10 συνήθειες που πάντα νομίζαμε ότι ήταν σωστές, αλλά τελικά δεν είναι

Advertisement
10 συνήθειες που πάντα νομίζαμε ότι ήταν σωστές, αλλά τελικά δεν είναι
Advertisement

Όταν ήμασταν παιδιά, οι γονείς μας μάς μάθαιναν να βουρτσίζουμε τα δόντια μας μετά το φαγητό, να μην καθόμαστε πολύ μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή και να κρατάμε τα χέρια μας στη σωστή θέση κατά την οδήγηση. Αλλά όπως αποδεικνύεται, θα έπρεπε να είχαμε παρατήσει μερικές από αυτές τις συνήθειες εδώ και πολύ καιρό.

Εμείς ανακαλύψαμε ποιες καθημερινές συνήθειες δεν αξίζει να συνεχιστούν και ποιες από αυτές μπορεί να είναι επικίνδυνες για την υγεία μας.

1. Ο καθαρισμός των αυτιών

10 συνήθειες που πάντα νομίζαμε ότι ήταν σωστές, αλλά τελικά δεν είναι - Εικόνα 2

Το σώμα μας είναι τέλειος μηχανισμός και ως εκ τούτου, το αυτί μας είναι ειδικά σχεδιασμένο για να κάνει «αυτοκαθαρισμό». Το κερί υποτίθεται ότι λιπαίνει τα κανάλια του αυτιού και τα προστατεύει από βακτήρια, μύκητες και έντομα. Παρεμπιπτόντως, αξίζει να σημειωθεί ότι το κερί του αυτιού εγκαταλείπει το σώμα με φυσικό τρόπο, ολισθαίνοντας κάτω από τα κανάλια του αυτιού πριν αφαιρεθεί κατά τη μάσηση των τροφίμων. Όταν καθαρίζετε τα αυτιά σας, μπορεί να πάρετε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να καθαρίσετε τα αυτιά σας απαλά με μια υγρή πετσέτα μετά από ένα ντους.

2. Μακριά από το φούρνο μικροκυμάτων

10 συνήθειες που πάντα νομίζαμε ότι ήταν σωστές, αλλά τελικά δεν είναι - Εικόνα 3

Οι φούρνοι μικροκυμάτων δεν είναι τόσο επιβλαβείς όσο πολλοί άνθρωποι πιστεύουν. Σε αντίθεση με τις ακτίνες Χ ή τα κρεβάτια μαυρίσματος, τα μικροκύματα δεν παράγουν χημικά ή ιονισμένη ακτινοβολία που είναι γνωστό ότι προκαλούν βλάβη στο DNA ή γενετικές μεταλλάξεις. Στην πραγματικότητα, αυτή η συσκευή κατασκευάζεται έτσι ώστε η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που παράγει να μην βγαίνει από τα όρια της. Έτσι, αν δεν αγκαλιάσετε ένα φούρνο μικροκυμάτων, δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία.

3. Τραβάτε το καζανάκι με το καπάκι τουαλέτας ανοικτό

10 συνήθειες που πάντα νομίζαμε ότι ήταν σωστές, αλλά τελικά δεν είναι - Εικόνα 4

Όλοι γνωρίζουν ότι πρέπει να τραβάτε το καζανάκι αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ανάγκης σας, αλλά είναι σημαντικό να το κάνετε σωστά. Αν το καπάκι της τουαλέτας είναι ανοιχτό, μικρά σωματίδια με βακτήρια ψεκάζονται μέχρι 2 μέτρα ύψος. Αυτό είναι απλά αηδιαστικό! Μην ξεχάσετε να κλείσετε το καπάκι πριν τραβήξετε το καζανάκι.

4. Πλένετε όλα τα είδη φαγητού

10 συνήθειες που πάντα νομίζαμε ότι ήταν σωστές, αλλά τελικά δεν είναι - Εικόνα 5

Δεν πρέπει όλα τα είδη τροφίμων να πλένονται. Για παράδειγμα, το κόκκινο κρέας και το κρέας των πτηνών δεν πρέπει να πλένονται. Δεν θα απαλλαγείτε από τα βακτηρίδια, αλλά απλώς θα τα απλώσετε γύρω από την κουζίνα. Θα πρέπει να ψήνετε ή να βράζετε το κρέας, έτσι ώστε τα βακτηρίδια να πεθαίνουν χάρη στην υψηλή θερμοκρασία. Το υπόλοιπο φαγητό (όπως τα φρούτα ή τα λαχανικά) πρέπει να πλένονται πριν τα κόψετε.

5. Ο καθαρισμός της μύτης

10 συνήθειες που πάντα νομίζαμε ότι ήταν σωστές, αλλά τελικά δεν είναι - Εικόνα 6

Όταν η μύτη μας βουλώνει, νιώθουμε άβολα, οπότε θα κάνουμε οτιδήποτε για να αναπνεύσουμε πιο εύκολα. Αλλά ο καθαρισμός της μύτης σας μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα όπως η μόλυνση της μύτης σας με εξωτερικά βακτηρίδια που μπορεί να οδηγήσουν σε λοίμωξη στα ρουθούνια σας ή στα κανάλια του ρινικού κόλπου. Στην πραγματικότητα, η μύτη σας πρέπει να καθαριστεί μόνη της. Για να απαλλαγείτε από τα πάντα μέσα στη μύτη σας, μπορείτε να φυσήξετε τη μύτη σας προσεκτικά ή να την ξεπλύνετε με νερό και αλάτι.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα