22 κόλπα που πρέπει να γνωρίζετε πριν βγάλετε μια φωτογραφία

Advertisement
22 κόλπα που πρέπει να γνωρίζετε πριν βγάλετε μια φωτογραφία
Advertisement

Εάν νομίζετε ότι δεν μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες καθόλου, ίσως οφείλεται στο ότι δεν γνωρίζετε μερικά απλά κόλπα. Μάθετε τα και ποτέ δεν θα χρειαστεί πάλι να πείτε: «Στην πραγματικότητα, φαινόταν πολύ καλύτερα!» όταν δείχνετε τις φωτογραφίες σας στους συγγενείς σας.

Παρακάτω έχουμε συλλέξει μερικές συμβουλές που θα βοηθήσουν τις φωτογραφίες σας να δείχνουν πολύ καλύτερες.

22 κόλπα που πρέπει να γνωρίζετε πριν βγάλετε μια φωτογραφία &&&&&&& - Εικόνα 2

1. Ας ξεκινήσουμε με το πιο δημοφιλές είδος: το «Είμαι μπροστά σε αυτό και εκείνο» φωτογραφία. Όλοι είναι πολύ κουρασμένοι από τέτοιες φωτογραφίες, αλλά όταν θέλετε μια φωτογραφία μόνο για τις αναμνήσεις σας, τίποτα άλλο δεν έρχεται στο μυαλό. Υπάρχει ένας τρόπος για να το κάνετε με επιτυχία. Όταν φωτογραφίζετε κάποιον μπροστά σε ένα κτίριο ή σε ένα όμορφο πράσινο τοπίο, το άτομο πρέπει να είναι το κύριο σημείο εστίασης. Το κτίριο δεν πρέπει να είναι τίποτα περισσότερο από το φόντο. Ή μπορείτε να τραβήξετε μια φωτογραφία του αντικειμένου και ο φίλος σας όμως, θα είναι απλά μια μικρή σιλουέτα.

2. Οι φωτογραφίες χωρίς ιστορία είναι κενές, οπότε δημιουργήστε μία και πείτε την χρησιμοποιώντας τη φωτογραφία. Αντί να στέκεστε μπροστά στο πάρκο με την έκφραση «Τι κάνω εδώ;», βάλτε το μοντέλο σας να καθίσει σε ένα παγκάκι και να προσποιηθεί ότι σκέφτεται κάτι.

3. Η συστολή είναι ο εχθρός ενός καλού πλάνου. Κάντε το μοντέλο σας να χαμογελά, αφήστε το να κάνει γκριμάτσες ή οτιδήποτε άλλο! Κάθε φωτογραφία πρέπει να είναι ζωντανή: κοιτάξτε το κοpίτσι στην φωτογραφία παραπάνω! Φαίνεται ζωντανή!

4. Κρατώντας κάτι στα χέρια σας μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε φυσικοί και να σας βοηθήσει να πείτε μια ιστορία. Αφήστε το μοντέλο σας να κρατάει ένα σακίδιο ή να παίζει με λουλούδια.

5. Στη στάση του μοντέλου, πρέπει να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερες ευθείες γραμμές. Είναι υπέροχο αν το μοντέλο σας, σταυρώσει τα πόδια του.

6. Οι άνθρωποι φαίνονται πολύ καλύτερα στις φωτογραφίες όταν κάθονται. Με αυτόν τον τρόπο είναι ευκολότερο να χαλαρώσετε.

22 κόλπα που πρέπει να γνωρίζετε πριν βγάλετε μια φωτογραφία &&&&&&& - Εικόνα 3

8. Αφήστε λίγο ελεύθερο χώρο γύρω από το άτομο και μην το βάζετε σε στενό χώρο. Εάν το μοντέλο σας κοιτάζει προς τα δεξιά, για παράδειγμα, και τείνοντας το χέρι του, αφήστε περισσότερο χώρο στα δεξιά.

9. Ένα ενσωματωμένο φλας συνήθως δεν βοηθά, και στην πραγματικότητα στέκεται εμπόδιο στις καλές φωτογραφίες (απλά θυμηθείτε υπερβολικά φωτισμένα πρόσωπα με κόκκινα μάτια). Δεν συνιστούμε να χρησιμοποιείτε φλας. Το ίδιο ισχύει και για τις κάμερες DSLR. Αν θέλετε να τις χρησιμοποιήσετε σωστά, πρέπει να είστε πραγματικός φωτογράφος.

22 κόλπα που πρέπει να γνωρίζετε πριν βγάλετε μια φωτογραφία &&&&&&& - Εικόνα 4

10. Θα πρέπει να υπάρχει ένα κύριο αντικείμενο σε οποιαδήποτε φωτογραφία. Διαφορετικά, γιατί το τραβάτε; Για παράδειγμα, είναι δύσκολο να καταλάβουμε τι θέλει να πει κάποιος με την παραπάνω φωτογραφία. «Ένα πάρκο!» Δεν είναι η σωστή απάντηση. Μπορείτε να τραβήξετε μια φωτογραφία μιας συναγωγής σε έναν χιονισμένο δρόμο ή έναν γείτονα που βγήκε έξω για να καπνίσει. Στην δεύτερη φωτογραφία, βλέπουμε ότι το κύριο αντικείμενο είναι το άτομο.

11. Αν φωτογραφίζετε τη φύση ή την πόλη, συνιστούμε να προσθέσετε άτομα στη λήψη. Οι άνθρωποι κάνουν τις φωτογραφίες ζωντανές. Μια άλλη καλή επιλογή είναι να τραβήξετε φωτογραφίες των ντόπιων. Αλλά πώς να το κάνεις αυτό χωρίς άδεια; Βάλτε το φίλο σας κοντά στους ντόπιους και προσποιηθείτε ότι παίρνετε μια φωτογραφία του. Ή προσποιηθείτε ότι ακούτε μουσική στα ακουστικά σας και χρησιμοποιήστε το τηλέφωνο σας για να τραβήξετε φωτογραφίες.

22 κόλπα που πρέπει να γνωρίζετε πριν βγάλετε μια φωτογραφία &&&&&&& - Εικόνα 5

12. Φυσικά, μπορείτε να τραβήξετε υπέροχες φωτογραφίες οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, αλλά υπάρχουν ώρες που κάνουν τις φωτογραφίες σας πιο δροσερές. Οι φωτογράφοι τις αποκαλούν «μπλε ώρα» και «χρυσή ώρα».

13. Η μπλε ώρα είναι μία ώρα πριν από την ανατολή και μία ώρα μετά το ηλιοβασίλεμα. Είναι η στιγμή που τα φώτα του δρόμου δεν έχουν ακόμα σβήσει ή όταν έχετε μόλις λίγα λεπτά πριν αυτά ανάψουν.

14. Η χρυσή ώρα είναι μία ώρα μετά την ανατολή και μία ώρα πριν το ηλιοβασίλεμα. Αυτή τη στιγμή, ο ήλιος είναι πολύ χαμηλά στον ορίζοντα, και κάνει τα πάντα να φαίνονται χρυσά. Ένα τέτοιο απαλό φως μπορεί να κάνει ακόμη και τον πιο συνηθισμένο δρόμο να φανεί διαφορετικός, πόσο μάλλον πραγματικά όμορφα μέρη. Ακόμα και τα πορτρέτα φαίνονται πολύ καλύτερα αυτή τη στιγμή.

15. Οι επαγγελματίες φωτογράφοι θα γελούν με εμάς που δίνουμε μια τέτοια προφανή συμβουλή, αλλά ακούστε την ούτως ή άλλως. Οι φωτογραφίες των πόλεων τη νύχτα φαίνονται θολές και εδώ είναι το γιατί: για να κάνετε ένα κλικ, μια φωτογραφική μηχανή χρειάζεται μια «δόση» φωτός. Το βράδυ, υπάρχει λίγο φως, οπότε μια φωτογραφική μηχανή χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να λάβει επαρκές φως. Έτσι όταν φωτογραφίζετε κάποιον το βράδυ, θα πρέπει να τοποθετήσετε την κάμερα σας σε κάτι, να την στερεώσετε με κάποιο τρόπο ή τουλάχιστον να ακουμπήσετε στον τοίχο και να πείτε στο μοντέλο σας να παραμείνει ακίνητος για περισσότερο από το συνηθισμένο χρονικό διάστημα

22 κόλπα που πρέπει να γνωρίζετε πριν βγάλετε μια φωτογραφία &&&&&&& - Εικόνα 6

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα