Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο πετάει με 180 χλμ και στοιχίζει 499.000 ευρώ

Advertisement
Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο πετάει με 180 χλμ και στοιχίζει 499.000 ευρώ
Advertisement

Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο, δημιούργημα της ολλανδικής εταιρίας PAL-V, είναι διαθέσιμο προς πώληση και έχει ήδη δεχθεί παραγγελίες από πελάτες οι οποίοι θα το χρησιμοποιήσουν σε χώρες σε όλες τις ηπείρους του πλανήτη.

Κινείται σαν αυτοκίνητο και κατόπιν μπορεί να μετατραπεί σε ελικόπτερο. Μπορεί να πετάξει σε υψόμετρο ως και 11,000 πόδια, με τη διαδικασία μετατροπής να εκτελείται σε λιγότερο από 10λεπτά.

Κοστίζει 499.000 ευρώ και αρχικά θα παραχθεί σε 90 τεμάχια, ενώ θα υπάρξει μια επόμενη έκδοση Liberty Sport Edition η οποία θα κοστίζει 299.000 ευρώ.

Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο πετάει με 180 χλμ και στοιχίζει 499.000 ευρώ - Εικόνα 2

«Το ιπτάμενο αυτοκίνητο είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομα του, μπορείς να οδηγήσεις, μπορείς να πετάξεις υπακούοντας στους κανονισμούς, είναι πιστοποιημένο για να πετά και να οδηγείται» σημειώνει ο υπεύθυνος πτητικής εκπαίδευσης Τζορτζ Τίλσεν (George Tielen), που έδωσε περισσότερα στοιχεία για την εταιρεία η οποία σχεδίασε το μοντέλο.

«Η έδρα μας είναι σε μια περιοχή που βρίσκεται μια ώρα από το Άμστερνταμ. Ξεκινήσαμε πριν από δέκα χρόνια περίπου, κατασκευάσαμε ένα πρωτότυπο πριν από τρία χρόνια, πιστοποιήθηκε και τώρα κατασκευάσαμε την εμπορική έκδοση του αυτοκινήτου».

Ο ίδιος ανακοίνωσε σε πρώτη φάση και τις προδιαγραφές του ιπτάμενου αυτοκινήτου.

Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο πετάει με 180 χλμ και στοιχίζει 499.000 ευρώ - Εικόνα 3

«Πετάει με ταχύτητα 180χλμ/ώρα και μετά έχεις μια αυτονομία 500 χιλιομέτρων, ενώ οδηγείται με ταχύτητα μέχρι και 160χλμ/ώρα και μπορείς να διανύσεις απόσταση 1300 χιλιομέτρων με ένα ρεζερβουάρ. Είναι ένα gyrocopter και όχι ένα ελικόπτερο. Πολλές φορές νομίζουν ότι είναι ελικόπτερο, αλλά είναι gyrocopter που είναι πολύ σταθερό και έτσι είναι ένα πολύ σταθερό αεροσκάφος, πολύ εύκολο στην εκμάθηση» δήλωσε ο υπεύθυνος Πτητικής Εκπαίδευσης.

Καταληκτικά, διαχώρισε τις δύο εκδόσεις αναφέροντας ότι «υπάρχουν 90 περιορισμένης έκδοσης αυτοκίνητα που έχουν τιμή 500.000 ευρώ και εκείνα που θα ακολουθήσουν μετά από αυτά θα κοστίζουν 300.000 ευρώ. Έχουμε ήδη πουλήσει 100 και οι πελάτες μας είναι από όλο τον κόσμο».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα