10 γονικοί κανόνες που ξεχωρίζουν μια σοφή οικογένεια από μια απλά καλή

Advertisement
10 γονικοί κανόνες που ξεχωρίζουν μια σοφή οικογένεια από μια απλά καλή
Advertisement

Πολλές μητέρες ονειρεύονται ένα παιδί ιδιοφυΐα. Παρά τις συμβουλές, όμως και τα κόλπα για την ανατροφή των παιδιών, δεν υπάρχουν σαφείς κανόνες για το πώς να μεγαλώσει κανείς το παιδί του.

Από την άλλη πλευρά, ορισμένοι γονείς δεν χρειάζεται να καταφεύγουν σε άρθρα και γονικά φόρουμ ψυχολογίας, γιατί τα παιδιά τους συχνά αποδεικνύονται μικρές ιδιοφυΐες.

Εμείς  μάθαμε το μυστικό τους και ανακαλύψαμε  διάφορους σημαντικούς κανόνες ανατροφής.

Το έπαθλο της ανεξαρτησίας

10 γονικοί κανόνες που ξεχωρίζουν μια σοφή οικογένεια από μια απλά καλή - Εικόνα 1

Σε μερικές οικογένειες, οι γονείς είναι πεπεισμένοι ότι τα παιδιά θα πετύχουν στη ζωή τους, εάν πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν οτιδήποτε. Είναι πολύ πιο σημαντικό όμως, να κατανοήσουν τα παιδιά ότι μπορούν να κάνουν οτιδήποτε μόνα τους.

Χάρη σε αυτή τη νοοτροπία, τα παιδιά θα γνωρίζουν ότι δεν πηγαίνουν όπου φυσάει ο άνεμος, αλλά διαμορφώνουν τα ίδια το μέλλον τους.

Όλα τα πράγματα είναι δύσκολα πριν να γίνουν εύκολα

10 γονικοί κανόνες που ξεχωρίζουν μια σοφή οικογένεια από μια απλά καλή - Εικόνα 2

Για χτίσετε έναν ανεξάρτητο χαρακτήρα, οι προσπάθειες των παιδιών θα πρέπει να αναγνωριστούν και να επιβραβευτούν. Αν ένα παιδί ξεκινήσει ένα νέο χόμπι, σε οποιαδήποτε ηλικία, οι γονείς του πρέπει να το υποστηρίξουν και να το ενθαρρύνουν.

Εάν κάτι δεν πάει καλά, τότε μπορείτε να του πείτε αυτό που λένε και οι παλαιότεροι, ότι “Κάθε αρχή και δύσκολη”.

Η εμπιστοσύνη είναι η καλύτερη ανταμοιβή

10 γονικοί κανόνες που ξεχωρίζουν μια σοφή οικογένεια από μια απλά καλή - Εικόνα 3

Πώς μπορούμε λοιπόν να ανταμείψουμε αυτές τις προσπάθειες; Σίγουρα όχι με ένα γλυκό.

Πρέπει να έχετε κατά νου ότι ένα παιδί μπορεί να ανταμειφθεί με εμπιστοσύνη. Εάν έχει την πλήρη εμπιστοσύνη σας για να κάνει ένα καθήκον μόνο του, αυτό θα σημαίνει για εκείνο ότι κάνει καλή δουλειά.

Η εξωτερική εικόνα δεν είναι το παν

10 γονικοί κανόνες που ξεχωρίζουν μια σοφή οικογένεια από μια απλά καλή - Εικόνα 4

Μια άλλη σημαντική διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι οι μελλοντικές ιδιοφυίες δεν επικεντρώνονται ποτέ στην εξωτερική εικόνα τους.

Η αλήθεια είναι ότι το να διατηρήσετε το παιδί σας καθαρό και τακτοποιημένο ως προς την εμφάνισή του, απαιτεί πάρα πολλή προσπάθεια και χρόνο από εσάς, καθώς κι από το παιδί. Οι σοφοί γονείς θεωρούν άχρηστη για την προσωπική ανάπτυξη του παιδιού, την υπερβολική φροντίδα της εμφάνισης. Τα παιδιά δεν ενδιαφέρονται καθόλου για το πώς φαίνονται ή για το αν τα ρούχα τους είναι πάντα καθαρά.

Αποδοχή της ακαταστασίας

10 γονικοί κανόνες που ξεχωρίζουν μια σοφή οικογένεια από μια απλά καλή - Εικόνα 5

Τα παιδιά συχνά περιστοιχίζονται από χάος που δεν ενοχλεί τους σοφούς γονείς τους. Καταλαβαίνουν ότι τα παιδιά είναι ακατάστατα, πετούν τριγύρω τα πράγματα, χύνουν τα πάντα γύρω τους.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, αντί να γκρινιάζουν  στα παιδιά τους για τα ακατάστατα δωμάτια τους, τους επιτρέπουν να είναι άνω κάτω. Βέβαια, τους εξηγούν την αξία του να είναι τακτικοί και πόσο χρόνο θα κερδίζουν αν έχουν σε μια σειρά τα πράγματά τους.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα