Μακριά από άντρες ανασφαλείς

Advertisement
Μακριά από άντρες ανασφαλείς
Advertisement

Γέμισε ο τόπος ανασφαλείς άντρες. Κι από εκεί που πίστευαν ότι είναι το ισχυρό φύλο, έχουν γίνει πιο ασθενείς κι από τον «Άγγλο ασθενή».

Άντρες που κρύβονται πίσω από τη φούστα μιας γυναίκας, είτε αυτή λέγεται μάνα είτε σύζυγος είτε αδελφή είτε γκόμeνα.

Άντρες που τυλίγονται τόσο εύκολα σε μια κόλλα χαρτί, σαν τη ρέγκα που τυλίγει ο μπακάλης, με κάνα δύο έξυπνα κολπάκια κι ατάκες που μπορεί να χρησιμοποιήσει η πρώτη επιτήδεια και επιδέξια γυναίκα-τυλίχτρα (γιατί έτσι θα την χαρακτηρίσουν εκ των υστέρων οι φίλοι του). Αυτοί που όλα τα υπολογίζουν μπακαλίστικα. Ένα κι ένα κάνουν δύο, αλλά μπορεί να κάνει και τρία.

Άντρες που παντρεύονται από συμφέρον κι επειδή τους βολεύει. Κάνουν παιδιά, γιατί έτυχε να το θέλει η γυναίκα τους, όχι από προσωπική επιλογή. Άλλωστε αυτή θα τα μεγαλώσει. Δική της είναι η επιλογή δική της κι η ευθύνη. Γιατί βρήκαν μια βολική που δεν τους πρήζει πολύ το κεφάλι και τους αφήνει στην ησυχία τους. Τους μαγειρεύει, τους μπαλώνει κανένα σώβρακο και αντικαθιστά επάξια τη «μανούλα».

Άντρες – χορηγοί, που κάθονται όλη μέρα στο γραφείο ή ση δουλειά και «χτυπάνε» υπερωρίες, βρίσκουν χίλιες δυο δικαιολογίες για να γυρίσουν όσο πιο αργά γίνεται στο σπίτι τους. Στο οικογενειακό σπιτικό που έστησαν, για να στεγάσουν την απέραντη ανασφάλειά τους.

‘Άντρες που από τη μια θέλουν να ζουν σαν ελεύθεροι, αλλά από την άλλη θέλουν να έχουν και μια σταθερή και πιστή γυναίκα δίπλα τους που θα τους προσέχει και θα υπομένει τις όποιες -ίσως ναι ίσως όχι- ατασθαλίες τους. Γιατί ο άντρας αν δεν είναι και λίγο ζωηρούλης δεν είναι καθαρό αρσενικό, είναι φλώρος που τον κάνουν οι γυναίκες ό,τι θέλουν.

Άντρες που ζητούν χώρο και χρόνο, γιατί δεν είναι έτοιμοι να μπουν σε σχέση και σε βάζουν σε αναμονή επ’ αόριστον, αλλά με το που θα κάνεις την επανάσταση σου και τους δώσεις να καταλάβουν ότι δε σου καίγεται πλέον καρφάκι, αρχίζουν να σε κυνηγούν ξαφνικά σαν μανιακοί.

Άντρες που δεν εκτιμούν την αρχικά καλή συμπεριφορά και σε παίρνουν στα σοβαρά μόνο όταν αρχίζεις τα παιχνιδάκια με άλλους, γιατί τότε νιώθουν ότι χάνουν το τρόπαιο και πέφτουν από την πρωτοκαθεδρία της καρδιάς σου. Μόνο αν σε διεκδικήσει κάποιος άλλος γίνεσαι ξαφνικά σημαντική.

Άντρες που δεν ξέρουν τι θέλουν και πώς να το διεκδικήσουν, θέλουν να ρίξουν γκόμeνα χωρίς να κουνήσουν ούτε το μικρό τους δαχτυλάκι. Που πιστεύουν ότι οι συναισθηματισμοί και οι ευαίσθητες συμπεριφορές είναι ένδειξη αδυναμίας.

Άντρες τόσο ανασφαλείς που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν την ποσότητα από την ποιότητα. Που νομίζουν ότι ο αντρισμός τους μετριέται με νούμερα. Έχουν απόλυτη άγνοια και δεν καταλαβαίνουν ότι αντρική συμπεριφορά σημαίνει ειλικρινή και ξεκάθαρη θέση απέναντι στο άτομο που έχεις δίπλα σου.

Άντρες πους συγχέουν το σεβασμό προς τη γυναίκα με τη χειραγώγηση και συμπεριφέρονται σαν να είναι απέναντι, στο αντίπαλο στρατόπεδο κι όχι δίπλα σου σύμμαχοι και βοηθοί στη ζωή που μοιράζεστε, για όσο χρόνο θα τη μοιράζεστε.

Μακριά από αυτούς τους άντρες, γιατί είναι ρουφήχτρες ενέργειας. Σου ρουφούν όλο το ψυχικό απόθεμα μέχρι να συνειδητοποιήσεις ότι τελικά δεν έχεις εσύ το πρόβλημα, αλλά οι ίδιοι. Όποιος είναι ανασφαλής είναι συνήθως και ανικανοποίητος, όλα του φταίνε και ποτέ δεν μπορεί να βρει τι είναι αυτό που του φταίει, ώστε να το εξαλείψει. Έτσι, η ευθύνη πέφτει πάντα σε σένα.

Μακριά και καθόλου αγαπημένοι από τέτοιου είδους άτομα.

Επιμέλεια Κειμένου Βασιλικής Γραμμένου: Κατερίνα Κεχαγιά.

Πηγή: pillowfights.gr

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα