Πώς να φαίνεστε πιο λεπτή: 8 κόλπα που θα αναδείξουν τη σιλουέτα σας

Advertisement
Πώς να φαίνεστε πιο λεπτή: 8 κόλπα που θα αναδείξουν τη σιλουέτα σας
Advertisement

Η μεσογειακή σιλουέτα, που έχουμε οι περισσότερες Ελληνίδες είναι χυμώδης και sέξι και μας αρέσει.

Κάποιες φορές, όμως, την αδικούμε με τα ρούχα που επιλέγουμε και καταλήγουμε να τονίζουμε τα σημεία του σώματός μας που δεν θέλουμε.

Λίγα έξυπνα και πανεύκολα κόλπα στο ντύσιμο και το στιλ σας, όμως, μπορούν να σας κάνουν να φαίνεστε πιο λεπτή και να αναδείξουν τα ατού σας…

Όχι στα πολύ στενά ή πολύ φαρδιά ρούχα

Τα πολύ στενά ρούχα θα διαγράψουν κάθε ατέλεια που θέλετε να κρύψετε ενώ τα πολύ φαρδιά θα σας δώσουν όγκο και παραπανίσια κιλά. Η λύση βρίσκεται στη μέση και εσείς θα καταλάβετε ότι έχετε επιλέξει το σωστό ντύσιμο αν δείτε στον καθρέφτη ότι αναδεικνύετε τα δυνατά σας σημεία.

Πώς να φαίνεστε πιο λεπτή: 8 κόλπα που θα αναδείξουν τη σιλουέτα σας - Εικόνα 2

Φορέστε τα σωστά παπούτσια

Αποφύγετε τα ψηλοτάκουνα παπούτσια και τις μπαλαρίνες με μπαρέτες που «κόβουν» τον αστράγαλο και σας προσθέτουν όγκο. Το ίδιο θα πρέπει να κάνετε και με τις μπότες πάνω απ’ το γόνατο που χωρίζουν τη σιλουέτα στη μέση και δεν κολακεύουν παρά μόνο τις γυναίκες με διαστάσεις τοπ μόντελ.

Θα πρέπει να είστε προσεκτικές και ως προς το χρώμα των παπουτσιών. Τα έντονα χρώματα μπορεί να φαίνονται παράταιρα και να τονίζουν το κάτω μέρος του κορμού, προσθέτοντάς σας κιλά. Αντίθετα, τα παπούτσια σε γήινες αποχρώσεις «δένουν» με την απόχρωση της επιδερμίδας σας και σας κάνουν να φαίνεστε ψιλόλιγνη.

Πώς να φαίνεστε πιο λεπτή: 8 κόλπα που θα αναδείξουν τη σιλουέτα σας - Εικόνα 3

Ζώνη στη μέση

Τονίζοντας τη μέση, η σιλουέτα επιμηκύνεται και αναδεικνύετε τις καμπύλες σας. Αν έχετε ανοιχτή περιφέρεια, αποφύγετε να την σφίξετε γύρω από τη μέση και βάλτε την χαλαρά λίγο πιο πάνω ενώ αν έχετε κοιλίτσα, το ιδανικό σημείο είναι λίγο πιο κάτω από το στή8ος. Είναι η ιδανική λύση για τις φαρδιές πουκαμίσες και τα φορέματα που δεν ξέρετε πώς να «μαζέψετε».

Πώς να φαίνεστε πιο λεπτή: 8 κόλπα που θα αναδείξουν τη σιλουέτα σας - Εικόνα 4

Επιλέξτε το σωστό ύφασμα

Συνήθως τα σκληρά και χοντρά υφάσματα με πολλά σχέδια δεν κολακεύουν το σώμα γιατί φέρνουν στην επιφάνεια κάθε ψεγάδι μας. Αντίθετα, τα απαλά υφάσματα όπως το βαμβάκι αγκαλιάζουν το σώμα.

Πώς να φαίνεστε πιο λεπτή: 8 κόλπα που θα αναδείξουν τη σιλουέτα σας - Εικόνα 5

Μακιγιάζ το θαυματουργό

Με την τεχνική του contouring θα δημιουργήσετε γωνίες και «κοψίματα» στο πρόσωπό σας και θα αναδείξετε τα δυνατά σας χαρακτηριστικά και όχι τα… μαγουλάκια σας. Δεν είναι δύσκολο να το πετύχετε, αν ωστόσο δεν το έχετε ξαναδοκιμάσει, αυτό το βίντεο θα σας βοηθήσει.

Οι μεγάλες τσάντες κάνουν τη διαφορά

Έχουν όγκο από μόνες τους, γι’ αυτό και «κλέβουν» όγκο από εσάς. Τα μικρά τσαντάκια, από την άλλη, πετυχαίνουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα αφού το μικρό τους μέγεθος είναι δυσανάλογο με το σώμα σας.

Πώς να φαίνεστε πιο λεπτή: 8 κόλπα που θα αναδείξουν τη σιλουέτα σας - Εικόνα 6

Αξεσουάρ με μήκος

Τα μακριά minimal κολιέ και σκουλαρίκια επιμηκύνουν τη σιλουέτα και δίνουν την αίσθηση της συμμετρίας ενώ τα μεγάλα κοσμήματα με όγκο πετυχαίνουν ακριβώς το αντίθετο.

Πώς να φαίνεστε πιο λεπτή: 8 κόλπα που θα αναδείξουν τη σιλουέτα σας - Εικόνα 7

Αφήστε ακάλυπτο τον λαιμό σας

Ο καιρός έχει ζεστάνει κι έτσι δεν έχετε άλλες δικαιολογίες. Μας αρέσουν τα κασκόλ και τα φουλάρια, όμως η αλήθεια είναι ότι δίνουν όγκο που δεν χρειαζόμαστε. Ο γuμνός λαιμός, από την άλλη, επιμηκύνει τον κορμό, κάνοντάς μας να φαινόμαστε λεπτότερες.

Πώς να φαίνεστε πιο λεπτή: 8 κόλπα που θα αναδείξουν τη σιλουέτα σας - Εικόνα 8

mama365.gr

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα