10 Μυστικά πίσω από τα πιο Γνωστά Μαγικά Κόλπα που κανείς Μάγος δεν Πρόκειται να σου πει

Advertisement
10 Μυστικά πίσω από τα πιο Γνωστά Μαγικά Κόλπα που κανείς Μάγος δεν Πρόκειται να σου πει
Advertisement

Μερικές φορές η εξήγηση του πιο εκθαμβωτικού και παράξενου μαγικού κόλπου είναι ακριβώς μπροστά στα μάτια μας. Έτσι, όταν είδαμε πώς γίνονται κάποια από τα πιο γνωστά μαγικά κόλπα, ξέραμε πως έπρεπε να σας τα δείξουμε.

10. Η εξαφάνιση του Αγάλματος της Ελευθερίας

10 Μυστικά πίσω από τα πιο Γνωστά Μαγικά Κόλπα που κανείς Μάγος δεν Πρόκειται να σου πει - Εικόνα 1

Το 1983 ο David Copperfield έκανε το Άγαλμα της Ελευθερίας να εξαφανιστεί. Το μαγικό αυτό κόλπο μπορεί εύκολα να εξηγηθεί. Το μνημείο είχε καλυφθεί με πανό και ο φωτισμός του αγάλματος είχε κλείσει, αφήνοντας μόνο τους περιμετρικούς προβολείς. Αυτό δημιουργούσε την ψευδαίσθηση του κενού και τύφλωνε τους θεατές. Μετά την πτώση του πανό, η όραση δεν προσαρμοζόταν αμέσως και οι θεατές δεν μπορούσαν να διακρίνουν το περίγραμμα του αγάλματος στο σκοτάδι.

9. Η εξαφάνιση ενός τεράστιου φορτηγού

10 Μυστικά πίσω από τα πιο Γνωστά Μαγικά Κόλπα που κανείς Μάγος δεν Πρόκειται να σου πει - Εικόνα 2

Πώς να εξαφανίσετε ένα φορτηγό που καλύπτεται με ύφασμα ενώ το αντικείμενο είναι περιτριγυρισμένο από το κοινό; Εύκολα! Το μόνο που χρειάζεται είναι να συνδέσετε το κάλυμμα με ειδική κατασκευή, έτσι ώστε να παραμένει στη θέση του, να προσκαλέσετε δικούς σας θεατές και να απομακρύνετε το φορτηγό σε βοηθητικό χώρο. Ως εκ τούτου, αυτό το τέχνασμα, μπορούμε να το δούμε μόνο στην τηλεόραση, και ποτέ ζωντανά.

8. Μετεωρισμός

10 Μυστικά πίσω από τα πιο Γνωστά Μαγικά Κόλπα που κανείς Μάγος δεν Πρόκειται να σου πει - Εικόνα 3

Ένας άνδρας που στέκεται στον αέρα δεν είναι μάγος ή γιόγκι. Κάτω από τα ρούχα του μάγου, κρύβεται μια ειδική μεταλλική κατασκευή, που του επιτρέπει να «αιωρείται» στον αέρα για ώρες χωρίς να κουράζεται.

7. Πέρασμα του χεριού μέσα από τον καθρέφτη

10 Μυστικά πίσω από τα πιο Γνωστά Μαγικά Κόλπα που κανείς Μάγος δεν Πρόκειται να σου πει - Εικόνα 4

Για να περάσει το χέρι του μέσα από τον καθρέφτη, ο μάγος χρειάζεται μια ειδική οθόνη με ανοίγματα στη μέση. Στη μεριά που συνδέεται με το πίσω μέρος του καθρέφτη, υπάρχουν δύο κρυμμένα πάνελ καθρέφτη. Η κατασκευή επιτρέπει στον μάγο να μετακινήσει τον πραγματικό καθρέφτη, βάζοντας στη θέση του δύο ψεύτικους, και να κουνήσει το χέρι στο κενό. Στο τέλος του κόλπου, η βοηθός βάζει τον καθρέφτη στην θέση του.

6. Κόλπο με το χαρτονόμισμα του δολαρίου

10 Μυστικά πίσω από τα πιο Γνωστά Μαγικά Κόλπα που κανείς Μάγος δεν Πρόκειται να σου πει - Εικόνα 5

Για να μετατρέψει ένα χαρτονόμισμα του ενός δολαρίου σε 100 δολάρια, ο μάγος διπλώνει το χαρτονόμισμα του ενός δολαρίου με ιδιαίτερο τρόπο και το κρύβει ανάμεσα στα δάχτυλά του. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια του κόλπου, αντικαθιστά το χαρτονόμισμα με το άλλο.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα