Τεράστιος φαλαινοκαρχαρίας κολυμπάει κάτω από σκάφος και το κάνει να φαίνεται μικροσκοπικό

Advertisement
Τεράστιος φαλαινοκαρχαρίας κολυμπάει κάτω από σκάφος και το κάνει να φαίνεται μικροσκοπικό
Advertisement

Μια βάρκα ήταν γεμάτη από ανυποψίαστους τουρίστες οι οποίοι σοκαρίστηκαν όταν ένας τεράστιος καρχαρίας εντοπίστηκε την ώρα που ήταν κρυμμένος κάτω από το σκάφος τους.

Ο τεράστιος φαλαινοκαρχαρίας  – το μεγαλύτερο είδος ψαριού στον κόσμο – κάνει το σκάφος να φαίνεται

μικροσκοπικό καθώς επιπλέει ακριβώς κάτω από την επιφάνεια των κρυστάλλινων νερών του Ningaloo Reef περίπου 6 χιλιόμετρα από την ακτή της Δυτικής Αυστραλίας.

Τεράστιος φαλαινοκαρχαρίας κολυμπάει κάτω από σκάφος και το κάνει να φαίνεται μικροσκοπικό - Εικόνα 2

Η εκπληκτική εικόνα λήφθηκε από τον 26χρονο Tom Cannon και δείχνει την άβυσσο του γιγαντιαίου στόματος του συγκεκριμένου είδους καρχαρία.

Τεράστιος φαλαινοκαρχαρίας κολυμπάει κάτω από σκάφος και το κάνει να φαίνεται μικροσκοπικό - Εικόνα 3

“Ξοδεύει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του σε βάθη απρόσιτα από τον άνθρωπο, αλλά από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούλιο μπορεί να φανερωθεί από το πίσω μέρος της Ningaloo Reef,” είπε ο 26χρονος.

“Δεν φοβήθηκα, κολυμπάμε με αυτούς τους τύπους καρχαρία αρκετά συχνά και πολλοί άνθρωποι έρχονται από όλο τον κόσμο για να τους δουν. Πρόκειται για ένα πολύ ήσυχο ψάρι και συχνά αποφεύγει οτιδήποτε μπορεί να του προκαλέσει απειλή.”

Τεράστιος φαλαινοκαρχαρίας κολυμπάει κάτω από σκάφος και το κάνει να φαίνεται μικροσκοπικό - Εικόνα 4

“Αυτός ο συγκεκριμένος καρχαρίας ήταν πραγματικά περίεργος και πέρασε 50 ολόκληρα λεπτά στην επιφάνεια του νερού μαζί μας.”

“Αυτή ήταν μια σπάνια εμπειρία, δεν βλέπεις κάθε μέρα έναν τόσο περίεργο και παιχνιδιάρικο καρχαρία. Συνήθως κολυμπούν σε ευθείες γραμμές αναζητώντας τροφή. Οι άνθρωποι στο σκάφος έμειναν έκπληκτοι όταν είδαν τον καρχαρία να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο.”

Τεράστιος φαλαινοκαρχαρίας κολυμπάει κάτω από σκάφος και το κάνει να φαίνεται μικροσκοπικό - Εικόνα 5

“Αυτό το πλάσμα δεν είναι επικίνδυνο. Εμείς είμαστε μεγαλύτερη απειλή γι’ αυτά τα πλάσματα. με την αυξανόμενη ρύπανση που προκαλούμε στους ωκεανούς μας.”

Ο κ. Cannon γεννήθηκε στο Shoreham της Αγγλίας και μετακόμισε στην Αυστραλία όταν ήταν 13 ετών. Τώρα ζει με τη φίλη του στο Coral Bay και διαχειρίζεται την Ocean Collective Media, μια εταιρεία που ασχολείται με την υποβρύχια φωτογράφιση.

Οι φαλαινοκαρχαρίες μετακινούνται αργά, τρώνε επιλεκτικά και μπορούν να μεγαλώσουν έως 12 μέτρα σε μήκος, ενώ το βάρος του φτάνει μέχρι και τους 18 τόνους.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα