10 τρόποι που τα αεροδρόμια, μάς χρησιμοποιούν για κέρδη

Advertisement
10 τρόποι που τα αεροδρόμια, μάς χρησιμοποιούν για κέρδη
Advertisement

Σύμφωνα με μια έκθεση οικονομίας ACI, το 40,4% των παγκόσμιων εσόδων των αεροδρομίων προέρχεται από τα αφορολόγητα και το λιανεμπόριο. Και αυτό δεν είναι σύμπτωση … Οι αερολιμένες είναι χτισμένοι με συγκεκριμένο τρόπο. Από το πρώτο βήμα σας μέσα, θα πάτε ακριβώς όπου θέλουν και θα αισθανθείτε αρκετά χαλαροί για να τους αφήσετε τα χρήματα σας πριν από την απογείωση σας.

Εμείς αποφασίσαμε να σας ενημερώσουμε για μερικά τεχνάσματα και τεχνικές που χρησιμοποιούν τα αεροδρόμια για να ανοίξουν τα πορτοφόλια μας.

1. Μας οδηγούν όπου θέλουν.

10 τρόποι που τα αεροδρόμια μας χρησιμοποιούν για κέρδη++++++++ - Εικόνα 2

Η πλοήγηση στα αεροδρόμια είναι πολύ εύκολη: υπάρχουν πινακίδες και κινούμενα πεζοδρόμια παντού και ο ίδιος ο σχεδιασμός μας οδηγεί προς την κατεύθυνση που θέλουν να πάμε. Αμέσως μετά τον έλεγχο ασφαλείας, δεν μπορούμε να φτάσουμε στο αεροπλάνο χωρίς να περάσουμε από τους μακρινούς διαδρόμους των αφορολόγητων καταστημάτων. Χρησιμοποιώντας μια τακτική που ονομάζεται wayfinding, αυτός ο τύπος σχεδίασης μας κάνει να αισθανόμαστε ότι ξέρουμε διαισθητικά πού να πάμε. Αυτό μας δίνει την εντύπωση ότι έχουμε μεγαλύτερο έλεγχο του ταξιδιού μας και αυξάνει το επίπεδο ικανοποίησης μας. Έτσι, μας αφήνει περισσότερο χρόνο και ρυθμίζει τη διάθεση μας για ψώνια.

2. Εκμεταλλεύονται τις φυσικές μας συνήθειες.

10 τρόποι που τα αεροδρόμια μας χρησιμοποιούν για κέρδη++++++++ - Εικόνα 3

Οι καμπύλες διαβάσεων από δεξιά προς τα αριστερά με περισσότερα καταστήματα στα δεξιά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι δεξιόχειρες και βλέπουν περισσότερα πράγματα στα δεξιά ενώ περπατούν αριστερά.

3. Μας βάζουν σε μια καλή διάθεση.

10 τρόποι που τα αεροδρόμια μας χρησιμοποιούν για κέρδη++++++++ - Εικόνα 4

Ένα αγχωμένο άτομο δεν είναι πραγματικά καλός αγοραστής και πολλοί άνθρωποι αισθάνονται αρκετά νευρικοί πριν από την πτήση τους. Για το λόγο αυτό, τα αεροδρόμια ελαφρύνουν τη διάθεση τους λίγο με πράγματα όπως πανοραμικά παράθυρα, πολύ φως και διαφορετικά έργα τέχνης. Ορισμένα αεροδρόμια έχουν εγκαταστήσει ακόμη ζώνες γιόγκα που δημιουργούν την τέλεια ατμόσφαιρα για να χαλαρώσετε πριν κατευθυνθείτε προς τα αφορολόγητα καταστήματα.

4. Μα κάνουν να νιώσουμε σαν στο σπίτι μας.

Η αίθουσα αναμονής στα αεροδρόμια έχει σχεδιαστεί για να νιώθουμε σαν στο σπίτι. Καλαίσθητες καρέκλες, τραπέζια και χαλιά μας κάνουν να νιώθουμε σαν στο σαλόνι σας. Αυτή η άνεση μας ενθαρρύνει να αγοράσουμε ένα φλιτζάνι καφέ, να φάμε ένα σάντουιτς και ίσως να διαβάσουμε κάτι από το κατάστημα του αεροδρομίου.

5. Μας κάνουν να πιστεύουμε ότι όλα είναι δίκαια.

10 τρόποι που τα αεροδρόμια μας χρησιμοποιούν για κέρδη++++++++ - Εικόνα 6

Τα check-in και οι γραμμές ασφαλείας στο αεροδρόμιο μπορεί να είναι γελοία μακριές. Αυτό μπορεί να μην φαίνεται λογικό, αλλά η χρήση μιας γραμμής είναι στην πραγματικότητα λιγότερο αγχωτική από τη χρήση πολλαπλών γραμμών. Όταν υπάρχει μόνο μία γραμμή, κανείς δεν ανησυχεί για το ποια κινείται ταχύτερα και μας δίνει την αίσθηση ότι μας αντιμετωπίζουν δίκαια.

6. Αυξάνουν το χρόνο παραμονής μας όσο το δυνατόν περισσότερο.

10 τρόποι που τα αεροδρόμια μας χρησιμοποιούν για κέρδη++++++++ - Εικόνα 7

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα