθμός στη ζυγαριά είχε πάρει την ανιούσα για τα καλά. Η σχέση μας δεν πήγαινε καλά και εγώ από τη στεναχώρια μου, το έριχνα όλο και πιο πολύ στο φαγητό.

Με τον καιρό άρχισα να αισθάνομαι όλο και χειρότερα. Ήμουν συνεχώς κουρασμένη, η πλάτη και η μέση μου με πονούσαν και απλά πράγματα, όπως το να σηκωθώ από τον καναπέ να πάω μέχρι την τουαλέτα ήταν αγώνας πραγματικός. Ήμουν παχύσαρκη πια και όχι υπέρβαρη. Δεν είχα ιδέα πώς να βγάλω τον εαυτό μου από αυτή την τρύπα, που είχα σκάψει η ίδια για τον εαυτό μου.

Μετά από ένα πολύ μεγάλο καυγά με το τότε αγόpι μου, τον παράτησα και σηκώθηκα και έφυγα. Το τελευταίο διάστημα είχα πάρει μαζεμένα 35 κιλά. Έμεινα σε μια καλή μου φίλη, που πρόσεχε πολύ τη διατροφή της και καθημερινά μαγείρευε νόστιμα και ευφάνταστα φαγητά. Χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, άρχισα να χάνω βάρος. Αλλά ένα μήνα αργότερα, όταν μετακόμισα πια στο δικό μου σπίτι και άρχισα να βγαίνω με ένα καινούργιο παλικάρι, επέστρεψα στις ανθυγιεινές μου συνήθειες (και ο νέος μου φίλος το ίδιο).

Έπρεπε να έρθει ο Απρίλης του 2017 και ο γάμος του ξάδερφού μου για να δω το μέγεθος του προβλήματος. Μόλις με είδα και εμένα και το φίλο μου στις φωτογραφίες έπαθα σοκ. Πρέπει να είχα πάρει τουλάχιστον άλλα 20 κιλά.

«Χώρισα από μια τοξική σχέση και έχασα 60 ολόκληρα κιλά» - Εικόνα 2

Συμφωνήσαμε να αρχίσουμε να προσέχουμε και να τρώμε πιο σωστά και πιο υγιεινά. Το είχαμε παραξηλώσει. Δεν είχα εμπιστοσύνη στον εαυτό μου ότι θα τα καταφέρω μιας και είχα ήδη αποτύχει στη ζωή μου σε τόσα άλλα. Αλλά αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Έπρεπε να τα καταφέρω για το καλό μου. Ζούσα μόνη μου, είχα κοντά λαϊκή, σούπερ μάρκετ και προπαντός είχα την υποστήριξη του φίλου μου.

«Χώρισα από μια τοξική σχέση και έχασα 60 ολόκληρα κιλά» - Εικόνα 3

Ο Μάιος του 2017 ήταν η έναρξη της καινούργιας μου ζωής. Γράφτηκα γυμναστήριο και με τον προσωπικό μου γυμναστή φτιάξαμε πρόγραμμα απώλειας βάρους. Εν τω μεταξύ με το φίλο μου είχαμε ήδη αρχίσει δίαιτα και μερικά από τα πρώτα κιλά είχαν ήδη φύγει. Δεν πέθαινα της πείνας, ούτε λιμοκτονούσα. Αντίθετα ο φίλος μου το έκανε. Παρόλο που δεν ερχόταν γυμναστήριο μαζί μου τακτικά, έχανε περισσότερο βάρος από μένα. Αυτό δεν με αποθάρρυνε. Αντίθετα με πείσμωνε να μένω συγκεντρωμένη στο στόχο μου και να συνεχίσω την προσπάθεια.

Το ίντερνετ ήταν επίσης μεγάλος δάσκαλος. Καταπληκτικά σάιτ με tips και συμβουλές, συνταγές πεντανόστιμες και χορταστικές και πόσα άλλα, που με βοήθησαν πολύ.

«Χώρισα από μια τοξική σχέση και έχασα 60 ολόκληρα κιλά» - Εικόνα 4

Όταν ξεκίνησα γυμναστήριο, είχα ήδη χάσει περίπου 10 κιλά. Πήγαινα 4 φορές την εβδομάδα μετά τη δουλειά. Με το γυμναστή μου δοκιμάσαμε πολλές τεχνικές, ασκήσεις και είδη γυμναστικής πριν βρούμε το κατάλληλο για την περίπτωσή μου. Zumba και cross training ήταν τα αγαπημένα μου.

Μετά από τρεις μήνες μεθοδικής εργασίας, είχα χάσει περίπου 25 κιλά. Το Νοέμβριο του 2017 κι ενώ είχα χάσει άλλα 20 κιλά, γράφτηκα σε άλλο γυμναστήριο και άρχισα να παρακολουθώ κάποια νέα ομαδικά τμήματα ενδυνάμωσης. Με βοήθησαν να χάσω άλλα 15 κιλά.

«Χώρισα από μια τοξική σχέση και έχασα 60 ολόκληρα κιλά» - Εικόνα 5

Μια φορά το μήνα πήγαινα σε διαιτολόγο και μάθαινα όλο και περισσότερα πράγματα για δίαιτες, διατροφές, προγράμματα. Ζυγιζόμουν μια φορά την εβδομάδα. Ήταν συναρπαστικό να βλέπω τα κιλά βδομάδα με τη βδομάδα να μειώνονται. Φυσικά, υπήρχαν εβδομάδες που διαφορά δεν έβλεπα. Παρόλα αυτά δεν εξόκειλα. Έψαχνα τί πήγε στραβά και έκανα τις απαραίτητες προσαρμογές, για να μείνω σε καλό δρόμο.

Η υποστήριξη ήταν το Α και το Ω. Αν δεν είχα δίπλα μου την οικογένειά μου, τους φίλους μου, το σύντροφό μου και τα άλλα μέλη στο γυμναστήριο που έβλεπαν τον αγώνα μου, δεν θα τα είχα καταφέρει.

«Χώρισα από μια τοξική σχέση και έχασα 60 ολόκληρα κιλά» - Εικόνα 6

Έκανα το καλύτερο δώρο στον εαυτό μου. Ξυπνάω κάθε πρωί σε ένα νέο σώμα, υγιές, σφριγηλό, γυμνασμένο. Εάν θα μπορούσα να δώσω μια συμβουλή σε άλλες γυναίκες που προσπαθούν να χάσουν βάρος, θα ήταν απλώς να συνεχίσουν. Θα υπάρξουν μέρες που θα νιώθετε ότι δεν μπορείτε να συνεχίσετε. Αλλά μην το βάλετε κάτω. Συνεχίστε. Είναι ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι, αλλά θα βγείτε κερδισμένες.

singlewoman.gr

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement