ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την παγκόσμια κατακραυγή στέλνουν το ΚΕΕΛΠΝΟ στη Λέσβο

Μετά την παγκόσμια κατακραυγή στέλνουν το ΚΕΕΛΠΝΟ στη Λέσβο
Advertisement

Την ανησυχία του για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στη Λέσβο και τη διαχείριση των ιατρικών προβλημάτων τους εκφράζει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Αφορμή στάθηκε η αναζωπύρωση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά, αλλά και η παγκόσμια κατακραυγή για τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στη Μόρια.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι είναι σε ετοιμότητα και επισημαίνει πως ήδη βρίσκεται στη Λέσβο, κλιμάκιο του Οργανισμού συνοδευόμενο από τον αντιπρόεδρο Άγη Τερζίδη, για να συμβάλει στο συντονισμό των Δομών Πρώτης Φιλοξενίας 375 προσφύγων -μεταναστών εκ των οποίων τα 100 είναι παιδιά, που έχουν καταφθάσει τις τελευταίες ώρες στο νησί.

Σε ένα τρίμηνο οι ροές αυξήθηκαν 33%

Κατά 33% έχουν αυξηθεί οι προσφυγικές ροές το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Αυτό ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. 

Ο κ. Βίτσας πρόσθεσε επίσης πως μέχρι το τέλος Απριλίου θα έχει ψηφιστεί νέος νόμος για την επιτάχυνση και οργάνωση της διαδικασίας απονομής ασύλου.

Ο υπουργός χαρακτήρισε το προσφυγικό εθνικό ζήτημα που χρειάζεται εθνική γραμμή και προανήγγειλε επίσκεψη στην Τουρκία για επαφές με τον Τούρκο ομόλογό του, καθώς οι αναγκαστικές επιστροφές είναι δύσκολες. «Θα πάρουμε επιπλέον μέτρα», είπε και επεσήμανε την ανάγκη να απαιτήσουμε ως χώρα κοινούς μηχανισμούς ασύλου σε σχέση με ΕΕ, μεγαλύτερη βοήθεια σε προσωπικό και να δοθούν λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πηγή

Advertisement