10 συνήθειες που πάντα νομίζαμε ότι ήταν σωστές, αλλά τελικά δεν είναι

Advertisement
10 συνήθειες που πάντα νομίζαμε ότι ήταν σωστές, αλλά τελικά δεν είναι
Advertisement

Όταν ήμασταν παιδιά, οι γονείς μας μάς μάθαιναν να βουρτσίζουμε τα δόντια μας μετά το φαγητό, να μην καθόμαστε πολύ μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή και να κρατάμε τα χέρια μας στη σωστή θέση κατά την οδήγηση. Αλλά όπως αποδεικνύεται, θα έπρεπε να είχαμε παρατήσει μερικές από αυτές τις συνήθειες εδώ και πολύ καιρό.

Εμείς ανακαλύψαμε ποιες καθημερινές συνήθειες δεν αξίζει να συνεχιστούν και ποιες από αυτές μπορεί να είναι επικίνδυνες για την υγεία μας.

1. Ο καθαρισμός των αυτιών

10 συνήθειες που πάντα νομίζαμε ότι ήταν σωστές, αλλά τελικά δεν είναι - Εικόνα 2

Το σώμα μας είναι τέλειος μηχανισμός και ως εκ τούτου, το αυτί μας είναι ειδικά σχεδιασμένο για να κάνει «αυτοκαθαρισμό». Το κερί υποτίθεται ότι λιπαίνει τα κανάλια του αυτιού και τα προστατεύει από βακτήρια, μύκητες και έντομα. Παρεμπιπτόντως, αξίζει να σημειωθεί ότι το κερί του αυτιού εγκαταλείπει το σώμα με φυσικό τρόπο, ολισθαίνοντας κάτω από τα κανάλια του αυτιού πριν αφαιρεθεί κατά τη μάσηση των τροφίμων. Όταν καθαρίζετε τα αυτιά σας, μπορεί να πάρετε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να καθαρίσετε τα αυτιά σας απαλά με μια υγρή πετσέτα μετά από ένα ντους.

2. Μακριά από το φούρνο μικροκυμάτων

10 συνήθειες που πάντα νομίζαμε ότι ήταν σωστές, αλλά τελικά δεν είναι - Εικόνα 3

Οι φούρνοι μικροκυμάτων δεν είναι τόσο επιβλαβείς όσο πολλοί άνθρωποι πιστεύουν. Σε αντίθεση με τις ακτίνες Χ ή τα κρεβάτια μαυρίσματος, τα μικροκύματα δεν παράγουν χημικά ή ιονισμένη ακτινοβολία που είναι γνωστό ότι προκαλούν βλάβη στο DNA ή γενετικές μεταλλάξεις. Στην πραγματικότητα, αυτή η συσκευή κατασκευάζεται έτσι ώστε η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που παράγει να μην βγαίνει από τα όρια της. Έτσι, αν δεν αγκαλιάσετε ένα φούρνο μικροκυμάτων, δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία.

3. Τραβάτε το καζανάκι με το καπάκι τουαλέτας ανοικτό

10 συνήθειες που πάντα νομίζαμε ότι ήταν σωστές, αλλά τελικά δεν είναι - Εικόνα 4

Όλοι γνωρίζουν ότι πρέπει να τραβάτε το καζανάκι αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ανάγκης σας, αλλά είναι σημαντικό να το κάνετε σωστά. Αν το καπάκι της τουαλέτας είναι ανοιχτό, μικρά σωματίδια με βακτήρια ψεκάζονται μέχρι 2 μέτρα ύψος. Αυτό είναι απλά αηδιαστικό! Μην ξεχάσετε να κλείσετε το καπάκι πριν τραβήξετε το καζανάκι.

4. Πλένετε όλα τα είδη φαγητού

10 συνήθειες που πάντα νομίζαμε ότι ήταν σωστές, αλλά τελικά δεν είναι - Εικόνα 5

Δεν πρέπει όλα τα είδη τροφίμων να πλένονται. Για παράδειγμα, το κόκκινο κρέας και το κρέας των πτηνών δεν πρέπει να πλένονται. Δεν θα απαλλαγείτε από τα βακτηρίδια, αλλά απλώς θα τα απλώσετε γύρω από την κουζίνα. Θα πρέπει να ψήνετε ή να βράζετε το κρέας, έτσι ώστε τα βακτηρίδια να πεθαίνουν χάρη στην υψηλή θερμοκρασία. Το υπόλοιπο φαγητό (όπως τα φρούτα ή τα λαχανικά) πρέπει να πλένονται πριν τα κόψετε.

5. Ο καθαρισμός της μύτης

10 συνήθειες που πάντα νομίζαμε ότι ήταν σωστές, αλλά τελικά δεν είναι - Εικόνα 6

Όταν η μύτη μας βουλώνει, νιώθουμε άβολα, οπότε θα κάνουμε οτιδήποτε για να αναπνεύσουμε πιο εύκολα. Αλλά ο καθαρισμός της μύτης σας μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα όπως η μόλυνση της μύτης σας με εξωτερικά βακτηρίδια που μπορεί να οδηγήσουν σε λοίμωξη στα ρουθούνια σας ή στα κανάλια του ρινικού κόλπου. Στην πραγματικότητα, η μύτη σας πρέπει να καθαριστεί μόνη της. Για να απαλλαγείτε από τα πάντα μέσα στη μύτη σας, μπορείτε να φυσήξετε τη μύτη σας προσεκτικά ή να την ξεπλύνετε με νερό και αλάτι.

6. Τα άλατα στους βραστήρες είναι πολύ επικίνδυνα

10 συνήθειες που πάντα νομίζαμε ότι ήταν σωστές, αλλά τελικά δεν είναι - Εικόνα 7

Σε χημικούς όρους, τα άλατα δεν είναι τίποτε άλλο παρά το ίζημα ανθρακικού ασβεστίου και μαγνησίου. Υπάρχουν πολλά από αυτά τα χημικά μέσα στα φαρμακεία. Οι άνθρωποι τα παίρνουν όταν έχουν καούρα και άλλες ασθένειες. Ωστόσο, τα άλατα στους βραστήρες είναι αρκετά ασφαλή, γιατί κανείς δεν τα καταναλώνει επίτηδες σε μεγάλες ποσότητες. Αλλά η ποσότητα αλάτων που έχετε στο βραστήρα σας μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε ότι υπάρχουν πολλές χημικές ουσίες στο νερό σας.

7. Το Βούρτσισμα των δοντιών μετά το φαγητό

10 συνήθειες που πάντα νομίζαμε ότι ήταν σωστές, αλλά τελικά δεν είναι - Εικόνα 8

Φυσικά οι άνθρωποι πρέπει να βουρτσίζουν τα δόντια τους κάθε μέρα, αλλά είναι σημαντικό να μην το κάνετε αμέσως μετά το φαγητό, αλλά μόνο 30-60 λεπτά μετά το γεύμα. Το σμάλτο των δοντιών είναι το πιο σταθερό μέρος του ανθρώπινου σώματος, αλλά μπορεί επίσης να γίνει πιο μαλακό υπό όξινες συνθήκες, όπως μετά την κατανάλωση φρούτων ή ορισμένων γαλακτοκομικών προϊόντων. Εάν βουρτσίζετε τα δόντια σας αμέσως μετά το γεύμα, μπορείτε να βλάψετε το σμάλτο.

8. Το να σταυρώνετε τα πόδια σας είναι επιβλαβές

10 συνήθειες που πάντα νομίζαμε ότι ήταν σωστές, αλλά τελικά δεν είναι - Εικόνα 9

Για πολύ καιρό, οι άνθρωποι πίστευαν ότι το να κάθονται σταυροπόδι είναι ένας γρήγορος τρόπος για να αναπτύξουν κιρσούς. Αλλά πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι αυτή η θέση δεν οδηγεί καθόλου στην δημιουργία κιρσών. Δεν πρέπει να ξοδεύετε πολύ χρόνο σε αυτή τη θέση, όμως, όπως ισχύει για οποιαδήποτε θέση.

9. Η εργασία σε έναν υπολογιστή είναι κακή για τα μάτια

10 συνήθειες που πάντα νομίζαμε ότι ήταν σωστές, αλλά τελικά δεν είναι - Εικόνα 10

Φυσικά τα μάτια σας κουράζονται όταν δουλεύετε στον υπολογιστή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όμως, η κούραση δεν είναι ο λόγος για τον οποίο η όραση σας μπορεί να επιδεινωθεί. Οι επιστήμονες εφηύραν τον όρο «σύνδρομο ηλεκτρονικής όρασης» που αποτελείται από ξηρά μάτια, πόνο στο λαιμό και στους ώμους. Για να αποφύγετε τέτοια συμπτώματα, ακολουθήστε αυτούς τους απλούς κανόνες: χρησιμοποιήστε μια οθόνη με το σωστό επίπεδο φωτεινότητας, κάντε διαλείμματα και ανοιγοκλείνετε συχνότερα τα μάτια σας για να αποφύγετε την ξηρότητα.

10. Κρατώντας ένα τιμόνι στις θέσεις «10 και 2»

10 συνήθειες που πάντα νομίζαμε ότι ήταν σωστές, αλλά τελικά δεν είναι - Εικόνα 11

Ένα από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνουμε στη σχολή οδήγησης είναι ο κανόνας των «10 και 2», που σημαίνει τη σωστή θέση των χεριών μας στο τιμόνι. Θεωρείται ότι μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε καλύτερα το αυτοκίνητο εάν χρειαστεί να χειριστείτε ένα απροσδόκητο εμπόδιο. Αλλά αυτή είναι μια παρανόηση. Οι ειδικοί συστήνουν τη θέση «9 και 3» των χεριών ώστε να μπορούν να κάνουν στροφές ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες. Επιπλέον, αυτή η θέση κρατά τα χέρια σας πιο μακριά από τους αερόσακους για να αποφευχθούν τυχόν τραυματισμοί.

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα